Newyorkerbyheart

Hakkebøffer med bløde løg og spejlæg…………..

Bløde løg………..

Hakkebøffer steges……….

Tomatsalat………….

Aftenens tallerken………..

I aften fik vi “hakkedrenge” med masser af bløde løg og spejlæg………….nedenunder gemte sig et stykke rugbrød. Dertil fik vi en tomatsalat. Det smagte himmelsk!!!! Jeg vil ikke uddybe det så meget hakkebøf, bløde løg og spejlæg vil jeg ikke trætte Jer med………….men jeg synes at I skulle se billederne, for det var så lækkert.

Tomatsalaten er bare tomater i skiver, krydret med salt og friskkværnet peber. Ovenpå kommes frisk mozzarella, 1 forårsløg hakket fint, lidt friskhakket basilikum og sorte oliven. Krydr igen med lidt friskkværnet peber. Dryp med god olivenolie og balsamico. Måske ikke det mest egnede tilbehør til hakkebøffer, men jeg ELSKER tomatsalat, så sådan blev det 🙂

I går var vi i Middelfart, for igen at prøve at fange hornfisk. Vi stod nede på havnen og der var mange andre der havde fået den ide!!!! Der var nogen der fangede hornfisk – men vi var ikke blandt de heldige…………til gengæld fik vi masser af sol. Middelfart er min ynglingsby, måske fordi jeg har arbejdet der i så mange år og derfor fået et meget specielt forhold til byen. Den emmer af stemning og hvis jeg nogensinde skulle starte forfra et nyt sted, så tror jeg at det bliver Middelfart. Den har alt: skov, strand, hyggelig by, tæt på motorvej, gode tog forbindelser og så ligger den i det hele taget ret centralt placeret.

Efter nogle timers fiskning uden held blev vi sultne og kørte ud til Danmarks måske smukkest placerede grill-bar. Jeg ved ikke hvad den hedder, men den ligger på vejen ud til Strib – helt ud til vandet og med den mest vidunderlige udsigt – og så laver de den bedste burger!!!! Deres burgere er så velsmagende at det er hele køreturen værd!!! Hvis Jeres vej nogensinde skulle falde på de kanter, skulle I slå et smut forbi, nyde udsigten og deres burgere…………….eller deres gammeldaws isvaffel (kan ANBEFALES!!!!).

Efter vi havde fået vores maver fyldt på bedste vis og nydt den smukke udsigt, kørte vi ud til Strib fyr for at prøve lykken der. Det er også et skønt sted og der var mange mennesker der nød deres medbragte kaffe. Vi fiskede lidt – igen uden held – men jeg var træt, så jeg lå på stranden og fik mig en lille lur. Det var skønt at ligge og slumre til lyden af bølgeskvulp – det kunne jeg godt blive vant til!!!!

Da jeg startede på dette madblog-halløj lavede jeg en masse “research” inden. Jeg læste – og læser stadig – utallige madblogs. En af de bedste og en som jeg vender tilbage til igen og igen er Andy’s Diner. Han giver ikke så mange opskrifter, men hans billeder og hans ideer er himmelske!!!! Hvis I ikke allerede har besøgt hans side via min linkhenvisning ude i siden, så se at komme igang…………..den blog må I se og jeg garanterer Jer, at Jeres madlyst IKKE er blevet mindre efter et besøg i hans univers *S*.

Bøger:

Jeg må sige, at jeg er helt opslugt at universet i “Jordens søjler” af Ken Follett. Jeg havde aldrig i min vildeste fantasi troet at en historisk roman ville kunne fange mig på den måde!!! Jeg har totalt overgivet mig og kan kun sige en ting: hvis I endnu ikke har læst den, så få det gjort………den er MEGET, MEGET fængslende!!!

Det går også godt med mine lydbøger, men jeg har et problem: jeg når kun at høre max. 15 minutter om aftenen, så falder jeg i søvn *S* så på den måde tager der LANG tid at høre en helt bog!!! Men jeg kan ihvert fald slå fast, det virker for min søvnløshed og min “tossing & turning” om aftenen – jeg sover som en sten 🙂

I morgen står menuen på risotto og sprøde kyllingestykker vendt i cornflakes………..

Print Friendly
Tilbage

4 kommentarer


 1. May 6, 2007
  8:59 pm

  Nille

  Hvordan faar du lavet saa flotte bloede loeg? Det savner jeg fra DK!!!! Maaske er det mit gaskomfur som varmer for meger og for hurtigt? Men et godt raad ville vaere velkommen 😉


 2. May 7, 2007
  12:19 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Nille!
  Jeg har desværre ikke så meget erfaring med gaskomfur, men her er hvordan jeg gør:
  Jeg skære løgene forholdsvist tyndt. Kommer dem på en pande med smeltet margarine ved høj varme. Drysser 1 tsk. sukker over (jeg har brugt 1 tsk. til 3 hele løg). Jeg rører tit, men ikke hele tiden – og skruer lidt ned for varmen…..
  Ja, altså det er sådan jeg gør – jeg tror at det er sukkeret der gør tricket.
  Jeg håber, at det lykkes for dig 🙂
  Mange hilsner
  Birthe


 3. May 7, 2007
  12:44 pm

  Deborah

  Guf hvor er det lækkert! Jeg elsker hakkebøf og bløde løg, ligesom jeg også elsker mørbradbøf med ditto.

  Mit tips, er at når løgene er blevet sådan let brunet, så skru helt ned ned og læg låg på.


 4. May 7, 2007
  3:06 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Deborah!
  Ja det var virkelig lækkert – og let aftensmad 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!