Newyorkerbyheart

Fastelavnsboller med kardemomme- og citroncreme…..

Kardemomme- og citroncreme………..

Klar til at blive foldet………..

Inden de kommes i ovnen……….

Færdigbagte………..

En enkelt fin fastelavnsbolle………

Jeg har lige bagt fastelavnsboller. Jeg plejer altid at bage nogen helt traditionelle efter opskrift fra Karoline, men nu synes jeg at jeg skulle prøve nogle andre. Det blev til disse: Fastelavnsboller med kardemomme- og citroncreme. De smager udemærket, men er ikke så gode som de gode gammeldags. Det er som om de er mere bastante og tungere, de andre er så lette og fine. Men smagen af cremen er rigtig god – og engang imellem skal der jo bare prøves noget andet – og de skal nu nok blive spist 🙂

Fastelavnsboller med kardemomme- og citroncreme:
3 dl sødmælk
50 g smør
30 g gær
1 sammenpisket æg
½ tsk. groft salt
1 spsk. sukker
750 g hvedemel (jeg brugte nu noget mindre)
Creme:
21/4 dl sødmælk
2 æg
3 spsk. sukker
1 spsk. majsstivelse
1 tsk. kardemomme
2½ spsk. fintrevet citronskal
Drys:
Perlesukker
mandelflager (jeg hakkede bare selv nogle smuttede mandler)
Smelt smørret i en gryde, lun mælken let i smørret og udrør gæren heri. Tag lidt af ægget fra til pensling og tilsæt resten. Drys sukker og salt i melet og rør melet i dejen efterhånden. Tag dejen ud på bordet og ælt den sammen til en let og smidig dej. Dæk den til og lad den hæve i 30 minutter.
Creme:
Pisk mælk, æg, maizenamel og sukker sammen i en lille gryde. Varm det langsomt op under piskning ved mellemvarme, til cremen tykner. Kog igennem ved lav varme i 1 minut. Tilsæt kardemomme og citronskal og lad cremen køle af.
Tag dejen ud på bordet og ælt dejen den igennem. Rul den ud til en rektangel og skær den i 12 stykker. Fold hvert stykke omkring 1 lille spsk. creme. Luk bollerne meget grundigt sammen og læg dem på sammenføjningen på en bageplade med bagepapir. Lad bollerne efterhæve i 15 minutter. Pisk det gemte æg med lidt vand og pensl bollerne. Drys bollerne med perlesukker og mandelflager. Bag fastelavnsbollerne midt i ovnen ved 200 grader i 15-20 minutter.

I aften skal vi om og spise ved kærestens mor, så det glæder jeg mig til. Mon ikke hun bliver glad for nogle fastelavnsboller? 🙂 I morgen står den på rester af gryderetten fra i går………så må vi se hvad jeg finder på i ugens løb.

Print Friendly
Tilbage

2 kommentarer


 1. Feb 5, 2007
  6:47 pm

  Lea

  Hej Newyorkerbyheart!
  Vil gerne bage nogle fastelavnsboller med creme og chokolade glasur, har du en god opskrift? Du nævnte nogle fra Karoline, kan jeg finde dem på Arlas hjemmeside? Vi er ikke vilde med kardemomme i vores familie, så jeg “tør” ikke prøve dem fra din blog. Det lød heller ikke som om, at de bliver bagt igen.
  Glæder mig til at se hvilken retter du poster i denne uge.
  Knus fra Lea


 2. Feb 5, 2007
  8:03 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Lea!

  I en tidligere tråd har jeg lavet disse, de er fantastiske og det er dem jeg plejer at lave. Du kan finde dem her: http://newyorkerbyheart.blogspot.com/search?q=billeder+og+opskrift+fastelavnsboller

  Jeg ved nu ikke om jeg vil gå så vidt som til at sige at jeg ikke bager dem igen…….de er egentlig udemærket 🙂
  Glæder mig til at høre fra dig igen – pas godt på dig selv derovre i det store land 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!