Newyorkerbyheart

Laks med citronpeber, radise-/bønnesalat og kold sauce………

Laks inden de kommes i ovnen…….

Radise-/bønnesalaten………

Aftenens tallerken……….

Hendes kongelige blødhed………..

Den smukke, smukke prinsesse…………

Til aftensmad i aften har vi fået laks bagt i ovnen, dertil kartofler, en radise-/bønnesalat og kold sauce………….det smagte perfekt. Salaten er taget ud af fri fantasi, men sikke smukke farver og smagen var faktisk god. Kold sauce er en dejlig ting her om sommeren, der er noget at dyppe kartoflerne i som smager godt, men som alligevel er frisk og let.

Laks bagt i ovn:

laksestykker

groft salt, citronpeber

lidt god olivenolie

citronsaft

lidt tabasco

lidt frisk dild

Laksestykkerne drypped med lidt god olivenolie, drysses med groft salt og citronpeber. Dryp med lidt friskpresset citronsaft, tabasco og læg evt. lidt frisk, hakket dild ovenpå. Bag i ovnen ved 200 grader til fisken er lige netop nok – ca. 20 minutter.

Kold sauce:

creme fraiche (jeg brugte 9% – men fromage frais kan også bruges)

friskpresset citronsaft

salt, friskkværnet peber

lidt sukker

frisk, hakket dild

Det hele blandes sammen. Dressingen kan varieres i det uendelige…….

Radise-/bønnesalat:

1 bdt. radiser i skiver

lidt kogte, lune grønne bønner

olivenolie

citronsaft

salt, friskkværnet peber

flydende honning

presset hvidløg

Skær bønnerne i passende stykker og bland dem sammen med radisestykkerne. Kom ingredienserne til dressingen i et glas eller en melryster og ryst det hele sammen. Hæld en passende mængde over salaten og vend godt rundt så det hele er dækket af dressingen.

Jeg tog en hel fotoserie af prinsessen i går og jeg synes da lige at jeg ville dele nogle af dem med Jer – det er jo ved at være et stykke tid siden hun sidst har sneget sig ind på bloggen.

Er der nogle af Jer andre derude der elsker pyjamas? Jeg er VILD med pyjamas’er i mange forskellige afskygninger og har efterhånden en del!!!! Jeg synes, at de er SÅ hyggelige og der findes så mange lækre pyjamas’er 🙂 Især skal jeg lade være med at gå på Ebay og kigge, for der er ALTID en kæmpe stak som jeg godt kunne tænke mig – især laver Victoria’s Secret nogle fantastisk lækre og skønne “PJ’s”. Nå, ja de laver jo skønt undertøj/tøj i det hele taget og jeg kunne let bruge en formue på ting derfra!!! Jeg synes ikke at der findes noget bedre end at trække i en pyjamas om aftenen – og helst en forskellig hver aften *S* – det er SÅ hyggeligt. Jeg kan li’ dem i mange farver, mønstre og materialer: flonel er skønt om vinteren og så er der selvfølgelig de skønne i bomuld og silke…………..

Nå, men i morgen skal vi jo altså have gæster. Vi skal have denne kyllingesalat og en rabarbertærte med cremesauce til…………

Print Friendly
Tilbage

4 kommentarer


 1. May 23, 2007
  8:24 pm

  Andrea

  Sikke da nogle intime spørgsmål du stiller 😉

  Jeg indrømmer gerne, at jeg er forfalden til PJ’s – køber især underdele i USA og nyder at hoppe i et sæt i god tid før sengetid.

  Hvilken syltetøj puttede du i småkagerne? De ser lækre ud – som al din mad gør – kunne godt finde på at lave nogle lørdag, når jeg får besøg af min bonusmor.

  Overvejer at bruge jordbærsyltetøj, som jeg elsker.

  Og så selvfølgelig tillykke med, at du er blevet optaget på foodie blogroll. Det fortjener du sørme med de fantastiske opskrifter, du så fint illustrerer og giver videre.

  Andrea

  P.S. Skal hilse og sige fra Kasper og Pinga til Prinsessen, at de gerne spiser de grønne i Whiskas tørfoderet 😉


 2. May 23, 2007
  8:56 pm

  Kristen

  What a sweet cat. And, that salmon looks fantastic!


 3. May 23, 2007
  10:41 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Andrea!
  Ja, jeg er også især forfalden til PJ underdele fra USA………hvordan kan de være at deres PJ’s er SÅ meget federe end dem vi har her i DK?
  Jeg brugte jordbærsyltetøj (det var det vi havde i huset) og de blev rigtig gode 🙂
  Jeg har givet beskeden videre til prinsessen………….men hun kiggede bare den anden vej (??)*S*
  Mange hilsner
  Birthe


 4. May 23, 2007
  10:44 pm

  Newyorkerbyheart

  Hi Kristin,
  yeah, I adore my cat……and I think she’s so pretty 🙂
  The salmon was very good – and simple – just a little oliveoil, salt, lemonpepper, lemonjuice and a dash of tabasco. I also topped with a little fresh dill (I love dill). Baked in the oven………and dinner is served

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!