Newyorkerbyheart

Deller med chili, lime og karry……….

Billeder mangler desværre

“Dellerne” steges………..

Billeder mangler desværre

(Rød)løg og grøn karry svitses………

Billeder mangler desværre

“Dellerne” i kokosmælk saucen……

Billeder mangler desværre

Aftenens tallerken………..

Jeg er ked af at jeg “snød” Jer i går, men kæresten inviterede på “Bøf og bio” og det kunne jeg selvfølgelig ikke afslå. Vi havde en skøn aften, men mere om det senere 🙂

Aftenens menu stod på “Deller med chili, lime og karry” med ris til og det smagte faktisk ret godt, så det kan I godt prøve 🙂

Deller med chili, lime og karry:
500 g hakket skinkekød eller blandet kalv og flæsk
salt, friskkværnet peber
4 løg (se note)
1 lille frisk rød chili
1 ds kokosmælk (jeg brugte nu 2)
karrypasta efter smag
salt, friskkvænet peber
Rør kødet med 2 finthakkede løg, finthakket chili, salt og peber. Form kødet til små frikadeller og brun dem i olie ved god varme i en dyb pande. Skru ned til middel varme og steg dem færdig i ca. 5 minutter. Tag dellerne op af panden og kom 2 løg i både på panden, lad dem svitse lidt. Kom karrypasta (rød eller grøn ved) og lad det svitse med. Tilsæt kokosmælk (jeg brugte 2, fordi kæresten kan godt lide når der er godt med sauce), limesaft fra 1 lime, salt og peber. Lad det simre i 5 minutter, læg dellerne tilbage i saucen og smag til. Varm det godt igennem. Serveres med ris. Vi skulle også have haft grønsager til, men det glemte jeg.

Note 1:
Jeg bruge rødløg til at skære i både, fordi jeg synes at de er lidt mere dekorative.

Nå, men vi var altså ude og spise og i biografen bagefter i går, det var en super hyggelig aften. Jensens bøfhus og Biocenter Kolding har sådan et “Bøf og bio” tilbud, hvor man kan se en valgfri film + få en 190 g tykstegsbøf for kr. 129,- (drikkevarer og evt. salatbar kommer ved siden af). Det er jo et godt tilbud, så det benyttede vi os af. Nu er Jensens Bøfhus jo ikke verden bedste “steak house”, såååååå…………, men salatbaren var super god og vi var i hvert fald ikke sultne da vi gik derfra!!! Vi spiste forresten vores aftensmad sammen med Frederik Olander (KIF’s svenske målmand, jow jow).

Vi var inde og se “Hannibal rising” og en ting kan jeg i hvert fald slå fast: den er IKKE for sarte sjæle!!!! Men jeg synes at den var rigtig god, måske den bedste af “Hannibal Lector” filmene. Denne film forgår før “Ondskabens øjne”. Man følger ham fra han er en lille dreng og ser hvorfor han bliver til sådan et uhyre. På mange måder en gribende historie, men også meget uhyggelig. Han der spiller Hannibal Lector er helt fænomenal, sikke ansigtstræk han har, meget intenst. Hvis I er til gys og thriller, så kan jeg varmt anbefale den!!!

Igen tak til alle Jer der har svaret på spørgeskemaet, jeg er helt overvældet. En enkelt har nævnt at hun mangler en søgefunktion. Jeg ved det godt, det er lidt rodet……..men lige pt. har jeg ikke kræfter eller energi til at gøre noget ved det. Der er en form for søgefunktion oppe i øverste venstre hjørne, hvor I kan søge i indholdet både i denne blog og i alle andre “blogspot” blogs (det vælger I selv). Jeg har overvejet hvad jeg kan gøre for at lette søgninger i opskrifter, men som før skrevet har jeg pt. ikke lige energi til at gøre noget ved det……….beklager!!! Jeg håber at det kommer engang, indtil da må I nøjes 🙂

Vi har sluppet for sneens besværligheder i denne omgang. Vi fik ganske lidt i går aftes, da vi skulle hjem fra biografen……..men der er kun tale om knap 1 cm. Andre steder i landet er det jo helt anderledes. Det har været ret svært at forholde sig til, når vi har siddet her og kunnet kigge ud på grønne marker………..

I morgen skal vi bare have rester, men på søndag vender jeg tilbage med hakkebøf i pakker, hasselback kartofler og grønsager.

Print Friendly
Tilbage

Én kommentar


  1. Feb 25, 2007
    5:39 pm

    Louise

    Du skulle prøve at servere de her deller (som ser YUMMY ud) med panang-karry, det er virkelig godt!

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!