Newyorkerbyheart

Marinade til lammekølle……….

Ingredienserne til marinaden……….

………blendes…………….

Lammekøllen marineres…….

Sankt Hans nærmer sig med storm skridt – selvom vejret ikke lige viser det lige nu – men ikke desto mindre er det faktum. Jeg synes, at det er utroligt at vi allerede har midsommer, hvor bliver tiden dog af?

Anyway, på lørdag kommer kærestens søster og vil skal grille, lige pt. ser det godt nok ikke ud til at det bliver grill-vejr!!!! Hvornår har det egentlig sidst været godt vejr Skt. Hans aften? Jeg kan ikke huske hvordan vejret var sidste år, men i min erindring er det altid koldt, blæsende og regnvejr Skt. Hans aften…………

Vi skal have grillet lammekølle. Jeg har fundet en opskrift inde på Weberguru, som vi skal prøve. Den skal marinere i 3 døgn, så jeg lavede marinaden i dag og har kommet den i plastikpose med godterne. Nu skal den så bare vendes hver gang køleskabet åbnes – eller næsten hver gang – og så håber jeg at den bliver god og lækker til på lørdag………

Marinade til lammekølle:

ca. 1 helt hvidløg

ca. tilsvarende tørret timian + noget frisk rosmarin (se note)

ca. tilsvarende mængde groft salt

ca. dobbelt så meget brun farin

ca. 3 spsk. citronsaft

ca. 3 spsk. olivenolie

Først blendes alle de “tørre” ingredienser sammen. Tilsæt citronsaft og olivenolie og blend igen. Hæld marinden i en pose og læg lammekøllen ned i. Kom endnu en plastikpose udenpå – den modsatte vej – sørg for at begge poser er godt lukket og lad den marinere i 3 døgn. Vend den af og til når køleskabet åbnes.

Note 1:

Inde på Weberguru bruges der IKKE frisk rosmarin, men det vælger jeg at prøve, fordi jeg jo ELSKER rosmarin og fordi jeg synes det går godt til lam.

Da jeg skulle til USA i 1990 som au pair, var jeg først til et forberedelses møde i Hellerup, sammen med de andre piger der skulle derover samtidig med mig. Vi skulle gøres klar til mødet med det amerikanske samfund og det amerikanske familiemønster. Jeg ved ikke om de ville prøve at skræmme os eller forberede os på det værste, men ihvert fald kan jeg huske at jeg var ret skræmt da jeg sad i toget hjem. Jeg var bange for, at jeg ville komme til og gøre noget forkert. Faktisk var det en pige der sagde fra, fordi hun ikke ville underlægge sig alle de “regler” der blev opstillet!!

Vi fik at vide:

– at amerikanere HADER behåring – selv på armene!!

– at vi ALTID skulle huske at have noget over vores nattøj (såsom morgenkåbe)

– IKKE at diskutere politik eller religion med vores værtsfamilie

– nok ville komme til at bo ved religiøse familier og at vi skulle følge deres regler

Inden jeg tog afsted var jeg således ude at købe en dyr morgenkåbe, fordi jeg da ville være behørigt “påklædt” når jeg stod ud af sengen – det kunne jeg godt have sparet mig 🙂 Min familie var 100% anderledes. De ville have syntes, at det var MEGET mærkeligt hvis jeg rendte rundt i morgenkåbe uden på min PJ. Selvfølgelig barberede de sig, men de var på INGEN måde fanatiske – og igen, de ville have syntes jeg var underlig hvis jeg barberede mine arme!! De var 100% ateister og satte aldrig ben i en kirke og den første aften diskuterede vi politik OG religion!!! Så faktisk kunne jeg ikke rigtig bruge noget som helst af alt det vi havde været igennem på forberedelses mødet. Min familie var meget anderledes – og TAK for det 🙂

I aften skal vi have rester fra i går, men i morgen vender jeg tilbage med en pastaret…..

Print Friendly
Tilbage

4 kommentarer


 1. Jun 20, 2007
  7:42 pm

  Andrea

  Glæder mig til at høre om lammekøllen, den ser fantastisk ud.

  Jeg er også en rosmarin-elsker. Det var Jamie Oliver, der fik mig overbevist, efter at jeg havde afskrevet urten.

  Nu kan jeg finde på at drysse rosmarin på balsamico marinerede jordbær 😉


 2. Jun 20, 2007
  8:19 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Husejer!

  Ja, jeg er ret spændt på lammekøllen og hvordan den kommer til at smage 🙂

  Mmm, det med rosmarin og balsamico marinerede jordbær, det lyder nu også rigtig godt…..


 3. Jun 20, 2007
  9:27 pm

  Marianne's mening

  Lam elsker jeg at spise, men får det alt for sjældent. For det er ikke noget jeg laver selv. Det ser lækkert ud.
  Det er sjov læsning om USA, sikke forskellige din familie var i forhold til de regler der var sat op.


 4. Jun 20, 2007
  9:33 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Marianne!

  Ja, jeg er faktisk også ret glad for lam – også noget jeg lærte i USA – før det havde jeg aldrig smagt det. Men til påske lavede min far “butterflied” lam og det smagte så FANTASTISK, jeg tror aldrig siden at jeg har fået lam der smager SÅ godt – men han er nu også en god kok 🙂

  Ja, det er ret sjovt, men faktisk var det også lidt skræmmende de første dage *S* Jeg tænkte jo hele tiden på hvad der var blevet sagt på mødet…..så jeg vidste næsten ikke hvad jeg skulle stille op med mig selv 🙂 Det grinede vi meget af senere hen, da jeg fortalte dem hvad vi var blevet “indoktrineret” til mødet…..

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!