Newyorkerbyheart

Amerikansk kyllingesalat…….

Fyldet i kyllingesalaten………….

Det færdige resultat………

Smukke blomster……

……og lidt tættere på……..

Til frokost i dag lavede jeg en kyllingesalat som min far i USA altid lavede – og som smager ret fantastisk. Vi fik det på lækkert ristet brød, men det er også godt i en sandwich. Alle ingredienserne er på slump, så jeg håber, at I selv kan finde ud af at finde det rigtige forhold.

Amerikansk kyllingesalat a la Newyorkerbyheart:

rest af kyllingekød (stegt eller kogt)

vindruer uden sten, halverede (det er også flot med røde druer)

bladselleri i rimelig tynde skiver

emmentaler i små tern

creme fraiche

Hellmann’s mayonnaise (det ER altså den bedste, men anden kan muligvis bruges)

groft salt, friskkværnet peber

Alle ingredienserne til fyldet kommes i en skål og så kommes creme fraiche og mayonnaise i det forhold som man synes i. Det må ikke være for meget, kun så fyldet bindes sammen – og ikke mere. Som I måske kan se på billedet, så kom der faktisk lidt for meget dressing i min. Men det smagte nu godt alligevel og sammensætningen af ingredienser er ret genial. Der kan evt. også smides lidt hakkede valnødder i……

Det kyllingekød jeg brugte, var en rest fra den grydestegte kylling vi fik i går – og som smagte skønt!! Jeg lavede den lidt anderledes end jeg plejer, idet jeg kom et par citronbåde, frisk rosmarin og store hvidløgsstykker indeni kyllingen sammen med persille. Det smagte SUPER godt og kan klart anbefales hvis du vil prøve noget andet end bare det traditionelle persille. Vi fik selvfølgelig hjemmelavet agurkesalat, nye kartofler, skøn skysauce og grønne bønner til. Skysaucen fik en virkelig god smag med et hint af citron.

I dag har vi haft endnu nogle interesserede købere oppe – derfor de smukke blomster, som jeg desværre ikke kender navnet på. Jeg kender i det hele taget ikke navnet på så forfærdelig mange blomster, måske nogen kan hjælpe mig? 🙂 Anyway, dem der var for at kigge på huset var via vores ejendomsmægler – og det er altså de FØRSTE som kommer fra deres hånd!!!! Alle de andre der har været er nogen der bare er kommet forbi og har banket på. Ejendomsmægleren sagde, at det var en god fremvisning, men at de gerne vil se en tilstandsrapport så den skal vi have lavet nu. Vi har endnu ikke en tilstandsrapport, for ejendomsmægleren sagde, at vi ikke skulle lave en før der var nogen der var reelt interesserede men nu tænker vi lidt på om nogen måske har holdt sig væk fordi der ingen tilstandsrapport har været? Nå, men altså nu skal vi så vente på at vi får en tilstandsrapport lavet og de ser den. Vi har også stadig hende den anden der er interesseret, så måske lysner det alligevel forude? Det ville være SÅ skønt!!

Kæresten har været hjemme en hel weekend, ja faktisk siden fredag morgen hvor han kom hjem efter 24 timer på arbejde. Det har været dejligt at have ham hjemme, for han har arbejdet i de sidste 2 weekender, på den anden side: når han arbejder så går vi jo heller ikke hinanden på nerverne ;o)

I aften har vi fået oksecuvette med bagte kartofler og hvidløgsdressing og i morgen står den på rester. Så hvis ikke der sker noget vildt, så blogger jeg ikke før på tirsdag……

God søndag aften til Jer alle 🙂

Print Friendly
Tilbage

8 kommentarer


 1. Jul 8, 2007
  10:28 pm

  janne

  Hej Birthe,

  Blomsterne hedder Dahlia eller Georginer. De findes i alverdens farver og former – jeg elsker dem og har dem hvert år i min have 🙂

  Der er åbenbart delte meninger om tilstandsrapporter. Vores ejendomsmægler sagde at vi skulle sørge for at have den klar fra starten, bl.a. fordi det så er nemmere at sige til potentielle købere at der i salgprisen selvfølgelig allerede er taget højde for de mangler der er i huset.

  Problemet er jo bare at den kun er gyldig i 6 måneder, så hvis man regner med at salget tager lang tid, er det måske bedre at vente til der er en interesseret køber.

  Håber det snart lykkes, så I har en bekymring mindre.

  Salaten må jeg snart prøve. Minder lidt om Waldorf-salat (som jeg er vild med), bare med kylling.

  Hilsen
  Janne


 2. Jul 8, 2007
  10:34 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Janne!

  Tusind tak for blomsternes navn, Dahlia har jeg da ihvert fald hørt før – ja også Georginer for den sags skyld. De er MEGET smukke og jeg kan godt forstå at du har dem i have 🙂

  Jeg har godt hørt at andre ejendomsmæglere anbefaler andet og jeg ved ikke hvad der er bedst, men nu får vi da lavet en så må vi se hvordan det går. Det kunne være så fedt at få den bekymring ud af verden, så vi for alvor kan begynde at glæde os til det nye hus. Det er lidt svært, når vi ikke rigtig ved hvordan det kommer til at gå…
  Ja, det er rigtigt, den minder meget om Waldorf-salat og den smager genial, så prøv den endelig 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Jul 9, 2007
  6:24 pm

  Pia

  Mmmm ja, jeg elsker også en god waldorf, og den der med kylling lyder bare som waldorf x meget mere lækker. Jeg er tosset med kylling, nyder gerne et styke brød med emmentaler, spiser gerne masser af det grønne og eeeelsker nødder, så den her salat blir jeg simpelthen nødt til at gemme:)


 4. Jul 9, 2007
  6:45 pm

  Sifka

  Åh det ser godt ud. Jeg synes det er herligt at kigge med i dine gryder, når man selv er vild med at lave mad. Ha’ det godt:)


 5. Jul 9, 2007
  7:31 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Pia!

  Den smager HIMMELSK!! Jeg har lige spist resten i dag på et stykke ristet franskbrød og jeg nød det i fulde drag…

  Mange hilsner
  Birthe


 6. Jul 9, 2007
  7:32 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Sifka!

  Ja, jeg elsker også at kigge på mad og suser hele tiden nettet rundt efter ny inspiration 🙂 Jeg er glad for at du kigger forbi her..

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Jul 24, 2007
  4:38 pm

  Mette

  Så ved jeg, hvad jeg skal lave i morgen! Opskriften minder til forveksling om en gammel opskrift tilbage til 80’rne, som jeg brugte for nogle år siden. Der er osten skiftet ud med champignon og kyllingen kogt med lidt hvidvin. Hurra for kyllingekød!


 8. Jul 24, 2007
  4:51 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Mette!

  Ja, hurra for kyllingekød, for hvor kan der dog laves mange forskellige ting 🙂

  Jeg synes at denne vatiant i er virkelig skøn. Jeg kan godt lide smagskombinationerne – faktisk bliver jeg måske snart nødt til at lave den igen….

  Held og lykke med det 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!