Newyorkerbyheart

Kyllingesalat med melon………..

Kyllingefilet’er steges…….

Dressingen…………..

Indholdet af salaten………

Anretningen………..

Aftenens tallerken………..

I aften fik vi en fantastisk kyllingesalat med bl. a. honningmelon og den smagte SÅ godt – I kan godt komme igang!!

Den vil komme lidt mere til sin ret på et fad uden sider……..men det var lige hvad jeg havde ved hånden.

Kyllingesalat med melon:

300 g kogt eller stegt kyllingefilet

½-½ honningmelon – alt efter størrelse

1 bdt. radiser

2 stilke bladselleri

150 g mayonnaise

½-3/4 spsk. grov fransk sennep (jeg brugte bare dijonsennep)

citronsaft

salt, friskkværnet peber

1 dl Cheasy fraiche

ca. 200 g blandede salat blade

2-3 hårdkogte æg

200 g cherrytomater

Kog eller steg kyllingekødet og skær det i tern. Tag kernerne ud af melonen, skræl den og skær melonkødet i tern. Skær radiser i lange tynde skiver. Snit bladselleri på tværs i tynde skiver. Bland det hele i en skål. Smag mayonnaise og Cheasy fraiche til med citronsaft, sennep, salt og friskkværnet peber. Vend mayonnaiseblandingen med kyllingeblandingen (der skal ikke være mere dressing at det bare “binder” det sammen). Skyl salatbladene og del dem i mindre stykker.

Anret salat og kyllingeblandingen på et fad og læg æggebåde og delte tomater udenom. Server med brød.

Jeg fik bagt 2 franskbrød i dag. Siden vi har været i København, har jeg af en eller anden grund haft utrolig meget lyst til Nutella. Det er ellers ikke noget jeg sådan spiser, men derovre fik jeg sådan en lille portions Nutella………….og det smagte bare SÅ godt. Derfor bagte jeg franskbrød i dag, så jeg kan få en Nutella mad i aften mens jeg ser “Desperate Housewifes”.

Print Friendly
Tilbage

6 kommentarer


 1. Apr 11, 2007
  10:44 pm

  Marianne's mening

  Lyder som rigtigt lækkert mad, uhmmm


 2. Apr 12, 2007
  7:55 am

  Andrea

  Det er herligt at besøge din blog om morgenen, så kan man gå hele dagen og tænke på, om det mon ikke er en af dine retter, man skal lave til aften 😉

  (hov, slettede bare for at rette en fejl, det ser jo helt dramatisk ud)


 3. Apr 12, 2007
  10:04 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Marianne!

  ja, det var rigtig lækkert og helt sikkert noget vi skal have igen når vejret bliver rigtig varmt 🙂


 4. Apr 12, 2007
  10:05 am

  Newyorkerbyheart

  Husejer –
  mange tak 🙂 Mad er aldrig der værste at tænke på 🙂


 5. Mar 26, 2008
  12:12 pm

  nicolai_sally

  NewYorkerbyHeart, jooo, det kan du godt bilde mig ind. Blandt mange andre rejser har jeg kun været i USA én gang i 10 dage i NY på besøg hos min bror der boede på 76 ml 3rd og Lexington. Magisk og magnetisk oplevelse – og magneten trækker naturligvis stadig… Nu har jeg imidlertid barn nummer tre på vej (det er så fedt at være katolsk gift), og er åbenbart havnet i segmentet, hvor der ikke er “tid” til så mange rejser. Så må man finde andre sysler såsom at lave mad. Nuvel, mit kompliment for en meget fin samling opskrifter, som finder anvendelig både til hverdag og fest. Særligt spændende finder jeg din reje/fersken/carry suppe og kyllingesalaten med melon her. Brugen af friske frugter i kompositionen er typisk for creol køkkener – cajun, afrikansk og afrobrasiliansk (Bahiansk) køkken.
  Følgende er supersimpelt og superlækkert selvom det koster boksen og desuden forudsætter helt tropisk friske og lækre råvarer. Det er det perfekte akkompagnement til grillkød, altså barbecue eller “churrasco” noget vi gør os meget i hjemme i Brasilien. I Brasilien kører man ikke det der marinerede, glaserede, pickles helvede som amerikanerne vist kan lide, men har istedet fokus på de helt friske råvarers selvstændige smag.
  Kødet bankes ofte med kvindens bagside, ar, øh, med knivens bagsige, for at mørne. Ofte krydring med chili, hvidløg og RIGELIGT MED LIME og lidt salt – hvilket historisk set til dels skyldes behovet for at holde kødet frisk – altså i tider før køleskabets udbredelse.
  Og så til cluet: friske advokater og papaya skåret i store stykker, generøst overhældt med fintklippet mynte og sprøjtet med friskpresset lime; vendes forsigtigt for ikke at smadre frugterne. Principielt behøves ikke andet end kød og denne salat – det skulle da lige være caipirinha eller bare shots af sukkerrørsbrændevin ca-ca-ca-cachasa – with a beer to chase it. I Brasiliansk tradition kan man tilføje føljende:
  1) basmatiris
  2) ca. en lille margretheskål med meget ekstra fint skårne tomater, løg og agurker (lillefingernegls størrelser) i nogenlunde lige mængder, en hel bakke frisk koriander klippes i, dertil lime, eddike og vand !!! Ja, denne “salat” ligger faktisk og flyder i vædsken og man tager af den med en ske og hælder over risen. Vand og eddike blandingen giver ris og ret lidt mere væde.
  Endeligt:
  3) “farofa” – maniocmels rasp tørsteges/switses evt. med lidt olivenolie – drysses over ris og salat. Det kan virke lidt bizart med sådan noget savsmuld, men man kan forestille sig at det i historisk tid har erstattet friskt brød. Det er måske en lidt tillært smag/praksis – men det kan man godt ende med at blive glad for.
  De sidste tre trin akkompagnerer stort set al brasiliansk mad og er også meget velegnet til fiskegryde med fx. cabilao (den fuldfede torsk), hellefisk, panga el. lignende – heri selvfølgelig tigerrejerne, som jeg fornemmer du er rimeligt glad for. Fiskefonden af vand, kokosmælk (rolig, ikke for voldsomt) og frisk klippet koriander, hvidløg, moderat chili, salt. Simpelt, enkelt, vanedanende.
  Håber du hermed har fået lidt igen for din gavmildhed. Prøv det. Måske ser jeg denne opskrift på din hjemmeside snart? … à la Negerkaj


 6. Mar 26, 2008
  12:37 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Nicolai!

  Mange tak for din kommentar og velkommen til min side 🙂 Jeg er glad for at finde den anvendelig….

  Sikke nogle spændende opskrifter, som jeg slet ikke vil afvise at prøve – især det med papaya – en frugt jeg endnu ikke har fået afprøvet (hvor dårligt er det lige!!?) Jeg er ikke ubetinget vild med mynte og koriander, men derfor kan jeg jo godt afprøve det! Det er jo KUN 1 vej til at finde ud af om man kan lide det og det er ved at PRØVE det 🙂

  Tak for din gavmildhed 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!