Newyorkerbyheart

Tærte med marineret kylling og soltørrede tomater + salat……….

Billede mangler desværre

Aftenens lækre salat……….

Billede mangler desværre

Marineret kyllingetern, oliven, feta og soltørede tomater……….

Billede mangler desværre

Ægge-/hytteost-/parmesan-/(madlavnings)flødeblandingen…………

Billede mangler desværre

Lige fra ovnen………

Billede mangler desværre

Aftenens tallerken…………

I aften var kærestens mor til aftensmad, da hun er lige er kommet hjem i dag efter 3 uger i Sydafrika. Det lød til, at hun har haft en fantastisk tur…………..og hun er i hvert fald blevet brun. En af dagene havde de haft 42 grader dernede, vi kunne da godt bruge lidt af varmen og solen herhjemme………
Vi fik en lækker tærte med kylling som jeg marinerede ligesom den anden dag (i Morten Heibergs appelsin-/chilisirup, se her), derud over var der udblødte soltørrede tomater, feta og oliven i. Den smagte helt fantastisk!!!! Jeg lavede en lækker salat til, lige sådan som kæresten godt kan lide den. Jeg poster den ikke, for den ligner meget i andre salater jeg har lavet…….

Tærte med marineret kylling og soltørrede tomater:
Dej:
75 g smør
150 g mel
3/4 dl hytteost
Fyld:
50 g soltørrede tomater
75 g grønne oliven i skiver (jeg brugte sorte)
1 fed hvidløg finthakket
en kvist rosmarin eller en stor tsk. tørret
100 g frisk revet parmesan (og køb nu et helt stykke og riv den selv!!)
300 g kogt kyllingebryst (jeg marinerede jo så altså min)
3 æg
13/4 dl hytteost
1½ dl (madlavnings)fløde
salt, friskkværnet peber
Dejen smuldres sammen og æltes. Stilles koldt i 30 minutter. Rulles ud og lægges i en tærteform på ca. 22 cm. i diameter. Bunden skal ikke forbages (det gjorde jeg så alligevel, jeg gav den 10 minutter ved 200 grader IKKE varmluft). Tomaterne skæres i stykker og lægges i lunkent vand i 30 minutter. Oliven, tomater, hvidløg, rosmarin, kylling (se note 1), salt og friskkværnet peber blandes sammen og lægges i bunden af tærten. Æg, frisk revet parmesan, hytteost, (madlavnings)fløde, salt og friskkværnet peber piskes og hældes over. Bages på nederste rille ved 200 grader i 40-45 minutter (lad tærten køle lidt af inden den serveres).

Note 1:
Jeg tog kyllingestykkerne op af marinaden og lagde dem i et ovnfast fad. Stegte dem i ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter. Da de var kølet af, skar jeg dem i tern.

Note 2:
I stedet for den beskrevne dej kan der bruges filodej.

Note 3:
Jeg lavede dobbelt portion af dejen og så passede den til en lille bradepande. Jeg fulgte ikke opskriften mht. mængden af fyld. Jeg tog bare det jeg troede passede………..

Dressingen til var bare creme fraiche 9% med salt, friskkværnet peber og hvidløg.

Print Friendly
Tilbage

2 kommentarer


 1. Jan 16, 2014
  12:26 pm

  Trine Hansen

  Det lyder rigtig lækkert! Tror du at effekten er den samme, hvis man bruger soltørrede tomater i olie (dem på glas) som hvis man bruger de ‘tørre’ (dem fra poser) og udbløder dem? – dem på glas jeg har nemlig stående i køleskabet 😉


  • Jan 16, 2014
   4:18 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Trine!

   Det tror jeg sagtens du kan.

   Mange hilsner
   Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!