Newyorkerbyheart

Risotto og “Crispy chicken”…………..

Knust cornflakes med krydderier…………

Kyllingestykkerne inden de kommes i ovnen…………

De færdigbagte kyllingestykker……….

Aftenens film………..

Anbefalelsesværdig film………….

I dag fik vi risotto med squash i og dertil “crispy chicken”. Risotto er jo altid godt og da jeg har lavet det før, vil jeg ikke trætte Jer med opskriften igen. Fyldet i risotto kan jo varieres i det uendelige, idag fik vi bare squash i tern i……..og det smagte – som altid – himmelsk. Der er ikke ret meget der slår en god risotto. Men I skal ikke snydes for opskriften på de sprøde kyllingestykker. Igen, må I undskylde at der ingen mængde angivelser er på…………..men I må snart være vant til det 🙂

Sprøde kyllingestykker:

Kyllingebryst filet’er, skåret i mindre stykker

cornflakes, knust

salt, friskkværnet peber

cayennepeber

hvidløgssalt

tørret timian

æg, let pisket

salt, friskkværnet peber

tabasco

lidt olie

Skær kyllingestykkerne i mindre stykker. Knus cornflakes nogenlunde fint, det gøres nemmest ved at komme en passende mængde i en pose og så køre med kagerullen henover. Bland hvidløgssalt, lidt almindelig salt, friskkværnet peber, cayennepeber efter smag og tørret timian i. Pisk et æg let med lidt salt, lidt friskkværnet peber og et par dråber tabasco (kan udelades). Vend kyllingstykkerne i ægge-blandingen og derefter i de knuste cornflakes til de er helt dækket. Læg den i et fad, beklædt med bagepapir. Dryp med ganske lidt olie henover kyllingestykkerne. Sæt i en 200 grader varm ovn i ca. 20 minutter – eller til de er gennemstegte. De smager super godt – lidt ligesom “Fried chicken”, men MEGET sundere!!!

Note 1: Krydderier kan ændres efter smag eller lyst…………

Film:

I går aftes så vi “De andres liv”. Hvis I ikke har set den, så kan jeg kun anbefale den!!!! Det er en af de bedste film jeg har set længe, den er lang (over 2 timer), men den føles IKKE langtrukken. Glæd Jer, jeg synes at det er en perle!!!

I morgen – og sikkert også i overmorgen – skal vi have en af vores favoritter: “spaghetti and meatballs” og da jeg har postet det før, ja så poster jeg ikke de næste par dage. Jeg vender tilbage på torsdag med en lækker salat med brød til.

Print Friendly
Tilbage

5 kommentarer


 1. May 7, 2007
  8:35 pm

  Nille

  Hej Birthe,

  Tak for dit raad med loegene – det maa afproeves!

  Med hensyn til risotto kan jeg kun give dig ret – det er noget af det bedste – og absolut nemt at lave! Det kan varieres i en uendelighed – og smager altid lige godt!

  Jeg laver det med oksemarv – et par gode koedben som kommer i en skaal med isterninger i saa marven let kan skrabes ud og smeltes sammen med olien og skalotteloegene (eller almindelige loeg). Man skal dog kun bruge det hvide fedtede marv…. jeg laerte det af en italiensk Mamma.

  En anden fantastisk variant er champagne risotto som jeg fik i Rom i 1998 – lige inden den er faerdig haeldes lidt champagne i (eller spumante som i Italien!) Det giver en fantastisk smag – og fornemmelsen af lidt bobler uden at smage af alkohol!


 2. May 7, 2007
  8:49 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej igen Nille!

  Det var så lidt, jeg håber at det lykkes for dig, bløde løg er SÅ skønne 🙂
  Tak for de råd ang. risotto, det må prøves – især det med champagne er jeg ret hooked på – jeg ELSKER champagne…….


 3. May 20, 2010
  8:44 pm

  lukket

  Jeg har lige benyttet opskriften til en gang hjemmelavede crispy chicken-burgere, og jeg vil lige sige tak for den. Den er supernem, superlækker og tåler gentagelse, og da jeg ikke spiser cornflakes normalt, skal det nok blive til nogen gange mere.

  Kan forestille mig det er godt med risotto til, så det vil jeg også prøve, så tak for god inspiration.


 4. May 21, 2010
  10:47 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Lukket!

  Velkommen herinde og tak fordi du skriver en kommentar 🙂

  Dejligt at du kunne lide det, det er i hvert fald en god måde at få sprød kylling på, som ikke er friturestegt 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Feb 28, 2013
  5:58 pm

  kirsten hansen

  Hej!
  Har lige hørt et interview med dig i radio Esbjerg. Tillykke med prisen. Nu er jeg ivrig efter at prøve mange af dine opskrifter. Glæder mig allerede. Elsker at lave god mad.
  HELD OG LYKKE ønsker jeg dig af hjertet.
  Venlig hilsen Kirsten fra Blåvand

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!