Newyorkerbyheart

Mørk sej i wok med soja, honning og ingefær……….

Snackpeber og mørksej svitses i honing……….

Den færdige ret………..

Aftenens tallerken………..

Baby solhat til den lille nye niece……….

I aften fik vi mørksej i wok med soja, honning og ingefær……………og det smagte godt. Der skulle faktisk have været spidskål i, men det kunne jeg desværre ikke skaffe i dag, så jeg brugte kinakål som jeg svitsede med. Det gav ikke helt så meget farve til retten som spidskål ville ha’ gjort, men smagen var der ikke noget i vejen med 🙂 Jeg tror nu nok, at jeg vil komme lidt chili i næste gang, fordi jeg godt kan lide blandingen af sød/stærk, men jeg ved ikke om I har det sådan……..

Mørksej i wok med soja, honning og ingefær 4 pers.:
500 g mørksej fileter
4 røde snackpeber
2 spsk. flydende honning
1 spsk. revet ingefær
½ dl soja
1 tsk. majsstivelse
½ dl vand
½ spidskål
340 g æggenudler
Skær mørksejen i tykke strimler, ca. 5 cm. Halver peberfrugterne og skær dem i tykke skiver. Rør soja sammen med majsstivelse og vandet. Varm honningen op i en wok, til den bruser op. Svits peberfrugterne i honningen i 2 minutter. Tilsæt mørksejen og svits den forsigtigt i 1 minut. Tilsæt ingefær og soyablandingen og kog det op. Skær spidskålen i både og kog den sammen med æggenudlerne i en stor gryde kogende, letsaltet vand, til nudlerne er møre. Lad spidskål og nudler dryppe af i en sigte.
Fordel fisk, peberfrugter og sauce over nudlerne. Server straks.

Håndarbejde:
I går kom jeg lige i humør til at lave lidt håndarbejde, så jeg gik ind og fandt en hækle opskrift på en sommerhat til den lille nye niece i familien. Jeg synes selv, at den er blevet rigtig sød. Jeg er nu ved at hækle en lille kjole og en lille frakke, der kommer til at passe til. Jeg glæder mig til at se hele sættet, jeg tror at det bliver rigtig fint 🙂

Bøger:
Jeg er nu kommet rigtig i gang med Tami Hoag’s “Natstemmen” og jeg synes at den er ok. Det er ikke den bedste bog jeg har læst…………men bestemt heller ikke den værste. Jeg synes ikke at hendes sprog er så godt og flydende i denne bog, som i den anden jeg læste af hende.

Vi var lige omme og se på vores grund i går. De er jo ikke begyndt på noget endnu, andet end at de har sat pinde så vi kan se helt nøjagtig hvor den kommer til at stå. De har fået lagt sand og planeret det nogenlunde, men de begynder nok ikke på soklen før til juni/juli.

Sikke et fantastisk vejr der har været i dag, hvor er det skønt!!! Der er noget helt specielt over de allerførste, spæde forårsdage. Selv vores lille prinsessen (katten, altså) vågnede lidt op af hendes “vinterdvale” og var ude flere gange. Hun har ellers næsten ikke været til at skubbe ud af døren…………….men i dag fik hun da “truet” en anden lille kat så meget at den lagde sig ned for hendes fødder. En noget uvant situation for hende, for det plejer at være hende der ligger ned og beder om nåde 🙂

Print Friendly
Tilbage

4 kommentarer


 1. Mar 13, 2007
  5:47 pm

  Jerzy

  Hej Birthe

  Wokting ser rigtig lækkert ud. Jeg bliver helt sulten og nostalgisk.
  Det ser ud som om du bruger the real stuff, wokken er vel i kulstål og paletten ligner også den ægte vare. Det mener mig om min kinesiske periode.
  Yes, der skal chilli i. Måske lidt sezhuan peber og hoisinsouce og/eller blommesouce.
  Jeg tro vi kan have en længere passiar om kinesisk madlavning som jeg desværre har forsømt i lang tid.

  /Jerzy


 2. Mar 13, 2007
  7:27 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Jerzy!

  Ja, jeg købte sådan Ken Hom wok og den er i hvert fald rigtig god – jeg købte også sådan en bambus damper, som jeg også er glad for….
  Ja jeg tror også at chili og hoisinsauce vil være godt 🙂


 3. Mar 13, 2007
  7:49 pm

  Marianne's mening

  Den er virkelig fin den lille hue. Jeg syntes der i blog land er meget gang i strikketøjet og hækleriet. Det er sjovt at følge hvad folk laver.
  Jeg glæder mig til at se resten du har gang i 🙂


 4. Mar 14, 2007
  10:21 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Marianne!

  Tak, jeg synes også selv at den er blevet ret sød. Nu er jeg bare spændt på om babyen kan passe den til sommer 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!