Newyorkerbyheart

Salat med kylling og små brød med fyld…………

Fyldet kommes på………

Inden de bages………..

Friskbagte………..

Aftenens salat………

Aftenens tallerken……….

I aften har vi fået en salat med små brød til, en opskrift jeg har fundet hos Arla. Let og lækker aftensmad. Dressingen er bare min sædvanlige: creme fraiche med salt, friskkværnet peber, lidt sukker og presset hvidløg.

Salat med små brød:

Brød:

25 g gær

1½ dl lunkent vand

1 knsp. groft salt

1 spsk. vindruekerneolie

250 g hvedemel

1 sammenpisket æg til pensling

Fyld til brød:

2 finthakkede tomater

½ løg

100 g revet ost

salt, friskkværnet peber

1 tsk. tørret oregano

Salat:

1 icebergsalat revet i grove stykker

60 g rucolasalat

1 rød peberfrugt i tynde strimler

½ agurk i tynde skrå skiver

300 g kyllingefilet i strimler

lidt olie til stegning

salt, friskkværnet peber

lidt chilipulver

Dej:

Kom vandet i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt olie og salt. Sigt melet i lidt ad gangen. Slå dejen godt sammen med en grydeske. Dæk skålen med et rent viskestykke og stil dejen til hævning et lunt sted i 30 minutter. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Del dejen i 12 stykker og form dem til runde boller. Tryk dem helt flade, så fyldet kan fordeles ovenpå.

Fyld:

Bland tomater, løg, oregano, salt og friskkværnet peber i en skål. Fordel blandingen på de 12 dejplader og drys med revet ost. Pensl kanten med æg og fold dem over og sørg for at de er lukket rigtig så så fyldet ikke flyder (alt for meget) ud. Pensl dem igen ovenpå og bag dem ved 200 grader i ca. 15 minutter.

Salat:

Bland iceberg, rucola, peberfrugt og agurk i et stort fad (se note). Steg kyllingefileterne i lidt olie og krydr dem med salt og friskkværnet peber. Når de er nok tages de af varmen og drysses med lidt chilipulver. Lad dem stå og køle lidt af, inden de blandes i salaten.

Note 1:

Jeg havde lidt bladselleri, forårsløg og radiser som jeg også blandede i salaten – det tror jeg ikke at den blev ringere af.

I morgen skal vi igen om og se til huset, vi er meget spændte på at se om der er sket noget – og hvis der er, poster jeg selvfølgelig billeder til Jer 🙂

Jeg har lige fået Da Vinci mysteriet på lydbånd og jeg glæder mig MEGET til at høre den – selvom jeg har læst den. Jeg kan godt afsløre for Jer, at der er stor forskel på de mennesker der har indtalt de forskellige lydbøger jeg har lyttet til. Jeg prøvede på at høre “Kronprinsessen” af Hanne-Vibeke Holst (som jeg også har på boghylden, men aldrig har fået læst), men hende der læste op var simpelthen SÅ irriterende at høre på, at jeg måtte give op. Jeg kunne høre hver gang hun sank og det lød som om hun sad og drak et eller andet en gang imellem……meget irriterende lyde når man ligger og lytter!!! I det hele taget er jeg “lidt” lyd-følsom. Da jeg kørte med tog hver dag til Middelfart hvor jeg arbejdede, kunne det drive mig til vanvid hvis der sad en og snøftede hele tiden!! Jeg blev så irriteret nogle gange, at jeg tilbød dem en Kleenex 🙂 Der er også nogle mennesker der smasker højlydt når de tygger på tyggegummi – eller sutter på bolcher – jeg synes at det er MEGET ucharmerende lyde og meget irriterende at høre på. Jeg selv er jo så “perfekt” *G*………..det eneste jeg kan have generet mine medpassagerer med er lidt højlydt snorken og lidt savlen i søvne *S*.

I morgen står menuen på “Hakkebøffer med champignon” – og Brownies, som dog ikke laves fra bunden, men er den af de bokse jeg fik sendt fra USA…………..med Hershey chokoladesirup i!!!

Print Friendly
Tilbage

5 kommentarer


 1. May 11, 2007
  9:40 am

  Lise

  Åh hvor jeg dog kender det med oplæseren af lydbøgerne. Jeg har det selv som dig, og er sikker på at hende du omtaler i bloggen, er den samme som jeg har måtte opgive. Egentligt utroligt, at de der oplæsere ikke skal igennem en lydprøve før de bare får lov at oplæse.


 2. May 11, 2007
  10:58 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Lisen!
  Ja, det ville være en god ide 🙂 Jeg kan desværre ikke huske hvad hun hed…….men hun var forfærdelig!!
  Jeg synes i store træk at de mandlige oplæsere er bedre, men jeg ved at Ellen Hillingsøe læser Kongemordet (som jeg også har), og hende glæder jeg mig til at høre….


 3. May 11, 2007
  8:26 pm

  Marianne's mening

  Jeg kan kun give dig helt ret ang. lyde.Snøften og andre lyde kan være rigtig trælse, når man først får dem ind.
  Sikke langt jeres hus er kommet. Det må være virkelig spændende og noget uvirkeligt at følge. Tænk, der kommer I til at bo 🙂


 4. Mar 30, 2009
  8:45 pm

  Anonymous

  Det er dog nogle fantastiske opskrifter du har. Super dejlig inspiration.

  Mht. oplæser på lydbøger, så kan jeg anbefale at høre Harry Potter, hvis man er til den slags. Ham der er oplæser, er bare helt fantastisk!

  Hilsen Louise


 5. Mar 31, 2009
  11:09 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Louise!

  Velkommen herinde og tak for din kommentar, det er jo dejligt at høre at du kan bruge min side – tak 🙂

  Jeg vil huske Harry Potter, alle bøger fungerer som lydbøger for mig – men oplæseren er vigtig for om jeg nyder bogen. Jeg har måttet skrotte en lydbog, fordi oplæseren ikke virkede for mig….

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!