Newyorkerbyheart

Portergryde……….

De svitsede løg……….

Første halvdel af det brunede kød………

Porter (øl), frisk timian, brun farin, bouillion og dijonsennep hældes ved………..

Sådan ser det ud når det er færdigt……….

Aftenens tallerken: Portergryde med ris og en lækker salat………

I aften fik vi Portergryde, meget kraftfuld i smag…………..men sikke en smag. Der skulle nok have været kartoffelmos til, men jeg orkede simpelthen ikke at lave det, så det blev til ris. Jeg lavede en lækker salat til, for ligesom at bløde lidt op på det tunge………

Portergryde:

300 g skalotteløg (jeg brugte bare almindelig løg)

olie

½ dl mel

salt, friskkværnet peber

800 g skært oksekød i tern

1 flaske porter

1 oksebouillon (jeg brugte flydende)

1 spsk. dijonsennep

2 spsk. brun farin

1 spsk. frisk timian

evt. hakket persille til pynt

Pil og hak skalotteløg og sauter dem i olie, til de tager farve. Tag dem op. Kom mel, salt og peber i en plastpose, kom kødternene i og ryst det godt. Brun kødet i olie – brun dem ad 2 omgange. Når den anden halvdel af kødternene kommes i gryden, tilsættes evt. lidt mere olie. Når kødet er brunes tilsættes løg, porter og bouillonterning. Lad det koge i 5 minutter. Rør sennep, brun farin og timian i. Lad det simre under låg i 1 time, til kødet er mørt. Pynt evt. med hakket persille.

Note 1: Jeg kom lidt revet citronskal over.

Salaten lavede jeg af hvad jeg havde i køleskabet – og det omfatter ingen egentlige salatblade. Men der var: squash i tern, peberfrugter i forskellige farver i tern, feta i tern og friske skivede champignon. Dressingen var en balsamicodressing.

Salaten gav et dejligt modspil til den mørke kødblanding.

Kæresten har været hjemme i dag, så vi har gået og hygget os. Når jeg skriver hjemme, så betyder det at han kom hjem i morges kl. 05.30 efter at have været på arbejde i lige knap 24 timer!!! Han sov så til kl. 12.00, da ville prinsessen (læs: katten) ind og vække ham. Prinsessen er meget urolig når hendes far ikke er hjemme. Hun kan – ligesom mig – ikke lægge sig til at sove. Hun trasker frem og tilbage på mig, som var jeg et “catwalk” – hvad jeg vel i grunden også er *GG*. Hun sidder foran døren med hovedet på skrå, som om det kan fremmane ham……..ret pudsigt 🙂

I morgen skal vi bare have rester, men på lørdag vender jeg tilbage med en Jamie Oliver opskrift: Svinekam med ferskner og frisk timian……….

Print Friendly
Tilbage

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!