Newyorkerbyheart

Salat med varmrøget laks, æg og asparges…….

Salaten, næsten færdig…………..

Tættere på……….

……..med æg på…………

Aftenens tallerken………..

I aften fik vi en lækker salat med varmrøget laks. Jeg har fået lavet denne og de ligner meget hinanden, men jeg synes faktisk at denne blev mere lækker. Igen, er det ingen egentlig opskrift, men bare hvad jeg havde lyst til at putte i – og det smagte SUPER lækkert!!

Salat med varmrøget laks, æg og asparges:

blandet salat (jeg brugte iceberg og rucola)

1 stykke varmrøget laks til 2 pers.

blommetomater

agurk i halvmåner, hvor kernerne er fjernet

dampet asparges, skåret i mindre stykker

1 rød snackpeber

kogte, kolde kartofler (kogt med lidt frisk rosmarin)

hårdkogte æg

Dressing:

creme fraiche

friskhakket dild

citronsaft

lidt sukker

salt, friskkværnet peber

Salaten blandes og laksen plukkes og lægges ovenpå. Dressingen blandes og serveres til. Serveres med flutes………og god, kølig hvidvin 🙂

Er det nogen af Jer der går i Birkenstock? Jeg har 2 par og jeg ELSKER dem!!! Jeg har meget brede, korte fødder – min kæreste siger, at jeg har troldefødder!!! Det er meget svært – og pinefuldt at gå alt for spidse sko, når ens fødder er formet som mine………….derfor er Birkenstock så perfekte. Jeg har et par almindelige sandaler og et par lukkede – og jeg bruger dem stort set til alt. Altså, selvfølgelig hvis det skal være rigtig fint, så kan jeg jo ikke komme i dem……men ellers. Jeg tror faktisk at alle fødder ville elske at blive sat i et par Birkenstock – ihvert fald er mine fødder blevet “gladere” efter at jeg i et utal af år har pint dem ved at gå i fodtøj der var alt for spidst og alt for højt!!! Nu går jeg kun i høje hæle, når det er allermest nødvendigt………….som f. eks. det bryllup vi skal til. Der vil det nok ikke være så anset, hvis jeg kom anstigende i mine Birkenstock………..men måske jeg skulle snige dem med…………for når alle har fået “lidt under vesten” og nat bliver til dag, så er det ikke sikkert at nogen opdager at jeg sniger mig i mine Birkenstocks *S*

Bøger:

Jeg er stadig ved at læse “Jordens søjler” af Ken Follett – det er jo ikke sådan en bog man lige bliver færdig med. Det er – næsten i ordets bogstaveligste forstand – en murstensroman!!! Men den er god 🙂

Film:

I fredags så vi en dvd film med Kurt Wallander – ham som Henning Mankell har lavet en hel bogserie med. Den hed “Luftslottet” og var super spændende og MEGET anbefalelsesværdig. Vi elsker at se “Wallander” film og jeg køber dem ligeså snart jeg kan komme i nærheden af dem. Det er Henning Mankell der har lavet manuskriptet til filmene og de er meget velspillede og ALTID spændende!!!

Print Friendly
Tilbage

14 kommentarer


 1. May 14, 2007
  9:43 pm

  Janne

  Hej Birthe,
  Jaaahhh, jeg æælsker også Birkenstock 🙂 Hele sommeren trasker jeg helst kun rundt i dem. Til nederdel, kjole, jeans, alt. På arbejde, hjemme, men okay nej, til fest går den alligevel ikke. Får ondt i fødderne af de fleste højhælede. Desværre, for jeg kan da godt se at det er mere elegant med en hæl. Er bare for mageligt anlagt 😀

  Salaten ser lækker ud, uhmm.

  Knus
  Janne


 2. May 14, 2007
  9:56 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Janne!

  Dejligt at høre at andre har det som mig 🙂 Jeg synes også at en hæl er mere elegant……..men Birkestock er nu mere behagelig. Jeg kan have ondt i mine fødder i flere dage efter jeg har haft andre sko/højhælede på….

  Mange hilsner
  Birthe


 3. May 14, 2007
  11:20 pm

  Marianne's mening

  Hvor ser den salat lækker ud. Jeg ligge i min seng og er sulten, og det gør det ikke bedre at kigge på dit lækre mad 🙂


 4. May 15, 2007
  8:30 am

  Jens peter

  hey..
  man bliver i godt humør me dden enerig og gøren


 5. May 15, 2007
  10:35 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Marianne!
  Den smagte SÅ godt – den skulle du virkelig prøve at lave. Jeg er helt pjattet med varmrøget laks 🙂


 6. May 15, 2007
  10:36 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Jens Peter!

  Mange tak 🙂


 7. May 15, 2007
  9:12 pm

  Lea

  Hej Birthe!
  Pandekagerne var et ‘hit’, helt sikkert en dessert jeg vil lave igen og igen.
  Birkenstocks minder mig om mine år på college i Connecticut; alle gik i Birkenstocks hele året rundt, om vinteren med uldsokker, så jeg må tilstå, at jeg syntes det er de grimmeste sko der findes. Men de er super gode for fødderne.
  Den salat ser dog bare yummy ud, den må prøves en af dagene, lige nu har vi 28 grader, så en salat er god sommerspise.
  Knus fra Lea


 8. May 15, 2007
  9:55 pm

  Jerzy

  Hej Birthe
  Du er en troldkvinde. Jeg savler når jeg kigger på dine salater.
  Mums

  /Jerzy


 9. May 15, 2007
  10:43 pm

  Pia Halling

  Hej Birte

  Nu har jeg fulgt med i din blok et par måneder og den er bare så inspirerende, at jeg faktisk overveje at starte en selv.

  Sjovt nok er jeg også et “mad-øre” med fibromyalgi 😉

  Jeg elsker også bare mine Birkenstock og må indrømme, at jeg har et par i sølv til “festbrug” det går selvfølgelig ikke til galla-fester, men til de fleste andre af sommerens festlige arrangementer holde de max…

  Knus Pia


 10. May 16, 2007
  10:25 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Jerzy!

  Mange tak – du skulle prøve den, den er fantastisk 🙂


 11. May 16, 2007
  10:27 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Lea!
  Jeg er glad for at I kunne lide pandekagerne, jeg synes også selv at de var ret fantastiske – og gode til at forberede i forevejen…
  Ja, jeg kan godt se: Birkenstocks og uldsokker måske ikke er verdens mest heldige kombination……jeg har altid bare tæer 🙂
  28 grader…….bare det var her!!! Her er det bare regne og gråt – æv…..

  Mange hilsner
  Birthe


 12. May 16, 2007
  10:29 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Pia!
  Sikke et sammentræf 🙂

  Jamen, du skulle da bare gå i gang!! Efter min mening kan der ikke fåes madblogs nok……jeg ELSKER jo at læse om mad. Jeg er igen begyndt at søge inspiration i udlandet…..
  Det var en god ide med “festlige” Birkenstocks, måske det skal blive mit 3. par 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 13. Jan 9, 2009
  12:23 pm

  Hanne's verden

  Jeg elsker også Wallander-filmene. Vi har set dem alle her i løbet af de sidste par måneder. Nu er det Beck, som må stå for skud… og det er ikke dårligere. Svenskerne er bare uovertruffen til at lave krimier.

  Hilsner Hanne, som igen er igang med at læse din blog;o)


 14. Jan 9, 2009
  12:35 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej igen Hanne!

  det er så hyggeligt når du sidder og læser de gamle indlæg, det giver mig også en chance for at genopleve dem 🙂

  Jeg er VILD med både Beck og Wallaner, de svenskere er gode – både til bøger og film!

  mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!