Newyorkerbyheart

Svinekam med ferskner, hvidløg og frisk timian, del 2………

Saucen, der er et kapitel helt for sig selv……….

Stykker af svinekammen………..

Aftenens tallerken…………

I aften afprøvede jeg en opskrift fra Jamie Oliver: Svinekam med ferskner, hvidløg og frisk timian……………og hold da op hvor smagte det godt!!!!! Utrolig lækker og spændende smag……..som jeg aldrig ville have gættet var ferskner, hvis jeg ikke vidste det. Stegetiden var ikke helt rigtig, så jeg måtte skære den ud og sætte det i ovnen igen…………derfor er min anretning ikke så pæn. Det er ikke sidste gang jeg laver det og jeg synes, at det egner sig perfekt som gæstemad. Jeg gjorde stegen klar ved middagstid og så var den lige til at sætte i ovnen. Vi fik bare nogle ovnbagte kartofler og kogte grønsager til. Saucen var SÅ lækker og havde en fantastisk smuk farve – se note under opskriften.

Svinekam med ferskner:

1 svinekam (1½ kg)

2 dåser ferskner

150 g blødt smør

1 bdt. timian

groft salt, friskkværnet peber

1 hel hvidløg

15 skiver letrøget bacon

olivenolie

Rids sværen hvis ikke dette er gjort. Hæld væden fra den ene dåse ferskner og lad dem dryppe lidt af. Riv fersknerne i mindre stykker ned i den bradepanden stegen skal steges i. Bland dem med blødt smør, timianblade, groft salt, friskkværnet peber og 2 finthakkede fed hvidløg.

Vend svinekammen og skær en lomme skråt ned på langs af kødstykket. Det skal IKKE skæres helt ud til enderne. Pres smørmassen godt ind i lommen – det er noget svineri, men det er det værd!!!!. Læg baconstykkerne på tværs hen over lommen. Snør stegen godt med bomuldssnor. Vend den og læg den i bradepanden. Timiankvistne lægges i bunden af bradepanden sammen med hele upillede hvidløgsfed og indholdet af den anden dåse ferskner (saft og det hele). Til sidst hældes hvidvin i bunden af bradepanden og sværen gnides med groft salt, friskkværnet peber og en anelse olivenolie. Steg kødet i ovnen ved 220 grader en god times tid (se note 1) og lad den hvile 15 minutter bagefter, mens saucen laves.

Sauce:

Hæld fedtet fra bradepanden (men gem ferskner og hvidløgsfeddene – uden skal), tilsæt lidt vand og mos hvidløgsfeddene, så haves den lækreste sauce. Smag evt. til med salt og friskkværnet peber. Se note 2.

Note 1: Min steg var ca. 1,7 kg. og jeg gav den 1 time og 20 minutter i første omgang, men det var ikke nok. Da jeg fik den skåret ud, var den halvrå indeni (den var også lidt små-frossen da den blev “stoppet ud”). Da jeg havde skåret det ud, lagde jeg bare stykkerne i ovnen og gav dem lidt mere………men mine stykker blev jo så selvfølgelig ikke så fine……. Så giv den lidt længere i ovnen – eller brug stegetermometer!!

Note 2: Jeg tog det af stegeskyen jeg kunne bruge (altså minus al fedtet!!). Så blendede jeg de bagte ferskenstykker fra bunden af fadet med lidt vand og de bagte hvidløgsfed (husk at pille dem) og kom det tilbage i stegeskyen. Det smagte FANTASTISK!!!!

Jeg vil da lige benytte lejligheden – hvis nu Mary og Frederik læser min blog *S* – til at ønske dem tillykke med deres lille prinsesse (i ordets bogstaveligste forstand). Skønt at der kommer en lille prinsesse ind i det danske kongehus, eftersom der er så mange drenge. Jeg er sikker på at hun bliver yndig, kan hun andet med de forældre??? Så Frederik og Mary: TILLYKKE!!!!

I går aftes faldt jeg i søvn mens jeg fik læst højt – hvilken lykke. Det var så hyggeligt at putte sig ned under dynen, tage sovemasken på (ja, jeg sover med sådan en *S*) og så bare ligge og lytte til en god historie (Morten Ramsland’s “Hundehoved”). Jeg kan kun anbefale det……… Jeg er så glad for min mp3 afspiller, hvorfor har jeg dog ikke købt sådan en noget før?? Jeg har været inde på Ebay idag og købt et par nye høretelefoner, fordi dem der fulgte med min Creative Zen de er for store. Jeg har simpelthen så ondt i mine små ører af at gå rundt med dem. Jeg har også købt sådan et etui og en tingest til at have på armen, når jeg vil gå rundt med den og ikke lige har en lomme…………….eller når jeg forhåbentlig kommer i gang med at træne igen!!!

Film:

Vi fik set “Poseidon” i går aftes. Filmens storyline var ikke noget særligt – eller nyskabende – men filmens special effects var ret flotte og godt lavede. Ok film til at se på dvd’en……

Print Friendly
Tilbage

8 kommentarer


 1. Apr 22, 2007
  2:29 pm

  Deborah

  Wow det ser bare lækkert ud. Det må prøves på et tidspunkt snart. Tak for dejlig inspiration og billeder. God søndag til dig.


 2. Apr 22, 2007
  8:24 pm

  Janne

  Hej Birthe,

  Spændende opskrift. Jeg er vild med flæskesteg, så denne variation må jeg prøve. Bare ikke lige for tiden, hvor jeg forsøger at smide nogen kilo (mindst 8 skal der af!)

  Har før lavet en Jamie Oliver-flæskesteg, hvor der også blev puttet fyldt i, bla. brødkrumme, soltørrede tomater og balsamicoeddike, såvidt jeg husker. Den var også supergod.

  Ha’ en dejlig søndag aften.

  Hilsen
  Janne


 3. Apr 22, 2007
  9:34 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Deborah!
  Det var også rigtig lækkert og sikke en smag…..

  Også god søndag til dig 🙂


 4. Apr 22, 2007
  9:36 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Janne!

  Ej, den opskrift lyder godt nok også lækker. Det er første gang jeg sådan eksperimentere med flæskesteg………..men bestemt ikke sidste.

  Også skøn søndag aften til dig.
  Mange hilsner
  Janne


 5. Apr 22, 2007
  10:45 pm

  Marianne's mening

  Ja, jeg giver de andre ret. Det ser lækkert ud.

  Håber du har haft en god søndag, og forresten, bogen Hundehoved er bare rigtig god 🙂


 6. Apr 23, 2007
  10:27 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Marianne!
  Det var så lækkert 🙂
  Ja, Hundehoved er en fantastisk bog og jeg elsker at lytte til den. Jeg må sige, at lydbøger er en fantastisk opfindelse……

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Sep 5, 2010
  5:13 pm

  Dorthe

  Hej Birthe,
  prøvede opskriften igår og det smagte pragtfuldt! Tippet med at blende ferskner+hvidløg og blande det sammen med stegskyen var fantastisk. Jeg hældte lidt ekstra hvidvin i + chiliflager og det gave saucen en ekstra "kant". Prøv det!

  Hilsner fra Dorthe


 8. Sep 5, 2010
  6:10 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Dorthe!

  Det er alt for længe siden jeg har lavet denne ret, det smagte SÅ godt 🙂
  Tak for tippet, det skal jeg huske og det er hermed givet videre 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!