Newyorkerbyheart

Fyldte hakkebøffer (a la Bøf Lindstrøm) med spidskål og bacon…….

Ingredienserne til bøfferne……….

Så skal de i ovnen…………

Spidskålen steges………

Spidskål-/baconblandingen……..

Aftenens tallerken……..

I aften har vi fået fyldte hakkebøffer (lidt a Bøf Lindstrøm), serveret med stegt spidskål, sprød bacon og nye kartofler…….og det smagte fantastisk!! Det stegte spidskål med sprød bacon har en virkelig skøn smag, det kan jeg KUN anbefale Jer at prøve – det kan bruges som tilbehør til mange forskellige ting……….

Hakkebøffer med fyld:

600 g hakket oksekød
4-6 syltede drueagurker
8-10 syltede rødbeder i skiver
1-2 rødløg
salt, friskkværnet peber

Kom oksekød op i en skål. Hak løg, drueagurker og rødbeder, hæld det op i skålen til oksekødet. Ælt det hele rigtig godt sammen og form til bøffer af passende størrelse. Krydr med salt og friskkværnet peber. Brun dem på en pande i fedtstof og læg dem derefter i et fad og sæt dem i ovnen ved 200 grader i ca. 8-10 minutter.

Stegt spidskål med sprød bacon:

1 spidskål
1 pk. bacon i tern
salt, friskkværnet peber

Snit spidskålen nogenlunde fint (halver den først og skær den lille stok væk). Rist bacontern ved høj varme. Når det er sprødt, lægges det på fedtsugende papir. Kom spidskålen på panden til baconfedtet og rist også det ved høj varme – krydr med salt og friskkværnet peber. Når det er lidt sprød skrues der ned til svag varme, læg låg på og lad det småsimre i 8-10 minutter. Til sidst tilsættes det sprøde bacon og det serveres.

Bøger:

Jeg er nu blevet færdig med “Jordens søjler” af Ken Follett og jeg kan kun anbefale den!!! Den er MEGET anderledes end hans andre bøger, men også den bedste han har skrevet – synes jeg. Den formådede at holde min interesse fanget hele vejen igennem!!

Jeg er nu startet på “Uskyldig dømt” af John Grisham. “Uskyldig dømt” er en autentisk bog, om en – som titlen fortæller – uskyldig dømt. Det er den første bog i den stil, som John Grisham skriver. Jeg har altid været MEGET glad for John Grisham og har læst ALLE hans bøger, dog synes jeg, at hans seneste blev lidt for tynde og for meget suppe-kogeri på gamle ben. Denne tegner dog til at være rigtig god, så jeg glæder mig til at læse mere i den.

Puha, det er da godt nok lige blevet varmt!! Jeg har det ikke så godt, når det bliver SÅ varmt, så jeg lider lidt i disse dage……….

Jeg har det bedst, når temperaturen ligger på 18-22 grader………

De sidste par dage har der været flere oppe og kigge på huset, altså ikke med ejendomsmægler, men sådan uanmeldt. Nogle af dem er kommet og banket på og de er så blevet vist rundt – så vi skal vist have lidt af ejendommæglerens salær *S*. Vi har fået nye billeder på af huset, som præsenterer den bedre og det lader til at det har sat lidt gang i det. Vi skal jo have åbent hus på lørdag, så det er lidt spændende om der kommer nogen. På en måde vil vi jo helst blive boende til 1. december hvor vi kan flytte i det nye hus, men kommer der nogen og vil købe det her og nu, ja så slår vi til. De største bekymringer er:

1: at vi ikke får huset solgt inden 1. december og

2: at vi skal flytte 2 gange – og hvad det vil betyde for vores lille prinsesse……..

Vi skal have hende til dyrlæge her i nærmeste fremtid for at få hende øretatoveret og så håber vi bare, at evt. flytninger ikke forvirrer hende alt for meget………

Er der nogen af Jer der har erfaringer med at flytte med kat(te)?

I morgen skal vi bare have rester, så da blogger jeg ikke. Jeg vender tilbage igen på lørdag.

Print Friendly
Tilbage

8 kommentarer


 1. Jun 7, 2007
  8:34 pm

  Kagekonen

  uhm… jeg elsker spidskål, desværre har resten af familien ikke samme lyst, så jeg får det alt for sjældent.

  Jeg har prøvet at flytte med mine voksne katte og det gik fint. De er begge ude katte, så de fik bare lov at komme og gå i det gamle hus mens vi satte det nye istand. Kattene var med det sidste flyttelæs (i deres transport kasser) og blev så holdt inden døre i en god uges tid i det nye hus, inden de blev sluppet løs.

  De havde lidt små skrammer i starten, da de jo lige skulle finde ud af, hvilke katte der bestemte hvor…

  Det bliver da spændende med jeres hus(e)

  Hilsen Pia


 2. Jun 7, 2007
  9:35 pm

  janne

  Hej Birthe,

  Vi har flyttet med vores kat uden nogen problemer overhovedet. Mon ikke hun klarer det fint. Det er nok en god idé at holde hende inde de første dage til hun har vænnet sig til sit nye hjem.

  Ja, det har godt nok været varmt idag. Jeg har holdt fødselsdag for min søn idag, 13 8-årige drenge for fuld udblæsning. De var gennemblødte af sved. Og jeg er totalt kvæstet. Hold fast hvor er de højrøstede og livlige, sådan en flok.
  Men sønnike er ovenud lykkelig, så det er jo alt besværet værd.

  Krydser fingre for at I får solgt huset. Det er da lidt sjovt at folk bare banker på. Måske synes de at det er mere uforpligtende sådan. Jeg synes nu det er rarest at få besked inden, så man kan nå at rydde det værste op 🙂

  Knus
  Janne


 3. Jun 7, 2007
  9:35 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Pia!

  Ja, spidskål er en skøn spise. Du må lære resten af familien at spise det, for dette smagte fantastisk 🙂

  Ok, så er det måske ikke så slemt. Min frygt er, at vi først skal bo i lejlighed nogle få måneder og så skal flytte igen når vi skal flytte ind i huset…….men vi må vente og se…

  Mange hilsner
  Birthe


 4. Jun 7, 2007
  9:39 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej igen Janne!

  Ja, det er rart at få besked inden, så man lige kan nå at udjævne det værste……….men på den anden side må de jo tage det som det er *S*. Anyway, vi håber bare på at få det solgt – og gerne snart – så vi ved hvad vi har….

  Ja, hun skal helt sikkert være inde den første stykke tid – hvis vi altså kan holde styr på hende.

  Utroligt hvor meget energi sådan nogle drenge har……men når din søn er lykkelig, må det have været en perfekt fødselsdag 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Jun 7, 2007
  11:30 pm

  Marianne's mening

  Jeg har også flyttet med katte og gjort som kagekonen, taget kattene med i sidste læs. Jeg ha bare søget for at deres tæpper er rundt omkring og så de selv går stille rundt.
  Har også fkyttet med kun en kat, og det gik på samme måde.
  Held og lykke med åbent hus på lørdag 🙂


 6. Jun 8, 2007
  10:44 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Marianne!

  Ok, så må jeg nok bare slappe lidt af og så klarer hun det nok 🙂

  Tak, vi er spændte på om der kommer nogen…….


 7. Jun 9, 2007
  9:08 pm

  Helle K.

  Vores gamle kat blev 15 år gammel, inden hun desværre måtte aflives p.g.a. af underlivscancer – en operation hjalp i et halvt år, men det vendte desværre tilbage …. hende flyttede vi med 3 gange uden problemer. Første gang i samme by, anden gang 3 km. væk og 3. gang tilbage igen, så hun kunne sagtens være løbet tilbage, hvis hun ville.
  Vi lod hende være i det gamle hus, indtil vi havde flyttet det meste, når vi så skulle overnatte i det nye hus, tog vi hende med. Vi havde egentlig planlagt, at holde hende inde, men det lykkedes ikke, nok mest p.g.a. børn, som ikke var flinke til at holde døren lukket – men hun gik aldrig nogen steder. Jeg havde en klar fornemmelse af, at hun følte sig forbundet til os og ikke til det sted vi boede.
  Jeg håber, at det kan berolige dig lidt….

  Hilsen Helle som også er katte-elsker


 8. Jun 9, 2007
  9:42 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Helle!

  Åh, tusinde tak!!! Det var lige de beroligende ord jeg havde brug for at høre – du har reddet min dag 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!