Newyorkerbyheart

Kartoffelpizza……..

Kartoffel-/spinat-/løg-/mozzarellablandingen……….

Bunden pensles med olivenolie……..

Fyldet kommes på………

Færdigbagt……….

Aftenens tallerken……….

I går aftes fik vi en skøn kartoffelpizza, opskriften har jeg fået af Kagekonen, og den smagte skønt!! Jeg lavede en salat til og vi blev mere end mætte – faktisk var der nok til at vi også kunne have fået idag – hvis ikke det var fordi jeg har planlagt noget andet. Men så har jeg da til frokost et par dage og det er altid dejligt……

Kartoffelpizza a la Kagekonen:

25 g gær

2½ dl lunkent vand

1 tsk. salt

150 g durummel

200-250 g hvedemel

2 tsk. olivenolie

Gæren opløses i vandet. Herefter tilsættes salt og mel. Hold lidt af hvedemelet tilbage, så dejen ikke bliver for fast. Lad den hvile i 1 time.

Fyld:

4 mellemstore kartofler i meget tynde skiver

1 løg i halve ringe

1 mozzarellaost i tern

2 store håndfulde frisk baby spinat

1-2 kviste frisk rosmarin

3-4 skiver parmaskinke i mindre stykker

groft salt, friskkværnet peber

Kartoffel, løg, ost, spinat og krydderier blandes i en skål og fordeles på den olivesmurte, tyndt udrullede pizzabund. Se note.

Pizzaen bages ed 250 grader i ca. 20-25 minutter (se note 2)

Note 1:

Jeg valgte at lægge skinken på efter at pizzaen havde bagt i 15 minutter og så give den 5 minutter i ovnen, da jeg ikke bryder mig om når det får for længe i ovnen.

Note 2:

Jeg satte den bageplade jeg skulle bage pizzaen på i ovnen mens den varmede op, så bagepladen blev super varm. Jeg tog så bagepladen ud og skyndte mig at lægge pizzaen på, fyld på og så i ovnen igen. Så fungerer det lidt ligesom en pizza-stenplade og bunden bliver sprød og lækker.

Jeg lavede bare en almindelig salat til og noget hvidløgsdressing – skøn middag!!! Måske jeg vil skære lidt ned (eller udelade) løget næste gang, da jeg synes at det var lidt for dominerende og så vild er jeg heller ikke med løg…..

Jeg er ved langsomt at genvinde mine kræfter igen, efter flere dage med heftig hovedpine og voldsom træthed. Det er dejligt at blive bare lidt “normal” igen, jeg har det nu engang bedst når hverdagen går i sin vante rutine, måske lidt kedeligt men sådan er det lige nu 🙂

I går aftes tog kæresten mig med ind og se “Die Hard 4.0” i Rødding Bio. En lille biograf her i nærheden, som af og til viser de store film først – helt fantastisk!!! Hvad der er endnu bedre: der er sjældent mange mennesker, igår tror jeg at der måske var max 15 personer, skønt!!

Filmen var helt fantastisk, hvis I er til Bruce Willis, så er det bare afsted ind og se den. Det er action når det er vildest og bedst – desuden havde den de fedeste replikker!! Jeg lå totalt flad af grin utallige gange i løbet af filmen. Bruce Willis “is still going strong” og der er ustyrligt morsomme “one liners”. Hvis I er gode til engelsk, så læn Jer tilbage og lyt i stedet for at læse teksterne, så oplever I alt det morsomme!! Meget går desværre tabt ved oversætning. Jeg kan kun anbefale Jer at se den. Efter en uge hvor jeg har været lidt nede, var det lige hvad jeg havde brug for: action og masser af grin!! Bruce Willis når han er bedst 🙂

I står den på baconruller, en form for tomatsauce og noget pasta……

Print Friendly
Tilbage

12 kommentarer


 1. Jun 29, 2007
  1:20 pm

  mig selv

  Hej
  Dejligt at høre at det går lidt bedre 🙂
  Glæder mig til at høre om bacon ruller, det lyder lækkert.


 2. Jun 29, 2007
  1:32 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej mig selv!

  Mange tak 🙂 Ja, jeg glæder mig også….


 3. Jan 1, 2012
  7:02 pm

  Charlotte Litta Jensen

  Superb opskrift. Fin portion til 4 voksne. Meget delikat at spise pizza på denne måde.


  • Jan 2, 2012
   2:38 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Charlotte!

   Dejligt at I kunne lide den 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 4. May 27, 2012
  2:15 pm

  Søren Larsen Pedersen

  Jeg kan se, at kartoflerne flere steder på pizzaen ligger i flere lag – Bliver de ikke meget sprøde/utilberedte så? – Jeg synes altid, at jeg skal ligge dem fint ved siden af hinanden (og i papirs-tynde skiver) for at det bliver en succes.

  – Søren 🙂


  • May 27, 2012
   9:09 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Søren!

   Tak for din kommentar. Jeg synes faktisk at det lykkedes meget godt med denne – måske også fordi jeg godt kan lide dem når de er sprøde 🙂 Fin blog du har.

   Mange hilsner
   Birthe


   • May 27, 2012
    10:15 pm

    Søren Larsen Pedersen

    Tak for svaret – og kommentaren på min blog. Det er mest en dokumentation af mine strabadser, så jeg har et sted at gemme opskrifter, da de ellers bare ender på en eller anden blok, som jeg alligevel kommer til at smide ud 🙂
    Jeg må også komplimentere dig på din side – Jeg har fulgt med herinde et par år snart 🙂
    – Søren


    • May 27, 2012
     10:21 pm

     Newyorkerbyheart

     Hej igen, Søren!

     Tak for det 🙂 Det er så skønt at samle det hele på nettet, så kan man altid få fat i det uden at man behøver rode igennem skuffer, skabe og bøger 🙂

     Mange hilsner
     Birthe


   • Aug 7, 2012
    5:21 pm

    emma bengtsen

    hej newyorkerbyheart jeg ville bare høre hvad det røde på pizzaen er


 5. May 27, 2012
  10:18 pm

  Søren Larsen Pedersen

  P.s. Jeg kunne godt se i Google Analytics, at du havde været inde på mit site 😛


 6. Mar 20, 2014
  10:46 am

  Mette

  Er det rå kartofler?

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!