Newyorkerbyheart

Spinat med laks…………..

Rødløg og soltørrede tomater svitses…………

Spinat med løg og soltørrede tomater kommes i et fad………

(Madlavnings)fløde hældes ved og laks kommes på……….

Lige kommet ud af ovnen………..

Aftenens tallerken………

I aften fik vi spinat med laks. Det smagte godt, men jeg skulle nok have krydret spinaten lidt mere, den var lidt fersk 🙂

Spinat med laks 4 pers.:
1 pose frossen spinat – eller 1 kg. frisk
2-3 rødløg, finthakket
5-6 soltørrede tomater, finthakkede
3-4 dl (madlavnings)fløde
4 pæne stykker laks
1 citron
Spinaten optøes i mikroovn eller med en smule vand i en gryde. Knug spinaten for vand. Svits løget i lidt smør. Kom også de hakkede soltørrede tomater ved. Når det er svitses lidt sammen, hældes spinaten ved og der smages godt til med salt, friskkværnet peber og citronsaft. Hæld det i et fad. Læg laksen på toppen og krydr fisken med salt og friskkværnet peber. Hæld (madlavnings)fløde over og sæt i ovnen ved 190 grader i 20 minutter. Kom lidt revet citronskal på toppen af laksen efter den er bagt i ovnen.

Bøger:
Jeg gået i gang med at læse Philip Jolowicz “Stilhedens mure”. Det er hans debutroman og han skulle være en mellemting mellem John Grisham og John le Carè. Jeg er ikke nået så langt, men den er ok, omend skrivestilen er lidt tung (- og i hvert fald ikke som John Grishams meget lette skrivestil).

Jeg har bagt en kæmpe portion fastelavnsboller i dag, de gode gammeldags med creme indeni og uden kardemomme. Jeg har før postet opskriften, som er fra Arla, men hvis I ikke har set det, kan den findes her. De smager helt fantastiske, de er lette, lækre og slår ALDRIG fejl. I dag brugte jeg halv rigtig smør og halv margarine. Jeg rullede nogle flere end de 3 som står i annoncen. Det er hårdt, men arbejdet værd, for de bliver så meget bedre af det. At jeg så ikke kan lave noget de næste dage pga. smerter i armene, det er en helt anden snak 🙂

De sidste par dage har jeg fået flere kommentarer fra personer jeg ikke har set herinde før – tak for det!!!! Det er så skønt og glædeligt at I gider at skrive et par ord til mig, det varmer virkelig mit hjerter – TAK!!!
I morgen står den på madtærte med oksekød, feta og oliven – dertil en salat. Vi ses i morgen.

Print Friendly
Tilbage

7 kommentarer


 1. Feb 8, 2007
  9:20 pm

  Marianne's mening

  Laksen ser rigtig lækker ud. Den tror jeg, jeg engang skal prøve. Og så glæder jeg mig til at se maden imorgen. Det lyder lækkert


 2. Feb 8, 2007
  9:41 pm

  Karina

  Jeg vil også takke for god inspiration når man selv er gået tør for ideer til mad. Jeg har prøvet flere af dine opskrifter, alle med succes :-)Især dine fiskeopskrifter har hittet. Og nu frister fastelavnsbollerne jo helt vildt… det skal vist prøves


 3. Feb 8, 2007
  11:09 pm

  Newyorkerbyheart

  Til Marianne’s mening:
  Jeg var lige forbi din blog og vil gerne have den på min link liste hvis jeg må for dig? Skøn blog du har – og jeg fik jo lidt “hjemve” af at kigge på dine billeder fra NYC *trist*. De lækre pandekager du har på siden hjælper jo ikke ligefrem på det – mundvandet løber jo helt over 🙂


 4. Feb 8, 2007
  11:10 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Karina!

  Ja, fastelavnsbollerne kan i hvert fald anbefales…….men bag mange for på mystisk vis forsvinder de som dug for solen…….. 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Feb 9, 2007
  12:20 am

  Marianne's mening

  Selvfølgelig må du få mig på din link liste. Jeg tænkte nok du ville kunne lide billederne fra NY 😉


 6. Feb 9, 2007
  3:40 pm

  Anonymous

  Hej.
  Jeg må simpelthen bare sige at jeg finder så meget inspiration på din blog.
  Sikke nogle lækre opskrifter.

  Jeg kigger med hver dag.

  Movita


 7. Feb 9, 2007
  8:36 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Movita!

  Tusinde tak, det er jeg glad for at høre 🙂

  Det er så skønt for mig at se, hvor mange der er der sætter pris på mit “arbejde” – tak for det……

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!