Newyorkerbyheart

Sankt Hans 2007, del 4: Nøddebund med jordbær-flødeskum…….

Nøddebunden forberedes……..

……..det hele smeltes………

Inden den kommes i ovnen……….

Den færdige nøddebund…….

Sådan blev den serveret………

Aftenens finale i går var: Nøddebund med jordbær-flødeskum. Hvis I søger en rigtig sommer dessert, så skal I prøve denne!!! Det er længe siden jeg har fået sådan en perfekt og velsmagende dessert – den var utrolig LÆKKER!!!!

Bunden er ikke sådan “kage-agtig”, men sådan nærmest lidt halvblød karamel-agtig. Det er lidt svært at forklare og konsistensen når den kommer ud af ovnen kan virke lidt bekymrende, men den skal være sådan let flydende – den størkner når den afkøler. Bunden er IKKE stenhård – kun hvis den får for lang tid i ovnen!! Jeg kan kun anbefale Jer at prøve den!!

Nøddebund med jordbær-flødeskum:

150 g hasselnødder

160 g sukker

150 g smør (SKAL være rigtig smør)

3 spsk. mel

3 spsk. piskefløde

Fyld:

500 g friske jordbær

2½ dl piskefløde

Hak nødderne groft og bland dem med de øvrige ingredienser i en tykbundet gryde. Varm blandingen op ved SVAG varme, til en flydende “dej”. Fordel “dejen” på en bageplade med bagepapir, hvorpå ringen af en springform er sat på. Bag ved 175 grader i 15-17 minutter. Lad bunden afkøle MED ringen på. Skyl og nip jordbærrene, lad dem afdryppe. Skær dem i passende stykke og læg nogle pæne fra til pynt. Vend de ituskårne jordbær med den stiftpiskede fløde og pynt med halve bær. Server med en god kop kaffe.

Vi havde en virkelig hyggelig Skt. Hans aften sammen med kærestens søster. Hun sørgede for ingredienserne til forretten, som vi så lavede i fællesskab da hun kom. Vi var henne ved byens lille dam og se Skt. Hans bål og høre båltale. Jeg kan ikke huske hvornår jeg sidst har været til Skt. Hans bål, men det var SÅ hyggeligt og vejrguderne var jo med os. Der var utrolig mange mennesker henne og se bål, faktisk tror jeg at alle byens indbyggere var at finde derhennne, det er jo det perfekte og hyggelige ved sådan et lille samfund 🙂

Kræfterne og energien er ikke for høj i øjeblikket, jeg har nogle småting som jeg går og “bøvler” lidt med. For det første er huset jo ikke solgt og vi nærmer os jo med stormskridt!!! Hvad værre er: at det ikke engang er nogen der er interesserede!!! Problemet er jo lidt, at vi ikke har råd til at sidde med 2 huslejer, så hvis der ikke snart sker noget, skal vi til at overveje hvad vi så gør?? Prøver vi at sælge det hus, som skulle være vores nye hus? Prøver vi på at leje vores “gamle” hus ud? Hvor meget skal vi evt. gå ned i pris? (ikke at vi synes at det er den perfekter løsning). Det er svære ting at tage stilling til – og det kræver så MEGET energi fra mig (og fra kæresten). Vi har brugt utrolig meget energi og kræfter i de sidste mange år på at finde ud hvad vi skulle, lave tegninger til at bygge ud (- eller op), kigge på huse osv. Nu så det endelig ud til at flaske sig – og så gør sker det måske IKKE alligevel – det er slet ikke sjovt!!

Oven i det, er min førtidspension taget op igen til re-vurdering!! Faktisk er det lidt min egen skyld, fordi jeg bad om det i sin tid, at det kom en tidsramme på. Jeg havde så svært ved at acceptere at det var den vej det gik, at jeg bad om en tidsramme som løsning. Det er så nu det tages op – og det er utroligt stressende!! Jeg var været til samtale på kommunen, med en som tydeligvis mente at min “lidelse” som hun kaldte det, KUN eksisterer i mit hoved!!! Hun mente, at jeg bare skulle lave nogle “ting” og at jeg så ville glemme at jeg har ondt. Hun har tydeligvis ALDRIG prøvet at have rigtig ondt. At alle hendes led, knogler – ja hele kroppen – bare gør ondt. Jeg sove 1-1½ time (hvis man er heldig) i sammenhæng om natten inden man skal op og gå, fordi det bare gør for ondt at ligge. Ikke at kunne stå på sine ben, fordi fødderne er så ømme og hævede at man ikke kan gå. At en aftens selskabelighed betyder, at man skal ligge i sengen/være umenneskelig træt i uger bagefter. Hun gjorde mig så nedtrykt, at jeg igen skal igennem alt det. Til slut spurgte hun så det klassiske spørgsmål: “Jamen, vil du ikke arbejde??” Jeg mener, helt ærligt, hvilken 35-årig ville ikke vælge at have en karriere i det pulserende erhvervsliv, hvis de kunne??? Jeg ville ihvert fald. Nå, men ihvert fald skal de nu bedømme om jeg stadig er egnet til at få førtidspension – eller om jeg skal i arbejdstræning. Jeg kan bare slet ikke overskue det – og har tudet og tudet de sidste mange uger. Jeg har endelig erkendt at det er sådan mit liv er, at jeg har begrænset med kræfter og bare ikke kan så meget som andre i min alder kan. At jeg skal igennem alt det en gang til er ved at ødelægge mig – sidste gang var det ved at tage livet af mig (i bogstaveligste forstand) – og at tro at det bliver lettere denne gang, er det samme som at tro på Julemande og Påskeharen!!!! På tirsdag skal jeg så til en psykiater – som jeg ikke kender og som jeg ALDRIG har haft nogen berøring med før – han skal afgøre min fremtid……….det har taget mine kræfter i den sidste tid og derfor beklager jeg, hvis jeg ikke har været så nærværende i den sidste tid!!!

Jeg får ikke læst i bøger – da jeg simpelthen ikke kan koncentrere mig, jeg sover det meste af dagen og når jeg ikke sover, ja så sidder jeg bare og hænger……..

Nå, men anyway, hvis I har undret Jer lidt over min fraværenhed og min mangel på færdiggørelse af den bog jeg er igang med, ja så er det derfor…….

I dag skal vi heldigvis bare have rester fra i går og i morgen skal vi bare have noget nemt. Men jeg vil prøve at blogge igen på tirsdag.

En rigtig god søndag til Jer alle. Stay tuned…….

Print Friendly
Tilbage

28 kommentarer


 1. Jun 24, 2007
  2:48 pm

  Sifka

  Skriiig! Min køkkentid er for kort. Du laver de lækreste ting og sager, men jeg har også selv ideer,der skal afprøves, så puha, tiden bli’r næsten for knap.

  Tak for god inspiration og rigtig god søndag:)


 2. Jun 24, 2007
  3:25 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Sifka!

  Mange tak 🙂 og også rigtig god søndag til dig……


 3. Jun 24, 2007
  8:18 pm

  Mette

  Hej Birthe,
  Sikke noget med den førtids-pensions. Er det ikke typisk at kommunen ikke forstår din lidelse. Tror du skal gribe det lidt konstruktivt ad (hvilket jeg er sikker på du har gjort). Måske kan din læge hjælpe dig og hvis du tager lidt “litteratur” med til din sagsbehandler, kan det måske åbne for en lidt mere saglig diskution. Jeg véd det ikke, men måske er det værd at prøve. Det er lettere for mig at sige du “bare” skal gøre sådan, da jeg ikke er den der skal til samtalen. Synes at kommunen og det offentlige af og til kan være skræmmende. Men jeg krydser fingre for dig og er helt sikker på det nok skal gå i orden. Det vigtigste er at du ikke bruger energi på at bekymre dig, men hellere får slappet af og samlet kræfter, så du kan være konstruktiv til dine samtaler 🙂 pas nu på dig selv!
  Mette


 4. Jun 24, 2007
  8:23 pm

  Helle K.

  Hej med dig

  Det er kun en lille trøst, men jeg føler med dig – jeg er selv på vej ind i sagsbehandlingen vedr. førtidspension p.g.a. fib. Jeg kender kun alt for godt de problemer du beskriver. Indimellem ville jeg ønske, at jeg havde et brækket ben eller lign. at vise frem. Jeg håber, at du kan finde overskud, selvom du har mange ting at tænke på. Jeg har ingen guldkorn at dele ud af, kun mine venlige tanker.


 5. Jun 24, 2007
  8:25 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Mette!

  Ja, jeg prøver at være konstruktiv, men det er lidt svært, når man ikke bliver troet på. At folk virkelig tror at det er for sjov at jeg går hjemme gør mig virkelig ked af det, for jeg tror ikke at nogen elskede mit job så meget som mig 🙂 Det gjorde mig også gal, at min sagsbehandler ikke engang havde gidet at læse min sag, da jeg var til samtale dernede, så hun vidste INTET om mig….
  Anyway, tak for dine ord 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 6. Jun 24, 2007
  8:27 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Helle!

  Ja, du har så evigt ret. Et brækket ben ville være en befrielse, fordi de så kunne se hvad der var galt….
  Guldkorn er heller ikke nødvendige, venlige tanker er det hele værd *S*

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Jun 24, 2007
  8:37 pm

  Marianne's mening

  Den skal jeg virkelig prøve. Jeg kan jo bedst lide at lave kager og nye opskrifter er så dejlge at få.

  Sikke meget bøvl du har i hoved ligenu. Jeg håbe, det kommer til at gå godt, både med pensionen og med jeres hus.
  Rigtig meget held og lykke sende jeg til dig 🙂


 8. Jun 24, 2007
  8:45 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Marianne!

  Ja, jeg kan ikke anbefale denne dessert nok, den er virkelig lækker – og jeg er ellers ikke vild med flødeskum *S*

  Ja, der er lidt kaos oppe i hovedet lige pt, håber at det går over igen 🙂

  mange hilsner
  Birthe


 9. Jun 24, 2007
  11:48 pm

  Sifka

  Nu har jeg fået læst ud over maden. Det var da kedelige ting du bevæger dig rundt i. Jeg håber da, at du snart får løst problemerne. Indtil da må du passe godt på dig selv:)


 10. Jun 25, 2007
  9:11 am

  janne

  Kære Birthe,

  Det er da utroligt at du sådan skal kæmpe for at få anerkendt at din sygdom er reel nok. Og hvorfor er det lige at det er en psykiater der skal vurdere din tilstand? Håber han er en fornuftig mand, der tager dig alvorligt.

  Håber også at der snart er der nogen der får øje på jeres hus.

  Krydser mine fingre og sender dig positive tanker.

  Janne


 11. Jun 25, 2007
  9:17 am

  Kagekonen

  1000 tak for de lækre “sankt hans” opskrifter, jeg tror jeg kan bruge dem alle… Åh, hvor jeg føler med dig Birthe, det er så træls når ens sygdom og symptomer ikke bliver anerkendt. Og hvor er det også bare total irriterende at det lige falder sammen med hussalget eller mangel på samme. Jeg håber for dig at begge dele snart falder på plads, så du igen kan få roen tilbage i dit liv.


 12. Jun 25, 2007
  11:13 am

  Newyorkerbyheart

  Hej igen Sifka!

  Jamen, det er jo også maden der er det vigtigste – sådan er meningen ihvert fald med bloggen. Det andet er mere for at jeg får det ud af mit system – så det er mest for min egen skyld *S*

  Mange tak dine søde ord 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 13. Jun 25, 2007
  11:15 am

  Newyorkerbyheart

  Kære Janne!

  Tusinde tak for dine ord – de “trøster” mig i denne tid 🙂 Jeg forstå heller ikke helt det med psykiateren, men de må jo tro at jeg er lidt tosset….

  Tak for dine altid søde ord 🙂

  mange hilsner
  Birthe


 14. Jun 25, 2007
  11:17 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Kagekone!
  Ja, den Skt. Hans menu blev ret vellykket – hvis jeg selv skal sige det 🙂
  Jeg håber, at denne “rough spot” snart er ovre…

  Mange hilsner
  Birthe


 15. Jun 25, 2007
  11:51 am

  Lise

  Åh mand hvor må det bare være ulideligt at være sælger af et hus, især når salget som lige nu er rigtig rigtig dårligt!

  Jeg kender jo til tingene fra den anden side af skrivebordet, nemlig som mægler. Du må ENDELIG sige til hvis du mangler et godt råd, måske har jeg en vinkel til jeres hus som jeres egen mægler ikke har.

  Et godt råd får du dog med på vejen, huset skal nok blive solgt. Lyt til ejendomsmægleren, hvis han/hun siger prisen ned, så sæt prisen ned – hvis han/hun siger male køkkenet, så mal køkkenet.
  Men før i sætter huset ned i pris, så regn lidt mere på det – hvis nu liggetiden blot er blevet forlænget i jeres lille by, og det nu tager 5 mrd at sælge i stedet for 3 mrd, kan det så betale sig at sætte huset ned i pris – bør i så bare ikke æde jeres dobbelte husleje istedet for at sætte 100.000 kr på spil på en prisnedsættelse?
  Jeg ved det er svære overvejelser, men jeg håber det bedste for jer.

  Kh
  Lise


 16. Jun 25, 2007
  12:16 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Lisen!

  Du må MEGET gerne kigge på vores sag – vil du evt. sende en mail til mig, så kan jeg sende dig linket til det? – tak 🙂
  Ejendomsmægleren synes ikke at vi skal sætte prisen ned, vi har nedsat den kr. 40.000 og nu synes de at det er den rette pris. De synes sådan set heller ikke rigtig at der er noget der skal gøres…..

  Tror egentlig bare at det er markedet og så at huset jo er så lille, så der kun er et begrænset antal købere *S*

  Tusinde tak for dit indlæg.

  Mange hilsner
  Birthe


 17. Jun 25, 2007
  7:42 pm

  Nikkou

  Hej NBH

  Håber det går godt med besøget hos psykiateren etc. Min mor er invalidepensionist netop pga af fibromyalgi. Heldigvis er hun i besiddelse af en læge der anerkender sygdommen, selvom man ikke kan se det. Tror han hjalp en del. Som en anden skrev, kunne det ikke være en idé at få nogle oplysninger fra din læge. Det er lidt sent nu da du vist har været der…. Held & lykke med det hele.

  Iøvrigt fantastisk lækker kage!

  Mvh Carina


 18. Jun 25, 2007
  7:42 pm

  Nikkou

  Hej NBH

  Håber det går godt med besøget hos psykiateren etc. Min mor er invalidepensionist netop pga af fibromyalgi. Heldigvis er hun i besiddelse af en læge der anerkender sygdommen, selvom man ikke kan se det. Tror han hjalp en del. Som en anden skrev, kunne det ikke være en idé at få nogle oplysninger fra din læge. Det er lidt sent nu da du vist har været der…. Held & lykke med det hele.

  Iøvrigt fantastisk lækker kage!

  Mvh Carina


 19. Jun 25, 2007
  9:01 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Carina!

  Tak for dit indlæg 🙂 Desværre er min læge ikke meget bevendt i denne sag, og har ikke været det hele vejen igennem….
  Godt at din mor har en forstående læge, dem burde der være nogle flere af 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 20. Jun 17, 2010
  4:29 pm

  Lykke

  hej.
  Jeg har nu lavet bunden på denne lækre kage men det undre mig at smøret løber ud under bunden på springformens ring.. Kan det passe siden man ikke skal have springformens bund på.?

  Mvh Lykke


 21. Jun 17, 2010
  4:43 pm

  Lykke

  Hej..
  Jeg har nu været igang med at bage denne lækre kage men jeg undre mig lidt over at smøret løber ud under bunden på springformens ring. kan det passe at det er meningen sidenman ikke skal bruge bunden på springformen?

  Mvh Lykke


 22. Jun 17, 2010
  6:59 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Lykke!

  Jeg tror ikke helt jeg forstår!. Som der står skal ringen jo være på mens den bages, men den størkner først når den afkøles. Varm smør er jo flydende 🙂

  /Birthe


 23. Jan 15, 2012
  9:55 pm

  Kathrine

  Hej Birthe.
  nu har jeg fulgt lidt med i din blok et stykke tid, ved ikke om du kan se at der stadig kommer kommentar på dette indlæg da det jo er et stykke tid siden du har skrevet det. Først vil jeg lige sige at jeg følger rigtig meget med i din blok, og faktisk fik vi næsten en kopi af din nytårs menu 2009:-) og især desserten vakte stor jubel:-) nu er jeg så faldet over denne lækker opskrift som miner ret meget om lagkagehusets Christianhavner tærte ( har du ikke smagt den, SÅ gør det MUMS) mit spørgsmål er om du mener man kan bruge frosne jordbær? og for at få en mere fast crem blande fløden med lidt flødeost?
  mange gladelige hilsner Kathrien


  • Jan 15, 2012
   11:41 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Kathrine!

   Det er altid dejligt at få kommentarer på gamle indlæg, fordi det får mig også til at huske opskrifterne igen, så tak 🙂

   Det er sådan en skøn tærte og jeg vil tro at du godt kan lave den med frosne jordbær, bare sørg for at få så meget væde fra dem som muligt. Jeg er sikker på at flødeost eller mascarpone vil gøre sig godt i fløden.

   Mange hilsner
   Birthe


 24. Aug 16, 2012
  8:09 pm

  Anne-Kathrine

  Hej Birthe

  Hvilken størrelse springform skal man bruge? 🙂
  Tak for en lækker opskrift.
  Mange hilsner
  Anne-Kathrine


  • Aug 17, 2012
   10:54 am

   Newyorkerbyheart

   Hej Anne-Kathrine!

   En på ca. 23. cm. Held og lykke med det, håber den vil smage dig 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


   • Aug 17, 2012
    12:10 pm

    Anne-Kathrine

    1000 tak for svar – jeg håber og tror det. Det lyder og ser lækkert ud! 🙂 God weekend!


    • Aug 18, 2012
     11:42 am

     Newyorkerbyheart

     Hej igen, Anne Kathrine!

     Også god weekend til dig 🙂

     Mange hilsner
     Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!