Newyorkerbyheart

Pastafad med oksekød og broccoli……….

Oksekød, porre og hvidløg svitset sammen……….

Spaghetti i bunden………..

Kødblandingen kommes ovenpå spaghettien……….

Færdig fra ovnen……….

Aftenens tallerken……..

I aften fik vi “Pastafad med oksekød og broccoli”, dertil tomatsalat og det smagte rigtig godt, så I kan godt gå i gang. Det er let at lave og der er ihvert fald til 4 pers. Der skulle have været Cheasy Hvidløg Sauce med krydderurter i, men det kunne jeg ikke finde. Så jeg købte noget Morney sauce (i den fedtfattige udgave) og tilsatte så noget hvidløg da jeg svitsede kødet.

Pastafad med oksekød og broccoli:
500 g hakket oksekød
6 porrer i 1 cm. skrå stykker (ca. 300 g)
300 g broccoli i små buketter og stokken i tynde skiver
1 dl vand
1½ tsk. tørret rosmarin
salt, friskkværnet peber
200 g tørret pasta, f. eks. spaghetti
½ liter Cheasy Hvidløg Sauce med krydderurter
100 g revet ost
Tomatsalat:
2 tsk. olivenolie
1 tsk. vand
½ tsk. vineddike (jeg brugte balsamico)
1/4 tsk. honning
salt, friskkværnet peber
4 store tomater i skiver
Kog spaghettien i rigelig, saltet, vand – kog dem IKKE helt al dente. Hæld i en sigte og lad dem dryppe af.
Svits farsen i lidt olie. Tilsæt porrer og lad det svitse lidt. Tilsæt broccoli, rosmarin, vand, salt og friskkværnet peber. Kog retten ved kraftig varme og under omrøring i ca. 4 minutter. Hæld pastaen i et smurt ovnfast fad. Fordel kød- og grønsagsblandingen over pastaen. Hæld saucen over retten og drys med ost (se note). Bag retten midt i ovnen ved 200 grader i 25 minutter. Lad den trække 5 minutter inden den serveres.
Tomatsalat:
Pisk olie, vand, eddike, honning, salt og peber sammen. Fordel tomatskiverne på et fladt fad og hæld dressingen over (se note). Stil tomatsalaten tildækket i køleskab i mindst 30 minutter. Drys evt. med lidt hakket persille inden servering.

Note 1:
Jeg ventede med at komme ost på til der manglede 10 minutter af bagetiden.

Note 2:
Jeg kom nogle sorte oliven ved.

Jeg fik jo, som I har kunne se i min tidligere tråd i dag, fået en pakke fra USA. Der var MASSER af slik og lidt andre gode ting. Jeg er ikke så vild med chokolade – men kæresten blev glad – tilgengæld så har jeg allerede fået spist alt for mange “Fig Newtons”. Jeg ELSKER “Fig Newtons”, jeg synes at det er de mest fantastiske småkager og så bilder jeg mig ind, at de ikke er helt så usunde….

Jeg har altid være helt vild med citater. Da jeg var barn/teenager støvsugede jeg biblioteket hylder for citat bøger. Jeg synes at det er sjovt og i nogle situationer kan de udtrykke tingene bedre end mine egne ord. Nogle der altid har fulgt mig er:
“Du skal ikke misunde andre deres glæder, for du kender ikke deres sorger”
“Believe in forever, it can last a life time”
“Some cause happiness wherever they go; others, whenever they go.”
“Husk i går, drøm i morgen, lev idag”
“En grapefrugt, er en citron der fik chancen, og tog den”
Ja, et lille udpluk af mine ynglings citater……….så kan I jo tænke lidt over dem 🙂

Bøger:
Jeg er jo startet på “Tokyo” af Mo Hayder. Anmeldelserne beskrev den som meget skræmmende, jeg er endnu ikke nået til noget af det der er så skræmmende………men jeg kan godt fornemme det i stemningen i bogen. Jeg synes egentlig at den er god og glæder mig til at læse videre i den.

Film:
Jeg så “The break-up” med Jennifer Aniston og Vince Vaughn i weekenden. Kæresten undslap ved at lave praktiske ting i stedet for, han mente vist ikke lige at det var en film for ham. Det var da en ok film, med sine momenter, men så heller ikke mere. Jeg var ikke synderlig imponeret…….

Igen vil jeg godt sige tak til alle Jer der har svaret på spørgeskemaet og skrevet så mange pæne ord!!!! Jeg er blevet rørt så mange gange når jeg har læst jeres kommentarer – TAK!! 🙂

Print Friendly
Tilbage

2 kommentarer


 1. Feb 1, 2009
  10:55 pm

  Jimmy

  Jeg synes, at 6 porrer lyder af meget når der står 300 g i parentes. Men det passer måske meget godt eller er det bedre at gå efter de 300 g?


 2. Feb 2, 2009
  8:29 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Jimmy!

  Jeg tager altid bare den mængde som jeg synes ser passende ud 🙂

  mange hilsner
  birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!