Newyorkerbyheart

Grillerier på Weber’en, del 2…………

Så skal der grilles………..

Forretten………
Den færdig grillede flankstek og grønsags-spiddene………..

Flanksteak’en skåret ud……….

Aftenens tallerken……..

Vi lavede en improviseret grill-aften i aften sammen med kærestens søster………..og det var super hyggeligt.

Jeg marinerede nogle kogte tigerrejer i olivenolie, limesaft, hvidløg og lidt tabasco. Satte dem på spid (husk at lægge spiddene i blød hvis der bruges træspid), sammen med squash. Jeg grillede dem kun kort, så de lige blev varme. Krydrede med lidt salt og friskkværnet peber, lagde dem på en bund af blandede salatblade krydret med lidt groft salt og friskkværnet peber og dryppet med sød chilisauce (lidt friske mangotern ville have gjort sig godt tror jeg).

Hovedretten var en færdig hvidløgmarineret flanksteak (dem er vi stor forbruger af i grill sæsonen – egentlig en skam for jeg har en fantastisk opskrift på marineret flanksteak!!), super gode pølser, spyd med squash og champignon og kartoffelsalat.

Min kartoffelsalat bliver aldrig ens, da jeg altid tilsætter de grønsager jeg har ved hånden. Jeg skriver ingredienslisten ned, men desværre uden mængde-angivelser (I er vel ved at være vant til det efterhånden), da jeg simpelthen ikke aner mængden af de forskellige ting.

Kartoffelsalat a la Newyorkerbyheart:

creme fraiche 9%

mayonnaise

salt, friskkværnet peber

karry

dijonsennep

kogte, kolde nye kartofler

snackpeber

bladselleri, skåret tyndt

squash i små tern

radiser

finthakket løg

Bland først dressingen og vend så de fintskårne grønsager og kartofler i. Forbered den helst nogler timer før den skal serveres, så den kan stå og trække lidt.

Spiddene lavede jeg ved at skære squash i lange tynde – så tynde som muligt – skiver på langs og så sno dem skiftevis med champignon. Jeg penslede dem med lidt Santa Maria hvidløgs grillolie, da de var på grillen.

Jeg synes, at squash er perfekte på grillen – ja i det hele taget – jeg er SÅ vild med squash for tiden……….til næsten alt!!

I går var vi i Henne. Kærestens mor har en lejlighed derude og der var SÅ skønt!!. Vi var derude midt på eftermiddagen og tog hjem efter vi havde spist aftensmad på en lokal restaurant. Vejret var jo perfekt, faktisk sad vi udenfor helt til kl. var 20.30. Der var fuldstændig vindstille og det var som om det var en sommeraften – PRAGTFULDT!!!

Print Friendly
Tilbage

8 kommentarer


 1. Apr 16, 2007
  5:24 pm

  Lea

  Hejsa Birthe!

  Hvor er I heldige, at vejret er blevet så skønt i Danmark, her i Canada blæser, sneer eller regner det konstant. Surt show!
  Jeg har ville ha’ skrevet til dig et par gange i løbet af de sidste par uger, men tiden løber afsted. Nu er den yngste lige startet i vuggestue, så jeg er kommet tilbage til min faste rutine med at droppe børnene af og så direkte i fitness, ellers kommer jeg ikke afsted. Min far holder stor 60 års fødselsdagsfest til sommer og jeg skal lige har strammet ballerne lidt op. Jeg vil lige fortælle dig, at min Ipod Nano er grunden til, at jeg får trænet hver dag. Der er ikke noget bedre end god musik, når man træner. Så du må ha’ dig sådan en. Er de dyre i Danmark? Jeg tror min kostede $190.00. Men så har jeg også brugt omkring $50.00 på musik fra itunes.com. Man skal jo ha’ lidt nyt engang imellem.
  Happy grilling, det er bare det bedste jeg ved!
  Jeg vender snart tilbage.
  Mange knus fra Lea


 2. Apr 16, 2007
  7:48 pm

  Newyorkerbyheart

  Kære Lea!

  Åh, hvor har jeg savnet dine kommentarer…….det er lidt underligt, men på en eller anden måde føler jeg en form for venskab med dig (håber ikke jeg gør dig alt for forskrækket……..eller skræmt *S*). Men du lader til at være sådan en skøn person 🙂

  Jeg har godt set i vejrudsigterne at det ikke er så godt ovre hos dig…….her har det nærmest været sommer. I dag har temperaturen været oppe på 25 grader på vores terrasse – og jeg har fået lidt kulør i kinderne……
  Jeg har lige købt mig en Creative Zen mp3 afspiller, så nu glæder jeg mig bare til at modtage den. Jeg vil nok mest bruge den til lydbøger, når jeg ligger i sengen og vender og drejer mig…….så ville det være rart at høre en historie i stedet for

  jeg ser frem til at høre fra dig igen.
  Mange varme hilsner og tanker
  Birthe


 3. Apr 16, 2007
  7:49 pm

  Marianne's mening

  Hvor ser det lækkert ud. Jeg bliver helt sukten, selvom jeg lige spist.
  Det var godt I fik købt den weber.


 4. Apr 16, 2007
  9:25 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Marianne!

  Vi er altså også ret glade for Weber’en!!! Selv kæresten som var ret skeptisk, synes at den er flot og god at grille i 🙂


 5. Apr 17, 2007
  12:00 am

  Jerzy

  Hej Birthe
  Tillykke med weberen. Min svigersøn har sådan en og jeg har prøvet lammekølle, grise- og oksesteg og en and – til jul- hos ham, og det var sååå saftigt, mørt og lækkert. Han lægger en kvist rosmarin eller tymian ved siden af kødet og så dufter det hele überhimmelsk.
  Dine flotte arrangementer er bare for lækre. Det er faktisk alt hvad du laver
  /Jerzy


 6. Apr 17, 2007
  11:36 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Jerzy!
  Mange tak 🙂

  Ja, jeg vil prøve at grille en and Mortens aften har jeg bestemt……..og jeg glæder mig allerede. Jeg har fået at vide, at det er SÅ godt!!
  Jeg tror, at vi skal prøve at lave en culottesteg i den……og også en lammekølle, jeg er vild med lam.
  Jeg kan godt forestille mig det med rosmarin. Rosmarin er helt klart min YNGLINGS krydderurt, jeg ELSKER rosmarin.
  Brænder det ikke hvis det lægges på grillen?

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Apr 17, 2007
  5:43 pm

  Jerzy

  Hej Birthe
  Jeg helt enig med dig at rosmarin er et fantastisk, universal krydderi. Det samme gælder i min veredn timian, citron og hvidløg.
  Her lige købt Thomas og Andreas Hardas kogebog. Deres opskrifter er så tiltalende fordi de består af meget få ingredienser og de er som oftest krydret med de ovennævnte.
  Jeg gør selv min rosmarin “røgelse” ved at gemme og tørre stilkene. Så lægger jeg dem på kulene og løfter risten så flammerne ikke brænder kødet (jeg har en almindelig, oldfashion gril). Claus lægger helt friske kviste på siden af gløderne så der ikke dannes flammer. Du må eksperimentere lidt. Det er det hele værd. En varm sommeraften med lammekøllen på grillen og rosmarinduft i luften…mmmmh rosmarin…
  kh
  Jerzy


 8. Apr 17, 2007
  9:12 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Jerzy!

  Jeg er helt enig med dig mht. timian, citron og hvidløg…
  Hvidløg bruger jeg næsten hver aften og citron har jeg rigtig fået øjnene op for, det er virkelig et vidunderligt “krydderi”.

  De bedste hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!