Newyorkerbyheart

Butterflied, grillet kylling med grillede kartoffelpakker…………

Kyllingen “butterflied” og krydret………

Kartoflerne klar til at blive pakket ind……….

Den færdig grillede kylling………..

Aftenens tallerken………

Aftenens dessert……….

I aften havde vi kærestens mor oppe og grille. Jeg skar en kylling op -“butterflied” og krydrede den med salt, friskkværnet peber, olivenolie og noget Jerk krydderi som jeg købte i Netto i går. Det smagte ret fantastisk!!!!

Når en kylling skal skæres op til “butterflied chicken”, så klip med en fjerkræsaks (eller skær med en skarp kniv) på begge sider af rygsøjlen. Vend den så hals-enden peger ned mod dig selv og skær en flække i brystbenet, derefter skulle den kile af brusk der sidder ned ad brystet være til at fjerne. Eller se her hvordan det gøres.

Skyl den grundigt og dup den tør. Pensl den først på undersiden med olivenolie, krydr med salt, friskkværnet peber og det krydderi som du foretrækker (citronsaft, hvidløg, rosmarin, chili, paprika…….eller hvad du nu kan finde på). Vend den om og gør det samme på skindsiden. Kom den på en grill over inddirekte varme i ca. 1 time.

Grillede kartoffelpakker:

nye kartofler, evt. halverede eller skåret i kvarte, alt efter størrelse

groft salt, citronpeber eller friskkværnet peber

frisk rosmarin

olivenolie

hele hvidløgsfed, pillet og maste

Vend alle ingredienserne sammen i et fad eller i en skål, sørg for at krydre godt med salt og peber. Læg et stort stykke stanniol dobbelt og læg noget af kartoffel-blandingen på. Luk pakkerne godt og læg dem på grillen – også over inddirekte varme – i ca. 30-40 minutter. Ryst dem 1-2 gange imens de grilles.

Til dessert fik vi frugtsalat: friske jordbær, banan, frisk ananas og galia melon skåret i passende stykker. Dryppet med lidt creme fraiche 9% blandet med vaniliesukker og toppet med lidt reven chokolade. God og ikke alt for usund dessert på en sommeraften 🙂

Kæresten og jeg har sådan glædet os til at se Le Mans i år – og endnu mere efter Tom Kristensen skal køre!!! I de sidste år har vi enten skullet noget lørdag eller tidligt søndag, så vi ikke har kunnet se så meget af det…………men I år er kalenderen fri – og hvad sker der så???? TV 2 sender KUN starten og slutningen – resten sendes på TV2 sport!!!! Den kanal som vores antenneforening netop har slettet, fordi den er for dyr – hvilket betyder at vi IKKE får det at se 🙁 Vi har ellers rigtig købt ind til at vi skulle hygge os: buffalo wings med blue cheese dressing og grønsagsstave, gode kartofler til at komme i ovnen og det var også meningen at vi ville grille pølser om natten, når vi skulle sidde og hygge os – æv, æv, æv!!!!!!

Bøger:

Jeg er jo ved at læse John Grisham’s “Uskyldig dømt”, men jeg må indrømme at jeg ikke har fået læst så meget. Dels fordi jeg har haft en forfærdelig hovedpine (og så kan jeg ikke læse), dels fordi jeg har læst i mine amerikanske blade om aftenen i stedet for og også fordi lydbogen på min mp3-afspiller er ALT for spændende. Det er er “Engle og dæmoner” af Dan Brown og selv om jeg har læst den, så synes jeg stadig at den er FANTASTISK!!! Jeg synes, at det er den bedste af hans bøger – også bedre end “Da Vinci mysteriet”!!!

I morgen skal vi have lasagne, så der blogger jeg ikke……….

So long 🙂

Print Friendly
Tilbage

10 kommentarer


 1. Jun 13, 2007
  7:39 am

  Lise

  Hmmmm…. du skriver “I aften havde vi kærestens kæreste oppe og grille”. Din kærestes kæreste hmm hmm! ;o) jeg håber det var en skrivefejl.

  Menuen lyder ellers lækkert.

  Hav en dejlig dag.
  Kh
  Lise


 2. Jun 13, 2007
  9:49 am

  Nille

  Ja, jeg må nok sige at jeg synes at du er ekstremt tolerant hvis det virkelig er tilfældet… men det må vist være en smutter 😉

  Som altid lækker mad…. den grill var vist en rigtig god investering! Den er da i hvert fald allerede tjent ind ser det ud til!


 3. Jun 13, 2007
  11:13 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Lise!
  Nej da – det er da helt normalt at have kærestens kæreste oppe og grille *S*
  Aj, spøg til side det er en tryk fejl, som nu er rettet – tak fordi du gjorde mig opmærksom på det 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 4. Jun 13, 2007
  11:15 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Nille!
  Jep, en smutter – det ville vist have været en lidt for mærkelig situation – jeg må have været træt *S*

  Ja, det var en virkelig god investering at købe den – den laver noget fantastisk mad 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Jun 13, 2007
  8:50 pm

  Sifka

  At lave en kylling om til en sommerfugl har altid virket som værende for besværligt, men her er der god information at hente og nu skal det prøves.

  Det er en dejlig side du har her og jeg takker for kigget.

  God aften 🙂


 6. Jun 13, 2007
  8:54 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Sifka!
  Ja, jeg har også altid syntes at det virkede lidt besværligt, men det var faktisk super let – især efter jeg havde set videoklippet på Youtube…..

  Held og lykke med det – og tak for rosen af min side 🙂 Jeg håber, at du kigger forbi igen…..

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Jun 19, 2007
  2:24 pm

  Anonymous

  Hi NYBH!

  Lige et spørgsmål der let ikke handler om den ellers lækre kylling. Hvor låner/ køber du lydbøger som f.eks Da Vinci.. Okay den har jeg læst, men lignende bøger.. har du et godt link? Er lidt fristet af at prøve det på min mp3 på stranden eller i flyet på sommerferien så man ikke skal slæbe så mange bøger med.

  Hilsen Nikkou


 8. Jun 19, 2007
  2:54 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Nikkou!

  Jeg låner dem på biblioteket, der er rigtig mange at vælge imellem….
  Jeg har ikke rigtig stødt på andre der ligner “Da Vinci”, men Dan Brown har jo skrevet flere bøger end den – og jeg synes at den bedste af dem er “Engle og dæmoner”, som jeg er ved at høre på lydbog lige nu……
  Jeg tror at du vil blive rigtig glad for at høre lydbog på stranden, jeg elsker det 🙂
  Mange hilsner
  Birthe


 9. Jun 19, 2007
  11:59 pm

  Nikkou

  Okay! Tak for det, så lægger du dem bare ind på computeren som var det en musik cd….??? Tar det ikke pænt lang tid ? så vidt jeg ku se på nogle af de titler jeg faktisk fandt består de af en del cd’er. Anyway de andre to af Dan Brown er nu også ret spændende… Morderisk bedrag og Tankados kode.

  Hvis man slapper tilstrækkelig af ( eks på stranden) falder man så ik i søvn 😉 Kommer nok an på oplæserens stemme!


 10. Jun 20, 2007
  10:41 am

  Newyorkerbyheart

  Hej igen Nikkou!

  Jo, du lægger dem bare ind på computeren. Altså det er jo klart at med så tykke bøger, så fylder det også en del *S*, men det tager nu ikke lang tid at lægge din ind. Det tager mig ca. 30 min. hvis jeg arbejde koncentreret.

  Jeg var faktisk ikke så imponeret af hverken Morderisk bedrag eller Tankados kode – især den sidste var sådan lide suppe-kogning på gamle ben (synes jeg altså *S*).

  Jo, du falder måske nok i søvn, men der sker jo ikke så meget ved det………

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!