Newyorkerbyheart

Rabarber-/jordbærtærte………..

Luksus kyllingesalaten (som jeg har lavet før), med brød og dressing……….

Jordbær og rabarber drysset med sukker og vaniliesukker……….

Dejen lægges over………..

Færdigbagt…………..

Serveret med cremesauce………..

I går aftes havde vi besøg af kærestens 2 søstre og 2 niecer – og det var SÅ hyggeligt. Den nyeste lille baby, som skal hedde Luna, er bare sådan en perfekt lille baby. Den smukkeste hud, store babyblå øjne og mest perfekte så fødder og hænder – nå ja, den mest perfekte lille babykrop *S*. Hun er SÅ baby-lækker…………..

Storesøsteren er – Mille, 5 år – er SÅ glad for hende og det er meget rørende at se hvordan hun tager sig af hende. Hun aer hende og giver hende knus’er. Hun kan godt lide at sidde med hende når hun sidder og se tv – den perfekte storesøster 🙂

Vi fik den lækre luksus kyllingesalat – men glemte selvfølgelig at komme de pinjekerner på, som jeg havde ristet!!. Den var et hit!!! Hvis I ikke har prøvet, så skulle I virkelig prøve den, den er SÅ lækker og der er så mange gode ting i den. Perfekt gæstemad på en sommerdag – let og lækker, men alligevel mættende…………..

Til dessert lavede jeg en rabarber-/jordbærtærte. Vi har nogle “vilde” rabarber der gror ude i vores hegn (som er ud til åbne marker), men da det ikke var helt nok, skar jeg nogle frosne jordbær i kvarte og kom i sammen med rabarberne – det blev rigtig godt.

Rabarbertærte:

125 g smør

125 g sukker

1 æg

100 g hakkede mandler

60 g mel

1/4 tsk. bagepulver

Fyld:

350 g rabarber i tern

125 g sukker

vaniliesukker

Smøret røres blødt. Sukkeret drysses i. Ægget tilsættes. Mandlerne blandes i. Mel og bagepulver sigtes sammen og røres i til sidst (se note). Rabarberne lægges i et smurt tærtefad og en blanding af sukker og vaniliesukker drysses over. Dejen kommes øverst. Bages ved 225 grader i ca. 30 minutter. Server med koldt flødeskum, creme fraiche, god vanilieis – eller som jeg creme sauce!!

Creme saucen var SÅ lækker til!!! Det var meningen at jeg selv ville have lavet sådan en Engelsk custard creme sauce, men så blev jeg enig med mig selv om at jeg bare købte en færdig creme sauce – og den smagte helt fint til.

Note 1:

Jeg piskede smørret med en el-mikser og piskede sukkeret i, så det blev godt blandet. Så rørte jeg mandlerne i og vendte mel og bagepulver i til sidst. “Dejen” havde en meget lækker og blød konsistens og kunne rimelig let fordeles nogenlunde jævnt. Brug nu smør – rigtig smør – det giver den bedste smag. Jeg vil tro, at der kan bruges mange forskellige bær til tærten. Jeg forberedte hele tærten, så den var lige til at komme i ovnen efter aftensmaden…………

Print Friendly
Tilbage

8 kommentarer


 1. May 25, 2007
  7:51 pm

  Marianne's mening

  Hvor ser det lækkert ud, både salaten og kagen. Kagen viker til at være nem at lave, den må jeg prøve engang -og salaten. Rigtig god weekend


 2. May 25, 2007
  8:02 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Marianne!
  Ja, tærten er rigtig nem – og så kan den forberedes i forvejen – hvilket jeg jo er stor tilhænger af *S*
  Også rigtig god weekend og pinse til dig 🙂


 3. May 26, 2007
  2:37 pm

  Anonymous

  Uhm, hvor ser det dog godt ud, har faktisk i tankerne at prøve opskriften idag.. Men, jeg blev i tvivl omkring de cremesauce du har serveret til, hvad hed den? er det bare en almindelig vanillie sauce fra Caroline, eller? På forhånd mange tak, og god pinse til dig..


 4. May 26, 2007
  5:55 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej anonym!
  Nu håber jeg ikke at det er for sent, men ja, det var bare en creme sauce fra Karoline/Arla eller hvad det hedder. Jeg tror også at det er ret nemt at lave selv…….men den smager godt den fra Karoline 🙂
  Held og lykke med det og jeg håber, at du har lyst til at melde tilbage om hvordan den blev 🙂

  God pinse…

  Mange hilsner
  Birthe


 5. May 27, 2007
  3:14 pm

  Anonymous

  Selvfølgelig har jeg lyst til at melde tilbage, jeg bagte den nemlig igår, og uhmmmm, hvor blev det godt, især med cremesaucen, og den fantastiske smag som rabarber og jordbær giver.. Men, det eneste der lige var med tærten, var at jeg synes den blev en smule vandet? Blev din også det?
  Og mange tak for tilbagemeldelesen om cremesaucen(Købte ogå den fra Karoline)

  Mange hilsner herfra..


 6. May 27, 2007
  5:32 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej igen anonym!
  Tak for tilbagemeldingen – og jeg er glad for at du kunne lide den 🙂
  Nej, jeg syntes faktisk næsten at den blev for “tør” i det, havde regnet med at rabarberne og jordbærrene ville afgive mere saft. Da mine jordbær var frosne, var jeg bange for at de ville afgive meget væske, men det gjorde de altså ikke. Jeg ved ikke helt hvorfor din blev så “saftig”.
  Mange hilsner
  Birthe


 7. Jan 6, 2008
  3:43 pm

  Miss Blue Eyes

  Hej Newyorker

  Lige en hilsen fra en “usynlig” læser, der ellers har læst med længe.
  Jeg prøvede tærten i fredags, og den blev helt uovertruffen. Jeg brugte blåbær, hvilket var rigtig godt! Synes også den blev lidt for “våd” i det, men det gjorde egentlig ikke så meget. Serverede en god Hyldeblomst/vanillie is til, og den smag komplimenterede blåbær rigtig godt. Mums!

  Jeg bruger generelt din blog rigtig tit. Læser med nærmest dagligt, og hver gang der er en opskrift der lyder god, kopierer jeg den over i mit opskrift-program “Yummysoup” (et program der minder om iTunes – bare med opskrifter – som fåes til Mac). Så er de lige ved hånden når jeg skal bruge dem :o)
  Så tusinde tak for en fantastisk blog :o)


 8. Jan 6, 2008
  9:41 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Miss Blue eyes!

  Mange tak fordi du giver dig til kende herinde, det er dejligt 🙂

  Blåbær lyder som et godt alternativ, jeg er VILD med blåbær, men ikke så meget med de priser der er på dem her i landet…..

  Jeg er glad for at kunne give dig inspiration og det lyder til at være et godt opskrift program du har – ærgeligt at jeg ikke har Mac (måske jeg skulle overveje det næste gang!!). Apple laver jo nogle ufattelig fede computere (både bærbare og stationære…..)

  Håber, at de vil være lidt mere synlig i fremtiden 🙂

  mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!