Newyorkerbyheart

Laks og squash på spyd med peberfrugt-/tomatsalsa…………

Dagens lille “dåbs-barn”………….

Peberfrugt-/tomatsalsa………

“Dressingen” til salsa’en……….

Squash-/laksespyd……….

Aftenens tallerken……….

I aften har vi fået laks og squash på spyd med peberfrugt-/tomatsalsa og ris……….og det smagte FANTASTISK!!! Jeg kan ikke anbefale Jer nok at prøve dette………

Laksespyd med peberfrugt-/tomatsalsa:

laksefilet

squash

Evt. marinade til pensling (se note)

Peberfrugt-/tomatsalsa:

1 rød peberfrugt

1 grøn peberfrugt

500 g aromatiske tomater (køb de bedste I kan få fat i)

1 agurk

1 frisk rød chili

2 spsk. god olivenolie

saft af ½ citron

frisk basilikum

friskkværnet peber

Flæk agurken og skrab kernerne ud. Skær så agurk, peberfrugter, tomater og chili i meget fine små tern. Bland det hele sammen. Bland olivenolie, citronsaft, friskkværnet peber og hakket, frisk basilikum godt sammen og hæld det over salsa’en. Lad det stå og trække i ½ times tid, rør lidt i det af og til.

Hvis laksestykker har skind på, så fjern det. Skær lakstestykkerne i tern. Halver squashen og skær den i ca. 1 cm. tykke skiver. Sæt laks og squash på spyd, skiftevis. Krydr med salt og friskkværnet peber (eller citronpeber) – eller pensl med “marinaden”, som I kan se under noten – og grill over kul eller på en grill pande.

Kog ris, pasta eller bulgur til. (se note 2).

Note 1:

Jeg lavede en marinade til at pensle med, som bestod af: olivenolie, citronsaft, groft salt, citronpeber, lidt flydende honning, tabasco og friskhakket basilikum. Det skal nærmest være sådan en lidt tyk masse, som spyddene pensles med inden de kommes på grillen. Det gav en rigtig god smag……..

Note 2:

Jeg kogte ris til og det fungerede rigtig godt. Jeg kogte dem og lod dem køle lidt af, så de nærmest kun var lunkne da vi fik dem…..

I dag har vi jo været til barnedåb hos kæresten lille niece, som kom til at hedde Luna, og som jeg stod fadder til. Hun er SÅ sød og SÅ lækker – en rigtig lille “marcipan” baby!!! Hun blev døbt i den kjole jeg havde hæklet til hende og hvis jeg selv skal sige det, så var hun bedårende at se på 🙂 Hatten og frakken var for varme at have på idag………..men den lille kjole var bare SÅ perfekt. Hun var eksemplarisk i kirken, græd ikke da hun fik vand på hovedet, ja græd slet ikke i det hele taget. Resten af dagen sov hun – hvis altså ikke hendes ynglings fadder (læs: mig *S*) – prøvede på at vække hende, så jeg kunne bære rundt på hende………….

Vi fik brunch på Lucca efter dåben i kirken og så tog vi i Byparken, hvor der godt nok var mange mennesker, men vi fandt et skyggefuldt sted. Der fik vi så vand/øl/sodavand, hjemmebagte muffins med lyserød glasur, hjemmebagte mandel-/chokoladebiscotti, vandmelon og frisk ananas. Vi hyggede rigtig og børnene kunne lege – helt perfekt og slet ikke så højtidelig som barnedåb tit er.

Jeg er nu blevet færdig med at lave opskrift index’et!!! Hold da op jeg har lavet MEGET mad *S* Hvis jeg skal rose mig selv – og det skal jeg jo gøre engang imellem – ja, så synes jeg faktisk at det er ret godt gået 🙂 Jeg håber, at index’et gør det lidt nemmere for Jer at finde rundt i opskrifterne……..

Da jeg stod og lavede mad – og stod og hakkede lystigt med min Global kniv – smuttede kniven lige pludseligt!!!! Jeg kunne mærke at den skar i noget, men jeg skyndt mig og lukke øjnene og løb ud til kæresten som var i bad. Jeg stak fingeren ind gennem døren og spurgte ham om spidsen stadig var det – for det gjorde godt nok ondt!!! Heldigvis kunne han berolige mig med at det var den – jeg havde kun taget et lille flig af kødet og MEGET af neglen – så nu har jeg en negl på pegefingeren som i den ene side sidder knapt halvt nede på fingeren!!!! Sikke en forskrækkelse……

Print Friendly
Tilbage

8 kommentarer


 1. Jun 10, 2007
  10:09 pm

  Anonymous

  Hej igen.

  Hvor er Luna bare sød. Det må være en fantastisk ting, at være fadder til sådan en lille skabning.
  Jeg har selv den sødeste niece på snart 1 år. Har ikke mødt en baby der er så sød som hende, og som er så glad hele tiden. jeg skrev også et lille sød vers til hende, da hun skulle døbes med det resultat at min kærestes søster ikke kunne holde tårerne tilbage – men det var også et smukt vers som passede til den lille Enya.

  Jeg glæder mig til at bruge dit index – det tror jeg bliver mere overskueligt for alle os der benytter sig af dine opskrifter.
  Dejligt.

  Hilsner fra Angelika


 2. Jun 10, 2007
  10:14 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Angelika!
  Enya, sikke da et skønt navn 🙂 Ja, lille Luna er bare så bedårende og så nem………
  Godt at du er glad for index’et – men jeg håber, at du stadig vil finde vej herind på “hoved” bloggen 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Jun 10, 2007
  10:33 pm

  mig selv

  Hej

  Fantastisk luksus kyllinge salat….

  Godnat 🙂


 4. Jun 10, 2007
  10:37 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Mig selv!

  tak for tilbagemeldingen – og jeg er glad for det blev en succes 🙂


 5. Jun 10, 2007
  10:50 pm

  Pedrsn

  hehe ja det med kniven har jeg nu prøvet et par gange.. venstre pegefinger har konstant mere negl i den ene side end i den anden.. Nu er jeg også i lære som kok – så der hakkes jo nogle tons løg en gang imellem.. 🙂 tjaktjaktjak .. .ups.. hak


 6. Jun 11, 2007
  10:50 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Pedrsn!

  Nå, jeg er da glad for at andre kan være lige så klumrede med kniven som jeg *S*

  mange hilsner
  Birthe


 7. Jun 11, 2007
  8:09 pm

  Marianne's mening

  Hvor må det være en ære at have lavet dåbskjolen og tilbehør. Den er virkelig flot. Og sikke en fin og køn lille pige.

  Maden ser lækker ud


 8. Jun 11, 2007
  8:51 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Marianne!

  Ja, det var en stor ære og jeg var meget stolt *S*

  Ja, hvis du kan lide laks skulle du prøve det, det smagte pragtfuldt 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!