Newyorkerbyheart

Grillet culottesteg med kartofler………….

Drypbakken til at stille under stegen, fyldt med gode ting………..

Culotten klargjort og krydret………

Kartofler i tern med squash, champignon, hvidløg, revet ost og madlavningsfløde………..

Så skal den hvile lidt…………

Aftenens tallerken………

Nå, men i dag skulle vi så prøve at grille en culottesteg. Culottesteg er bestemt en af mine ynglingsretter, jeg ELSKER rødt kød og jeg ELSKER krølfedt!!!! Vi har ikke grillet en culotte før, så jeg spurgte eksperterne herinde. Jeg afpudsede culotten og krydrede den med groft salt, friskkværnet peber og presset hvidløg, som jeg gned ind i kødet. Jeg lagde også lidt smør på stegen inden jeg satte den ud på grillen. Forinden havde jeg også lavet en drypbakke med rødvin, frisk rosmarin, frisk timian, hvidløg og løg.

Jeg ville også prøve at lave tilbehør på grillen, så jeg lavede en bakke med kartofler i tern, squash, champignon, salt, friskkværnet peber, presset hvidløg, madlavningsfløde og lidt revet emmentaler.

Grillen blev sat op til inddirekte grillning og satte både steg og kartoffelfad på grillen over inddirekte varme. Men jeg tror, at et eller andet gik galt!!!! Jeg ved det ikke, men jeg tror at fejlen var, at vi ikke havde nok Heat Beats og derfor brugte “almindelige” grillkul. I hvertfald var det som om grillen ikke blev varm nok. Da der var gået over 1½ time smed jeg altså culotten på direkte varme, for ellers havde vi ikke fået steg før i morgen til morgenmad!!! Selv kartoflerne var halvrå, så de kom også på direkte varme. Efter ca. 2 timer og 15 minutter fik vi aftensmad og det smagte sådan set udemærket……..selvom jeg måske synes at culotten blev lidt tør i kanterne og kartoflerne var heller ikke alt for møre – men spist det blev det 🙂

Bøger:

Jeg er jo ved “Jordens søjler” af Ken Follett og jeg må give kæresten – og mange andre – ret, den er god!!!! Jeg er fanget i fortællingen og måtte i går nat – da kl. var 02.30 – overtale mig selv til at lægge bogen ned og få lidt søvn!!!! Sikke en historie og person galleriet er SÅ fantastisk. Bogen skaber nogle fantastiske billeder inde i hovedet af både mennesker og omgivelser, jeg glæder mig til at læse videre………….

Kæresten var selv ude og fiske i dag. Han tog til Strib og til Middelfart, men vendte desværre tomhændet hjem. Han beretter dog, at der ER hornfisk ved havnen i Middelfart hvor han så nogle trække hornfisk op ad vandet. Så i morgen går turen atter til Middelfart og jeg tager med – i morgen aften skal vi have hornfisk på grillen – håber vi 🙂

Print Friendly
Tilbage

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!