Newyorkerbyheart

Svinemørbrad fyldt med hvidløgssmør og valnødder……..

Svinemørbraden med fyldet………..

Inden den kommer i ovnen……….

Færdigstegt………….

Udskåret………..

Aftenens tallerken…………….

I aften har vi fået en ret, som har fulgt mig i nogle år efterhånden. Det er en opskrift jeg fik af en arbejdskollega som hed Anne-Grethe, da jeg arbejdede i Middelfart. Den er super let at lave, meget velsmagende og egner sig også godt som gæstemad – hvad mere kan man så forlange? 🙂 Vi fik dampede, grønne asparges til – dem er jeg jo så glade for og det er jo nu de skal nydes…….

Mørbrad a la AG:

1 svinemørbrad

smør

hvidløgsfed efter behag

hakket persille

hakkede valnødder

250 g. friske champignon

1 lille bæger creme fraiche 38%

salt, friskkværnet peber

frisk pasta

Afpuds mørbraden og snit den op på langs – men IKKE hele vejen igennem. Bank den lide fladere og krydr med salt og friskkværnet peber. Lav en kryddersmør med presset hvidløg og hakket persille og smør det på den åbne mørbrad (der skal være et godt lag, så spar IKKE på det), drys med hakkede valnøddekerner og snør så mørbraden godt sammen med tykt bomuldssnor. Krydr den med salt og friskkværnet peber. Læg mørbraden i et smurt fad og læg kvarte eller halve champignon uden om. Sæt i ovnen ved 220 grader i ca. 45 minutter. Læg mørbraden på et skærebræt, mens saucen laves. Hæld champignon og stegeskyen i en gryde og hæld et bæger creme fraiche i og smag saucen til. Kog den friske pasta i rigeligt, godt saltet vand til den er al dente og vend den med saucen. Skær mørbraden ud og server retten med en form for grønsag, salat eller/og godt brød.

Der kom endnu et par og kigge på huset her til aften – uanmeldt. Altså, det er jo meget rart at der er interesse for huset, men det ville være rart hvis vi lige vidste det inden så vi kunne nå at jævne det værste ud *S*. Det er altså ikke fordi at der ligner en svinesti her i huset, men alligevel er der lidt mere rod end der ville være hvis vi vidste at der kom nogen. Nu krydser vi bare fingre og håber at de vender tilbage. Vi skal jo også have åbent hus på lørdag og een ting er da positivt: der kan IKKE komme mindre end der gjorde sidste gang (hvor der jo ikke kom nogen) *S*.

Bøger:

Jeg må med skam meddele, at jeg endnu IKKE er færdig med “Jordens søjler” af Ken Follett – men det nærmer sig i det mindste. Jeg skulle gerne være færdig til på søndag, da kærestens søster – og mor til hende der skal døbes – gerne vil låne bogen. Da de bor på Sjælland ville det jo være praktisk at hun kunne få den med, når de nu er herovre alligevel.

I morgen må jeg bedrøve Jer med at jeg ikke blogger!! Vi skal nemlig have Peking pandekager med hoisin-/honningmarineret and, som jeg jo har lavet før – og så skal vi se foldbold 🙂

Print Friendly
Tilbage

6 kommentarer


 1. Jun 5, 2007
  8:39 pm

  janne

  Hej Birthe,
  Nårhhh, hvor ser det godt ud!! Det må jeg lave næste gang vi skal have mørbrad.Mine tænder løber helt i vand, selvom jeg er stopmæt.
  Har lavet een af mine hofretter idag: Kylling i ovn med hvidløg, citron og rosmarin. Bliver aldrig træt af det.
  Hilsen
  Janne


 2. Jun 5, 2007
  9:42 pm

  Lea

  Hej Birthe!
  Mørbraden ser godt nok bare lækker ud. Jeg er helt syg med champignon, så den må prøves. Jeg lavede din super lækre kyllinge salat med avocado forleden til frokost og det er ikke sidste gang den bliver severet for pigerne, STOR success!
  Kagekonen sendte mig en opskrift på en kagekone, altså hvad skulle jeg gøre hvis jeg ikke havde søgt efter en opskrift på pebernødder i december sidste år og stødt på din blog? Tak for alle de gode opskrifter og dine ord, de betyder meget i min dagligdag! Don’t change a thing!!!
  Knus fra Lea


 3. Jun 5, 2007
  10:10 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Janne!
  Ja, det er rigtig lækkert – men din aftensmad lyder nu heller ikke dårlig *S* Har du lyst må du gerne smide en opskrift, jeg synes aldrig at jeg har haft held med at lave en god kylling med lige netop den kombination (selvom det er nogle af de ting jeg bedst kan lide).

  Mange hilsner
  Birthe


 4. Jun 5, 2007
  10:14 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Lea!
  Dejligt at Kagekonen kunne hjælpe dig med en opskrift…..
  Jeg er glad for at salaten var en succes, den er nu også super lækker og et sikkert hit *S*

  Jeg er altså også SÅ glad for at du fandt herind – og ALLE Jer andre. Jeg føler vi har en stor familie herinde 🙂

  Jeg er glad for at det jeg skriver herinde bliver læst og at I kan lide det som det er – TAK!!

  Lea, jeg vil lige høre om du har modtaget min sidste mail med rootbeer request’en? Jeg har nemlig problem med, at mine mails ikke altid når frem. Jeg burde nok skifte min mail ud med en anden. Jubii er langtfra pålidelig hvad det angår…..

  So long,
  Birthe


 5. Jun 6, 2007
  5:32 pm

  Lea

  Hej Birthe!

  Jeg har modaget begge dine mails. Hvis der er plads i bagagen skal jeg nok medbringe Rootbeer til dig. Jeg var sikker på, at du ville ha’ fignewtons eller småkager, men emd alle de lækre kager og småkager du bager, er det vel ikke ligefrem det du går og savner mest.
  Glæder mig til din næste blog.
  Knus fra Lea


 6. Jun 6, 2007
  5:48 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Lea!

  Tusinde tak 🙂 Bare en enkelt eller 2 vil være fint…..

  Jeg har stadig Fig newtons fra min sidste carepackage, jeg gemmer dem til “dårlige” tider 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!