Newyorkerbyheart

Kolde pandekager med hvid chokolade-/citron creme og citron confit, del 2……….

03 marts , 2007 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Dessert - Tags: ,

Citron confit…………….

Det endelige resultat……….

Disse kolde pandekager med hvid chokolade-/citroncreme er en sand himmerigs mundfuld. De smager SÅ fantastisk, er forholdsvis nemme at lave, kan laves flere dage i forvejen og så er de dekorative………….jeg kan kun anbefale Jer at prøve at lave dem engang i skal have gæster – de er alt arbejdet værd!!!!

Kolde pandekager med hvid chokolade-/citroncreme 6 pers.:
Pandekagedej:
100 g hvedemel
65 g sukker (jeg brugte kun 50 g)
3 æg
65 g smeltet smør
1 tsk. fintrevet frisk ingefær
2½ dl sødmælk (jeg brugte kun 2 dl)
Hvid chokolade-/citroncreme:
2 blade husblads
150 g god hvid chokolade
2½ dl piskefløde
fintrevet skal af 1½ citron
Citron confit:
filet’er af 4 store citroner
100 g sukker
4 spsk. vand
korn af ½ vaniliestang + den tomme skal
1 tsk. maizena + lidt vand
Pandekager:
Bland mel og sukker og pisk det rigtig godt sammen med alle æggene. Smelt smørret på den pande hvor pandekagerne skal bages. Pisk det smeltede smør og fintrevet frisk ingefær i. Pisk til sidst mælken i, og pandekage dejen er klar til brug. (Jeg brugte kun 2 dl sødmælk, fordi jeg syntes at dejen ville blive for tynd hvis jeg brugte 2½ dl). Steg pandekagerne ved god varme på en tefalpande, der er ca. 23 cm. i diameter. Lad dem køle HELT af. Lav dem gerne dagen før.
Hvid chokolade-/citroncreme:
Læg husblads i blød i ½ liter koldt vand i 30 minutter. Hak chokoladen fint. Bring fløden i kog og tag gryden af varmen. Efter 5 minutter hældes den varme fløde over den finthakkede chokolade, og der røres, til næsten al chokoladen er smeltet. Vrid husbladsen fri for vand og kom den direkte i den lune fløde sammen med fintrevet citronskal. Når alt chokoladen er smeltet, passeres den gennem en sigte. chokolade-/citroncremen afkøles i køleskab i mindst 3 timer og GERNE til næste dag.
Citron confit:
Skær bund og top af citronerne. Lad citronerne stå på bunden og skær med en skarp kniv hele skallen af. Skær nu den “nøgne” citron i filet’er ved at skære langs lamellerne. Kog citronfilet’er, sukker, vand, vaniliekorn og den tomme skal i 3 minutter for svag varme. Fisk vaniliestangen op. Udrør maizena i ganske lidt koldt vand. Confit’en skal KUN jævnes en anelse med maizenablandingen – absolut IKKE tykne. Afkøl helt inden servering. Confit’en kan opbevares på køl i 2-3 dage.
Samling af pandekager:
Læg alle de kolde pandekager ud på et bord. Pisk den kolde chokolade-/citroncreme luftig med en håndmikser og fordel den på pandekagerne. Stryg cremen tyndt ud med en paletkniv, så den dækker hele pandekagen. Rul pandekagerne omhyggeligt sammen, læg dem på et fad med lige bund og dæk med film. Stil i køleskab 1-2 dage inden servering.
Servering:
Skær hver af de kolde pandekager i 2 MEGET skrå skiver og skær enderne af. Anret skiverne elegant ovenpå hinanden. Lun citron confit’en en anelse og server straks.
Citron confit’en gør, at det ikke føles kvalm eller sødt at spise – det er SÅ genialt!!

Jeg beklager, at jeg ikke lige får skrevet så meget mere i disse dage……………men jeg er simpelthen så forfærdelig TRÆT!!! Det har været en MEGET hård uge og jeg må indrømme at jeg er helt nedkørt. Jeg håber, at jeg får lidt mere energi i næste uge…………
Hav’ en god weekend 🙂

Print Friendly
Tilbage

17 kommentarer


 1. Mar 4, 2007
  8:14 am

  Janne

  Hej Birthe,
  Ihh, hvor har du lavet nogle dejlige sager de seneste dage, ikke mindst desserten som lyder aldeles forrygende! Men også tærten og durumbollerne, mums!

  Tillykke med den lille ny i familien. Sådan nogle små nyfødte nogen kan da bare gøre een blød, selvom du har ret i at ikke alle er en sand skønhedsåbenbaring lige fra starten.

  Håber snart du kommer ovenpå igen 🙂

  Knus
  Janne


 2. Mar 4, 2007
  9:07 am

  Birgit

  Ihhh hvor ser de pandekager lækre ud… Måske skulle jeg prøve at komme over min husblas-skræk *G*

  Håber du får en god søndag


 3. Mar 4, 2007
  10:35 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Janne!

  Ja, det er da blevet til noget af en produktion……..når jeg kigger tilbage kan jeg da egentlig godt forstå at jeg er træt *S*

  Altid glad for at se dig herinde 🙂

  God søndag……..


 4. Mar 4, 2007
  10:35 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Birgit!

  Jeg er heller ikke så glad for husblads, men dette var super let…….og det hele værd. De var SÅ lækre 🙂


 5. Mar 5, 2007
  9:48 am

  birgit

  Så venter jeg lige på en lejlighed hvor det passer ind *S* Skal nok give lyd når jeg har afprøvet opskriften *S*


 6. Apr 5, 2007
  8:41 am

  Gitte

  Hej Birthe,

  En hilsen fra Malta. Jeg har prøvet et par af dine opskrifter med stor success. Nu har jeg bestemt mig for at prøve de spændende pandekager….vi skal have dem til dessert på søndag hvor vi fejrer påske (og bryllupsdag…)Giver dig feed back om resultatet.
  Endnu engang tak for al den inspiration der er at hente på din blog.
  Knus
  Gitte


 7. Apr 5, 2007
  4:58 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Gitte!

  Dejligt at høre fra dig igen og jeg er glad for at du har haft succes med det du har lavet 🙂
  Jeg er spændt på at høre om I kan lide pandekagerne, jeg synes at de var SÅ lækre!!

  God påske og rigtig god bryllupsdag

  Varme hilsner
  Birthe


 8. Jan 18, 2009
  9:17 pm

  Anonymous

  Hejsa

  Jeg elsker bare dine opskrifter 🙂

  Jeg er ikke så meget for citron og overvejer at prøve denne opskrift med mørk chokolademousse og appelsin i stedet, tror du det kan lade sig gøre på samme måde?

  Hilsen Rebecca


 9. Jan 18, 2009
  10:25 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Rebecca!

  Tak for din kommentar og fordi du giver dig til kende herinde 🙂

  Hvis det er fordi du er bange for at opskriften er syrlig kan jeg sige at det er den ikke *S* Hvis jeg skulle bruge appelsin, så tror jeg dog alligevel at jeg ville holde fast i den hvide chokoladecreme og så bare skifte ud med appelsin, der hvor der står citron. Eller med lime…….

  Held og lykke med det 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 10. Jan 26, 2010
  8:59 pm

  Anonymous

  Ej jeg er lige faldt over denne fantastiske bolg og ikke mindst de lækre pandekager som helt sikkert skal prøves SNAREST. Har dog lige et spørgsmål. Kan den hvide chokolade erstattes med mørk, for vi er ikke så vilde med den hvide. Jeg tænker nemlig den må kunne bruges som et lag i vores bryllupskage som vi selv skal lave, er derfor igang med at hente inspiration.

  Mvh Rikke


 11. Jan 26, 2010
  11:08 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Rikke!

  Først velkommen herinde, tak fordi du giver dig til kende og tak for dine ord 🙂

  For at være helt ærlig, så ved jeg ikke hvor godt citron vil gå sammen med mørk chokolade, jeg ville nok bruge appelsin istedet for så….

  Tillykke med bryllup'et

  Mange hilsner
  Birthe


 12. Jan 9, 2012
  3:22 pm

  Marlene

  Hej!
  Har tit søgt inspiration på din blog og har nu bestemt mig for at prøve pandekagerne med hvidchokolade/citroncreme og confit:-) Har et spørgsmål…
  når man passerer fløden gennem en sigte, så forsvinder
  citronskallen jo. Smager det så stadig af citron?
  På forhånd tak!
  Kh.
  Marlene


  • Jan 9, 2012
   3:33 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Marlene!

   Smagen er der stadig, det er kun skallerne du sier fra. Held og lykke med det 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 13. Apr 9, 2012
  10:32 pm

  Hjortebjerg

  Hold nu fast for en lækker creme altså!!!! Brugte den i en kage her i påsken, og den smager som fløjlsblød citronfromage. Skal forsøge at lave den med appelsin…tror det vil gøre sig godt sammen med chokoladebunde;-)


  • Apr 10, 2012
   11:20 am

   Newyorkerbyheart

   Hej Hjortebjerg!

   Jeg er sikker på at det vil smage dejligt lagt sammen med chokoladebunde.

   Mange hilsner
   Birthe


 14. Sep 25, 2012
  12:17 pm

  Juhlnielsen

  Hej. Super hjemmeside du har – jeg er tit forbi 🙂

  Hvor mange pandekager bliver det til? Du skriver 6 personer – er det så 6 pandekager?


  • Sep 25, 2012
   2:07 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Juhlnielsen!

   Mange tak, det glæder mig at du kan bruge min side 🙂

   Jeg mener at det gav et par stykker mere end 6 pandekager, jeg må tilstå at jeg ikke længere kan huske det, det er ved at være nogle år siden. Men pandekager er jo ikke det værste at have ekstra af – i hvert fald ikke i min verden…….

   Mange hilsner
   Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!