Newyorkerbyheart

Cannelloni med spinat og ricotta………….

Tomatsaucen lægges i bunden af et fad………….

Spinat-/ricottafyldet kommes i pastarør………….

De lægges side om side i et fad…………

Tomatsauce og ost kommes ovenpå…………

Aftenens tallerken………

I dag har vi fået Cannelloni med spinat og ricotta tyvstjålet herfra. Det smagte FANTASTISK!!!!! Jeg brugte tørrede pastarør (Cannelloni) – jeg tror at det er dem som også kaldes Manicotti i USA. Jeg har haft dem med hjem fra Canazei, Italien men har ikke været i stand til at få fat i noget ricotta ost før den anden dag, da vi var i Bilka.

Jeg er ked at, at der stadig ingen billeder er, men det kommer i morgen (onsdag) – det lover jeg. Den nye ledning til digitalkameraet ligger nemlig og venter nede på posthuset, desværre var vi ikke hjemme i dag da posten kom………….så I må vente til i morgen med at se de lækre billeder – men I kan godt allerede begynde at glæde Jer.

Selvom jeg har refereret til hvor I kan finde opskriften, så skriver jeg den alligevel her med lidt mængde angivelser. Mængderne skal dog tages lidt med forbehold, da pastarør kan variere i størrelse og jeg tror at de måske bliver lidt større hvis der bruges friske lasagneplader til at lave rørene med……….

Cannelloni (Fyldte pastarør), gav ca. 14 små rør:

pastarør (frisk lasagneplader kan også bruges til at forme rør med)
½ pose frossen spinat
salt, friskkværnet peber
revet muskatnød
flydende grønsagsbouillon
250 g ricottaost
1 frisk mozzarella ost
frisk revet parmesanost
1 flaske Sugo della casa (se note)

Spinaten varmes op i en gryde – jeg gjorde det med lidt smør – til det lige netop er optøet. Hældes i en sigte, så det kan dryppe godt af. Lad det stå lidt og mas evt. væske ud gennem sigten. Hæld lidt olivenolie i en gryde og varm det op, kom spinaten tilbage i gryden og lade det stege lidt. Smag det rigtig godt til med salt, friskkværnet peber, revet muskatnød og lidt flydende grønsagsbouillon. Tag det fra varmen og lad det køle lidt af. Rør det sammen med ricotta osten og smag det til igen. Hæld ca. 1/3 af sugo’en i bunden af et ovnfast fad. Kom spinatblandingen i rørene – jeg synes at det var lettest med en kniv, fordi hullet i rørene var så lille i omkreds. Læg dem tæt og pænt i fadet. Bliv ved indtil der løbes tør for rør eller fyld. Hæld resten af sugo’en over. Kom skiver af frisk mozzarella på og riv noget frisk parmesanost over. Stil i en 200 grader varm ovn og bag i ca. 30 minutter hvis der bruges tørrede rør. Hvis der bruges friske lasagneplader, kan der nok nøjes med 20 minutter.

Egentlig er det jo en forret, men vi fik det jo altså til hovedret og det mættede fint *S*. Vi fik grønne bønner og hvidløgsbrød til.

Note 1: Jeg køber Sugo della casa (som er tomatsauce) på flaske i SuperBrugsen. Jeg synes faktisk at det har en ret god smag og er i hvert fald bedre end andre færdige tomatsaucer jeg har prøvet og smagt.

Kæresten har jo været hjemme i dag pga. 1. maj, selvom han nu ikke har været ude og svinge med den røde fane. Det har været skønt og rigtig hyggeligt at have ham hjemme sådan en hverdag. Han fik lavet et hjemmelavet TV-bord til vores nye fladskærm (som I også får billeder af i morgen). Det er faktisk blevet ret godt og vi nyder at se TV på vores ny erhvervelse!!!

Bøger:
Ja, jeg er stadig ved “Nat over havet” af Ken Follett. Det er lidt svært at blive færdig, når lydbøgerne også trækker…..men nu er jeg snart færdig med den – og den er god. Dog går der lige lovlig meget kærlighedshistorie i den her til sidst. I morgen skal kæresten ned og hente yderligere 3 lydbøger til mig, som ligger og venter nede på biblioteket……..

Film:
I aften så vi “Snakes on a plane” med bl. a. Samuel L. Jackson…………..og jeg synes at den var ækel!!! Så ækel, at jeg blev helt betænkelig ved at gå ud i den mørke gang og det mørke toilet………for tænk om der var slanger!!! For slet ikke at tale om at løfte toiletbrættet op – jeg var sikker på at en ulækker slange ville vise sit grimme fjæs!!! Det var en ulækker, men ikke speciel god film……………..men jeg er nu alligevel glad for at jeg ikke skal ud og flyve i morgen 🙂

I morgen skal vi grille “Buffalo Wings”, de ligger og marinerer nu i olivenolie, salt, friskkværnet peber og presset hvidløg. I morgen når de skal grilles med det, der får dem til at blive stærke. Dertil skal vi selvfølgelig have Blue cheese dip………hvad vi skal have til, har jeg ikke lige taget stilling til endnu.

Print Friendly
Tilbage

7 kommentarer


 1. Sep 11, 2007
  3:15 pm

  Anonymous

  Tak for opskriften. Jeg glæder mig til at prøve den i aften.
  -Ole
  PS Du må gerne indsætte et billede af Sugo della Case fra Superbrugsen! 🙂


 2. Sep 11, 2007
  3:20 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Ole!

  Jeg har desværre ikke en hjemme, men så vidt jeg ved har SuperBrugsen kun en slags sugo casa. Det er sådan en lidt høj glas beholder/flaske.

  Held og lykke med det, håber at du nyder dem ligeså meget som vi gjorde 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Sep 14, 2007
  5:26 pm

  Anonymous

  Fandt flasken. Ingen problemer.
  Kanon opskrift! 🙂

  Tak for det.
  -Ole


 4. Sep 14, 2007
  5:27 pm

  Anonymous

  Forresten går min 3 årige søn nu rundt hele tiden og siger “Suuuugo della Casaaaa!!!” 🙂


 5. Sep 14, 2007
  5:29 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Ole!

  Alletiders, og ja, det smager bare SÅ godt 🙂

  Sådan skal det være: de kan ligeså godt lære hvad det hedder fra de er små 😀

  Mange hilsner
  Birthe


 6. Sep 16, 2007
  11:39 am

  Anonymous

  Kære Birthe

  Hvis du ikke har prøvet det, så:

  kom lidt citronsaft og en god madolie over dine bønner. Knus et fed hvidløg over. *****

  -Ole


 7. Sep 16, 2007
  11:52 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Ole!

  Tusinde tak for ideen, det vil jeg helt sikkert prøve. Jeg elsker grønne bønner, så det er lige noget for mig 🙂

  God søndag!

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!