Newyorkerbyheart

Kyllingetærte med drue-/squashsalat, del 2………..

Squash steges på panden………

…….sådan ser de ud når de er færdige…….

Brødcroutoner…….

Den færdige salat……..

Aftenens tallerken……

I aften har vi fået en lækker kyllingetærte og en skøn drue-/squashsalat. Opskriften fra kyllingetærten er fra Fakta reklamen i sidste uge. Jeg fulgte opskriften og “snød” idet jeg købte Maizena grovtærtedej, en let løsning da der bare skal tilsættes vand og jeg synes at tærtebunden blev ret god. Salaten var en lidt anderledes sammensætning, med stegte squashskiver, men den smagte super godt og var meget dekorativ…….

Kyllingetærte, 4 pers.:

1 pakke Maizena grovtærtedej

11/4 dl lunkent vand

300 g kyllingefilet i strimler (jeg brugte kyllingebrystfilet’er, som jeg selv skar i skiver)

lidt flydende margarine (jeg brugte rapsolie)

100 g champignon i kvarte

1 rød peberfrugt i strimler

75 g frisk baby spinat

2 æg

1 dl Cremefine 7%

salt, friskkværnet peber

50 g revet ost

Tilbered tærtedejen efter anvisning på pakken, rul den ud og kom den i en tærteform. Svits kylling i flydende margarine (eller olie) og krydr den med salt og friskkværnet peber (jeg brugte også lidt citronpeber), steg til den er let gylden. Tilsæt champignon og peberfrugt og steg det hele i ca. 1 minut. Vend den godt rengjorte spinat i og rør rundt, til den er faldet let sammen. Smag til med salt og friskkværnet peber. Pisk æggene sammen med Cremefine og hæld det over tærten. Sæt den i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter, tag den ud, drys ost på og sæt i ovnen igen i ca. 10 minutter. Server med en salat.

Salat med druer og squash:

500 g blandet salatblade

1 squash

100 g lyst italiensk brød

2 spsk. smør (Lurpak)

200 g emmentaler

100 g blå, stenfri druer

1 spsk. dijonsennep

groft salt, friskkværnet peber

3 spsk. balsamico

9 spsk. olivenolie

lidt flydende honning eller ahornsirup

Salaten skyles grundigt og duppes tør. Rives i ikke for store stykker. Squash skæres i skiver og brødet i tern (uden skorpe). Smørres smeltes på panden (brug evt. halvt smør halvt olivenolie) og squashskiverne svitses kort, tag den af panden og mens de afkøler, ristes brødterningerne i resten af smørret og drysses med lidt groft salt (helst Maldon). Osten skæres i tern og druerne skylles og halveres. Det hele – undtagen brødcroutonerne – kommes i salaten skålen og vendes godt rundt. Dressingen røres/rystes sammen og serveres til salaten. Drys croutonerne over lige inden servering.

Nogen af Jer derude der lytter til Josh Groban? Han har simpelthen den mest fantastiske stemme . Mine ynglings af dem jeg har hørt er “To where you are” og “You raise me up”. De er nu blevet tilføjet min ønskeliste til jul/fødselsdag. Jeg har altid gerne villet “lære” at lytte til klassisk musik og jeg er nu begyndt på det. Jeg her hørt nogle enkelte stykker engang imellem som jeg har syntes var vanvittig storslåede og nu vil jeg forske lidt mere i det. Noget af det er ikke godt – i mine ører altså – men noget af det er tilgengæld så utrolig at jeg kan få helt tårer i øjnene – tænk at musik kan røre en så meget!!! Bl. a. er “La Mamma Morte” med Maria Callas aldeles forrygende og den rører virkelig ved noget dybt inde i sjælen – ihvert fald på mig. Jeg kunne godt tænke mig at komme ind og se en opera eller en operette engang, men jeg er ikke sikker på at jeg kan få lokket kæresten med til det *S*. Selvom det ikke er sæson, så vil jeg også fortælle at min ynglings julesang er “Come on ye faithful”, som jeg synes er den smukkeste julesang i hele verden.

Måske har nogen af Jer bemærket at bloggen er kommet til at se lidt anderledes ud – der er kommet nye farver på – jeg synes selv, at den er blevet pænere og det håber jeg også at I synes. Jeg vil hen ad vejen ændre lidt hist og pist – allerhelst vil jeg gerne have et stort flot New York’er billed foroven (i sort/hvid selvfølgelig) men jeg kan simpelthen ikke finde ud af at lave det, så hvis nogen kan hjælpe skal I være MEGET velkommen 🙂

Jeg blogger ikke i morgen, for vi skal ud til kærestens søster og spise – men søndag er jeg tilbage igen 🙂

Print Friendly
Tilbage

2 kommentarer


 1. Jul 27, 2007
  10:46 pm

  Nille

  Hej Birthe,

  Jeg har haft det lidt ligesom dig…jeg blev betaget af klassisk musik da det engelske skoejtepar vandt EM, VM, OL etc. med Ravel’s Bolero – som jeg stadig elsker!

  Saa forsoegte jeg mig med opera – men en god ide er at have historien inden man lytter. Jeg har set 2 i mit liv – og begge i OPen Air. Tosca i en lille italiensk landsby – min foerste – og jeg graed! Saa smukt var det!
  Jeg har set La Traviata i en Open Air i Bruxelles – ogsaa smukt. Men det vigtigste er at kende lidt til historien da man ikke skal bruge tid paa teksterne men kigge paa scenen – og det er ofte paa italiensk! I hvert fald er jeg ikke til tyske Wagner… men de italienske elsker jeg!

  Det behoeves jo ikke at vaere opera – bare klassisk uden sang. Det fornemmer du selv!

  God fornoejelse…. det er en nydelse at opdage selvom jeg stadig er en novice!

  God weekend!
  Nille


 2. Jul 27, 2007
  11:42 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Nille!

  Åh, ja Ravels Bolero, den havde jeg glemt, den må jeg have på min mp3’er så jeg kan høre den igen. Den er SÅ smuk!!

  Jeg har også en fornemmelse af, at jeg skal holde mig til de italienske – jeg ville så gerne se Madame Butterfly (ved godt nok ikke helt hvem der har skrevet den – jeg er jo stadig ny *S*), men både Tosca og La Traviata er begge nogle jeg godt kunne tænke mig – også på mp3’eren. Der er nogen der siger, at til de rigtig gode operaer behøves man slet ikke at kende historien – eller kunne sproget – det giver sig selv alligevel. Jeg ved det ikke, men det et en af de ting der skal prøves 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!