Newyorkerbyheart

Tærte med laks og feta dertil kartoffel-/bønnesalat……

Tærtebunden inden den forbages……….

Kartoffel-/bønnesalaten………

Fyldet kommes på……..

Færdigbagt…….

Aftenens tallerken…………

I aften har vi fået en tærte med bl. a. laks og feta, dertil en skøn kartoffel-/bønnesalat. Begge dele smagte rigtig godt, især var jeg vild med kartoffel-/bønnesalaten, som havde en skøn lidt stærk/sød smag………..

Tærte med laks og feta 4 pers.:

Dej:

240 g mel

1 tsk. groft salt

50 g smør

1 dl yoghurt

1 æg

Fyld:

300 g laksefilet

150 g broccoli, let kogt

1 rød peberfrugt

100 g mager feta

3 æg

1½ dl minimælk

2 spsk. friskhakket dild

salt, friskkværnet peber

Smuldr mel, salt og smør sammen. Tilsæt yoghurt og æg. Ælt dejen sammen og læg den i en plastikpose. Læg den på køl i 30 minutter. Rul dejen ud og beklæd en tærteform med dejen. Stik i den med en gaffel og stil så tærtefadet på køl – eller i fryseren – til dejen er gennemkold. Forbag tærtedejen ved 200 grader i ca. 10 minutter. Skær laksekødet i stykker, del broccoli i buketter og damp dem let. Skær peberfrugt i tern. Læg laks, grønsager og feta på tærtebunden og krydr med lidt salt og friskkværnet peber. Pisk æg, mælk, dild, salt og friskkværnet peber sammen. Hæld æggemassen over fyldet og bag tærten midt i ovnen ved 180 grader i ca. 30 minutter. Server med kartoffel-/bønnesalaten.

Kartoffel-/bønnesalat:

400 g nye kartofler

100 g grønne, frosne bønner

Vinaigrette:

2 spsk. grov sennep

1 spsk. balsamico

2 spsk. ahornsirup

1 spsk. olivenolie

salt, friskkværnet peber

Kog kartofler og bønner møre hver for sig. Lad dem køle lidt af, men de skal helst stadig være lune. Skær i mundrette stykker. Ryst en vinaigrette sammen af sennep, balsamico, ahornsirup, olivenolie, salt og friskkværnet peber. Vend de lune kartofler og grønne bønner med vinaigretten og server med laksetærten.

Jeg har egentlig aldrig betragtet mig selv som et specielt religiøst menneske – ihvert fald ikke i traditionel forstand. Dog har min opvækst budt på søndagsskole, religiøs sommerlejr osv. – men det var mere eller mindre frivillig tvang!!! Da jeg var mindre kunne jeg ikke forstå, at hvis der var en gud, hvorfor skulle jeg så gå igennem så mange svære ting? Hvorfor hjalp han mig ikke når jeg havde brugt for ham?

Med tiden er jeg blevet mere troende. Ikke i den forstand at jeg går i kirke, beder regelmæssigt eller ligefrem tror på den gud som biblen fortæller om – men jeg tror at der er noget over os. At det er mere mellem himmel og jord. Da jeg var i 20’erne var Louise Hay min gud og hendes bog “Helbred dit liv” var min bibel. Min kopi af bogen er så slidt og med så mange æselører, at den bærer tydelig præg af min fortvivelse og søgen efter mening med livet. Er der nogen af Jer der kender hende? Hun var min “lede-stjerne”, hende jeg på en måde betroede hele mit liv og hende der fik min tankegang på rette vej. Det var faktisk først da jeg fik kendskab til hende, at jeg begyndte min vej til den jeg er i dag. Jeg fik hende anbefalet af en håndlæser jeg var hos, hun kunne se, at jeg havde så meget smerte indeni. En smerte som jeg knap kunne rumme længere og derfor fortalte hun mig om Louise Hay’s bog. Jeg tror stadig, den dag i dag, at den bog var med til at redde mit liv!!!!

Jeg tror dog også, at tro kan være en sovepude, en undskyld for at gøre “ting” – gode såvel som onde. Jeg tror bestemt IKKE at tro altid er af det gode, især IKKE når troen ligesom tager overhånd og man bliver fanatisk. Alt med måde og sådan er det i høj grad også med tro. For min skyld kan folk tro på hvad de vil – sålænge de ikke prøver på at indoktrinere mig – der går min klare grænse!!! Jeg er sikker på at tro har reddet mange mennskeliv, ligegyldig i hvilken form det er: om det er Gud/Allah/Budda eller hviket navn de så end har. Jeg er sikker på, at mennesker har brug for at tro på et eller andet – så længe det bliver holdt på et niveau der er “normalt”. Fanatisme dræber – og jeg tror desværre – at det gælder for alle trosretninger……..

Print Friendly
Tilbage

7 kommentarer


 1. Jun 20, 2007
  5:58 am

  Rodrigo

  Oi, achei teu blog pelo google tá bem interessante gostei desse post. Quando der dá uma passada pelo meu blog, é sobre camisetas personalizadas, mostra passo a passo como criar uma camiseta personalizada bem maneira. Até mais.


 2. Jun 20, 2007
  12:01 pm

  Mette

  Som sædvanligt ser det lækkert ud 🙂
  Inspireret af du brugte spidskål forleden, har jeg også forsøgt mig og det til stor succes hos familien! Jeg delte kålen i to, kogte den 3-4 min og gratinerede den i ovnen med lidt ost og timian i ca 10 min. Det var SKØNT!
  Mette


 3. Jun 20, 2007
  12:05 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Mette!

  Tak 🙂
  Wow, det lyder lækkert, det må jeg have prøvet af. Jeg er ret vild med spidskål. Tak for ideen 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 4. Jun 21, 2007
  10:19 am

  Kagekonen

  Den tærte lyder super lækker, den må jeg prøve en dag.


 5. Jun 21, 2007
  10:24 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Kagekone!

  Jeg kan ihvert fald kun anbefale den, den smager godt – også dagen efter 🙂


 6. May 18, 2011
  11:07 am

  sidsel

  Hej Birthe
  En super lækker opskrift.. som altid. Især kartoffel/bønne salaten var god og jeg tænker at jeg vil komme til at lave den meget her til sommermaden 🙂
  Kh Sidsel


 7. May 18, 2011
  2:36 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Sidsel!

  Tak for tilbagemelding – og glad for at du kunne lide den 🙂 Du har ret, den bønnesalat vil gøre sig godt til grill- og sommermad….

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!