Newyorkerbyheart

Italiensk tærte med citroncreme (Torta della nonna)……

Tærtedejen trykkes ud i formen……..

Efter den er forbagt, kommes citroncremen i……………

Låg lægges på og pinjekerner drysses over……

Færdigbagt………

Lige et billed af den smukke lille prinsesse………

I dag har jeg bagt til påskefrokosten i morgen hos kærestens mor. Først er en italiensk tærte med citroncreme også kaldet “Torta della nonna” (Bedstemors tærte). Den var let at lave og jeg er meget spændt på hvordan den smager, den duftede SÅ dejligt!!!

Torta della nonna (Italiensk tærte med citroncreme):

Dej:

100 g smør

90 g sukker (jeg tog lidt mindre)

160 g mel

3 æggeblommer

revet skal af ½ citron

lidt salt

Creme:

2½ dl mælk

revet skal af ½ citron

3 æggeblommer

80 g sukker (jeg tog lidt mindre)

40 g mel

4 spsk. pinjekerner (eller evt. hakkede mandler)

Dej:

Smør, sukker, citronskal og 1 knivspids salt æltes blødt med fingrene. Halvdelen af melet røres i. Æggeblommer røres i og tilsidst resten af melet. Dejen æltes jævn og hviler køligt i mindst ½ time.

Creme:

Mælk og citronskal bringes langsomt til kogepunktet og tages af varmen. Æggeblommer og sukker piskes sammen, melet og derefter den varme mælk piskes heri. Cremen sættes over varmen igen og bringes til kogepunketet – RØR HELE TIDEN!!!! Pisk videre til den er jævn og tyk, ca. 1 minut og afkøl.

2/3 af dejen rulles ud og en tærteform beklædes hermed. Forbages ved 220 grader i ca. 10 minutter til den tager farve. Resten af dejen rulles meget tyndt ud. Det er nemmest hvis det gøres mellem 2 stykker film og derefter lægges den i fryseren i 5 minutter, da den så er lettere at håndtere. Cremen fordeles over den forbagte tærtebund og “dejlåget” lægges over og trykkes fast langs kanten. Pinjerkerner fordeles over tærten og den bages igen ved 220 grader til den er let gylden (jeg gav den ca. 15 minutter).

Jeg synes også lige, at I skulle have et lille billed af vores prinsesse har i anledning af påsken. Hun er jo så fin og elsker at ligge ved havedøren og slikke solskin 🙂

Print Friendly
Tilbage

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!