Newyorkerbyheart

Kylling på dåse + grillet dessert, del 2………..

Kyllingen sat på dåsen og smurt med krydderi-blandingen………..

Den færdig grillede kylling…………

Pastasalaten, blandet med pestoen……..

Aftenens tallerken…….

Den grillede dessert………..

Den hjemmelavede pesto er en genganger. Hvis I er interesseret, kan I finde opskriften her. Den er virkelig god, skøn smag og meget let at lave. Den kan/skal helst forberedes i forvejen, så smagen rigtig kan komme frem.

Det var første gang at vi skulle prøve at lave “Kylling på dåse”. Nu har vi hørt så meget om den og da vi endelig har fået Weber’en, ja så skulle det jo prøves. Den smagte vidunderligt, skindet var så sprødt som jeg aldrig har set det før. Jeg spiser ellers aldrig skind, men dette kunne jeg ikke lade være med at spise!!! Jeg kan kun sige, at det er let gæstemad, idet den passer sig selv fra den sættes på grillen og ca. 1½ time frem. Det bedste resultat fåes efter sigende hvis låget ikke løftes imens den griller………så det gjorde vi ikke. Vi satte den på risten og så ventede vi spændt i 1½ time…………..mens en skøn duft bredte sig på terrrassen 🙂

Kylling på dåse:

1 kylling

1 dåseøl – hvor halvdelen drikkes…..

Krydderiblanding:

1 tsk. dijonsennep

1 tsk. finthakket løg

1 tsk. paprika, røget er god synes jeg

salt, friskkværnet peber

3 fed presset hvidløg

½ tsk. spidskommen

½ tsk. stødt koriander

1½ spsk. olivenolie

Øllet krydres med:

tørrede, letknuste enebær

frisk rosmarin

frisk timian

Åbn dåsen, drik halvdelen af indholdet og kom så krydderierne i dåsen. HUSK: at vaske dåsen godt inden den åbnes!!!

Rens kyllingen og dup den tør. Gnid krydderiblandingen godt ind i kyllingen. Jeg satte krydrede den med groft salt og friskkværnet peber indeni, satte den på dåsen og brugte så en pensl til at smørre krydderiblandingen på kyllingen. Sørg for at den er godt smurt over det hele og krydr den udenpå med groft salt og friskkværnet peber. Jeg smed lidt friske rosmarinkviste, frisk timian, hvidløgsfed og lidt citronskiver i drypbakken, sammen med lidt vand.

Bær så kyllingen ud på risten og steg den i ca. 1½ time ved inddirekte varme. Løft ikke låget imens, men nyd den skønne duft der breder sig. Sørg for at luften vender væk fra kyllingen mens den steger..

Når den er færdig fjernes den fra grille – vær 2 og pas på, både kyllingen og øldåsen er MEGET varm!!!

Skær den ud i passende stykker og server med det samme.

Salaten jeg lavede var bare hvad jeg havde: en bakke blandede spæde salatblade, honningmelon, emmentaler i små tern, squash i små tern, forårsløg, snack peber og gulerod i små tern.

Dressingen bestod af: olivenolie, friskpresset appelsinsaft, salt, friskkværnet peber, sød chilisauce, ahornsirup og presset hvidløg.

Til at pensle den friske ananas og blommer med, smeltede jeg noget smør, kom lidt brun farin i sammen med ahornsirup og lidt mørk rom – sikke en skøn smag det sammen gav. Jeg skar en ananas ud i passende stykker og delte blommerne i kvarte. Satte frugtstykkerne på træspid der havde lagt i blød i vand i 30 minutter. Jeg lagde frugtspiddene på over inddirekte varme og penslede dem med smør-blandingen imens vi spiste hovedretten. Men jeg tror også sagtens at man kan vente og så grille dem lidt over direkte varme når de skal spises. De skal bare pensles, så det karamelliserer. Jeg rørte noget mascarpone op med vanilie og serverede det til……….det smagte som en drøm 🙂

Til kaffen fik vi Pepperidge Farm cookies i alle mulige afskygninger………..

Vi var jo ude og se på køkken og bad til vores nye hus i torsdags, det gik godt og vi fik bestemt det hele. Køkkenet bliver bare nogle helt almindelige hvide låger med greb. Vi får brede skuffer under kogepladen og et halvhøjt skab med udtræk ved siden af skabet hvor ovnen bliver indbygget. Vi valgte også at få et indbygningsskab til microbølgeovnen, for så pæn er den jo heller ikke. Vores har heller ikke stålfront som resten af de hårde hvidevarer vi skal have. Vi får også overskab, det kan vi da bare ikke undvære. De bliver sådan nogle i halv højde og lidt lange i det, fronten på dem bliver frosted glas og med en alukant hele vejen rundt. Bordpladen bliver sådan lidt mørkgrå nistret og det gør soklen under skabene også.

Badeværelsesskabene bliver, ligesom skabene i bryggerset også hvide. Bordpladen i badeværelset bliver sort, sådan lidt granit-agtigt. Desuden fik vi garderobeskab i soveværelset fra gulv til loft med skydedøre – også i hvid – og i den ene dør kommer der så spejl.

Det er så uvirkeligt at vi er i gang med dette. Nu har vi i så mange år gået og snakket om at flytte eller bygge om, og nu står vi lige pludselig midt i det……….selvom der stadig er 7 måneder til!!!!

Print Friendly
Tilbage

2 kommentarer


 1. Apr 29, 2007
  7:35 pm

  Deborah

  Uha, og mig der er på streng kur…. hvis ikke man er sulten, så bliver man det af dine lækkerier – Jeg nøjes med at spise dem p.t. 😉 Tak for dem og flotte fotos.


 2. Apr 29, 2007
  8:23 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Deborah1

  Mange tak 🙂

  Jeg har helt glemt at skrive, at jeg tit er inde på din blog og at jeg nu vil skynde mig at tilføje den til min links liste………..jeg har villet ha’ gjort det for lang tid siden, men er kommet fra det hver gang.
  Fantastisk side 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!