Newyorkerbyheart

Selvforkælelsesdag, del 2………….

Chimichurri marineret flanksteak, marinerede tigerrejer og grønsager på grillen…….

De marinerede tigerrejer………

Salaten med de grillede grønsager……….

Den Chimichurri marinerede, færdig grillede flanksteak……….

Aftenens tallerken………..

Til aftensmad fik jeg en FANTASTISK “surf and turf” salat. Jeg lavede en chimichurri marinade til flanksteak’en – og den kan jeg virkelig anbefale – den er fantastisk. Den kan bruges til ALT: kylling, kalkun, okse- og svinekød, så bare få den prøvet af.

Chimichurri marinade:

2 store håndfulde bredbladet persille (jeg brugte bare almindelig kruspersille)

en anden form for krydderurt (jeg brugte frisk rosmarin), men alt kan bruges: basilikum, oregano, løvstikke, mynte osv.

salt, friskkværnet peber

2 store fed hvidløg (jeg brugte 3)

1 tsk. hot chili pepper flakes

1½ dl olie (jeg brugte rapsolie)

½ dl klar eddike

½ dl koldt vand

1 spsk. citronsaft

Det hele blendes sammen. Det giver en rimelig stor portion, men kan hældes i et glas med låg og opbevares i køleskabet (så det ikke skal laves hele tiden, når du bliver afhængig af det *S*).

Ellers grillede jeg nogle tigerrejer (resten fra sushien) og nogle grønsager (squash og champignon). Lavede en tallerken med rucolasalat, kom lidt agurk i små tern og rød snackpeber i tern. Krydrede med lidt groft salt og friskkværnet peber. Dryppede med lidt god olivenolie og lidt god balsamico. Så kom jeg de grillede grønsager, oksekød i skiver og de grillede tigerrejer. E voila, så haves en “surf and turf” salat – den bedste salat i hele verden (efter min ydmyge mening).

Nu er jeg så mæt at jeg ikke kan rokke med ørerne…………og i morgen skal jeg træne *S*.

Film:

Jeg har benyttet lejligheden til at få set et par film, som kæresten ikke gider at se. Jeg har set: “Djævelen går i Prada” og “Friends with money”.

“Djævelen går i Prada” var god – men ikke så god som bogen (synes jeg ikke). Meryl Streep spiller super godt og er meget overbevisende, men jeg havde lidt besvær med hende der spillede rollen som Andrea Sachs. Jeg synes hun er god og smuk……….men jeg havde bare forestillet mig hende anderledes……..

“Friends with money” er med bl. a. Jennifer Aniston og Joan Cusack. Det er en film hvor man følger 4 kvinder og deres liv i 40’erne. Jeg synes, at det var en ret god, sød og egentlig også rørende film.

Jeg har jo været forbybet i kogebogen “Big sky cooking” her på det sidste (I kan se et billed af den ude i siden under mine links). Det er sådan en fantastisk smuk bog, som også fortæller en historie og en ting er sikkert, når jeg læser den får jeg lyst til 2 ting: at flytte til Montana og lave mad!!!! Jeg har desværre aldrig været i staterne: Montana, Wyoming og Oregon – 3 stater som skulle være MEGET smukke – om ikke de smukkeste i USA. Højt til himlen, floder, bjerge og uendelige vidder – det bliver jeg nødt til at opleve på et tidspunkt – det SKAL jeg bare 🙂

I morgen står den på rester……….for dem er der – trods alt – MANGE af *S*

Print Friendly
Tilbage

10 kommentarer


 1. May 18, 2007
  1:39 pm

  Andrea

  Hold op, hvor har du lavet mange lækre ting.

  Herligt, når folk kan finde ud af at forkæle sig selv, og det mener jeg virkelig!

  Var kærstens polterabend lige så god som din alene-hjemme dag?


 2. May 18, 2007
  3:12 pm

  Deborah

  Hold da helt op, jeg er imponeret. Jeg får da ikke lavet så meget til mig selv. Men idag skal jeg lave verdens bedste kartoffelsalat, og det bliver dokumenteret senere på bloggen. Dertil stegt kyllingebryst. Igår var det som bekendt bøf med løg. Så lidt får jeg da lavet. Sushi’en får du mig ikke på, men salaten og french toast er jeg med på 😉
  Kan da se, at vi vist har samme smag i film 🙂


 3. May 18, 2007
  4:22 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Andrea!
  Tusinde tak – rart at andre også synes at det er i orden at forkæle sig selv 🙂
  Det havde været en god polterabend og de havde hygget sig – så det var perfekt…


 4. May 18, 2007
  4:23 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Deborah!
  Den kartoffelsalat må jeg ind og lure – jeg ELSKER kartoffelsalat 🙂
  Jeg synes at denne form for sushi er god, fordi det ikke er rå fisk – og de smagte virkelig godt. Har du prøvet det? Jeg kan lide nogle af dem med rå fisk på – men langt fra dem alle. Mine ynglings er med laks og tun – de er gode…..


 5. May 18, 2007
  6:57 pm

  gitte

  Hej igen Birthe,

  Længe siden jeg har skrevet. Betyder ikke at jeg ikke følger med i din dejlige mad…..

  Den marinade SKAL jeg prøve. Kan i øvrigt fortælle dig at de pandekager med hvid chokolade er AMAZING. Vi har fået dem et par gange siden jeg prøvede dem i påsken. De er så gode!!!!Og ikke så meget arbejde som jeg forestillede mig.

  Vi har jo fint gril vejr her på Malta nu, så det varer ikke længe inden marinaden testes!


 6. May 18, 2007
  7:34 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Gitte!

  Ja, jeg synes da nok at jeg havde savnet dine dejlige kommentarer 🙂

  Den marinade MÅ du bare prøve, den smager SÅ fantastisk – og så kan ud jo selv bestemme hvor stærk du vil gøre den……og du kan variere smagen ved at bruge forskellige krydderurter. Vi skal have marinaden i morgen, på en hel kalkunbryst – jeg glæder mig allerede 🙂
  Min svigermor tager til Malta i morgen, lørdag og skal være dernede 1 uge – hun glæder sig helt vildt, der skulle være enormt meget at se på nede hos dig…..måske jeg/vi skulle tage derned engang. Giver du så kaffe? *S*
  Godt at I kan lide pandekagerne, de er nemlig gode og egentlig ikke særlig svære at lave…….og så kan de forberedes (hvilket jeg synes er det bedste).

  Mange varme hilsner til dig
  Birthe


 7. May 18, 2007
  11:53 pm

  Kagekonen

  Hvor bliver jeg bare misundelig – på den fede måde – når jeg ser hvad du har forkælet dig selv med… Min kære husbond er taget til Sverige for at klatre, så jeg er også alene hjemme, men havde bare energi til en rugbrødsmad og lidt melon til dessert, ikke noget at skrive hjem om. Tilgengæld har jeg fået arbejdet på min blog, som nu er i luften, du er velkommen til at kigge forbi på http://www.kagekonen.com


 8. May 19, 2007
  10:32 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Kagekone!
  Tak for rosen 🙂
  Jeg var lige forbi din side, den ser fin ud – held og lykke med den 🙂

  Hilsen
  Birthe


 9. May 21, 2007
  10:12 am

  gitte

  Hej Birthe,

  Bare kom, døren er altid åben!!!

  Kunne godt finde på at lave en helt fantastisk, italiensk inspireret Ricotta tærte, som er god til kaffen ;o)

  Hvis du vil have opskriften kan jeg mailen den til dig.

  Her er meget at se, men nu kan du jo høre fra din svigermor hvad hun synes. Ihvertfald er hun heldig med vejret, det er så flot i øjeblikket!

  Giver besked når marinaden er afprøvet!

  Gitte


 10. May 21, 2007
  11:13 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Gitte!
  Uhh, det lyder dejligt med sådan en tærte……jeg ville ønske jeg kunne stoppe forbi hos dig *S*
  Jeg vil MEGET gerne have opskriften, jeg ELSKER ricotta, desværre bor jeg i en lille by hvor det er svært at få fingre i….

  Det er dejligt at høre, at hun får godt vejr dernede, hun glædede sig helt vildt, fordi hun havde læst så meget om Malta…..

  De varmeste hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!