Newyorkerbyheart

Lækker kringle med marcipan og chokolade……..

Fyldet………

Klar til at komme i ovnen………..

Færdigbagte stænger………

Så skal der smovses……..

Sådan ser den ud indeni……..

Jeg har lige bagt kringle (i stænger *S*). Jeg ved ikke rigtig om det er in mere at bare kringle – det var i hvert fald noget min mormor gjorde til perfektion – men nu synes jeg altså at jeg selv ville prøve, for det smager jo godt!! Kringlen er fyldt med bl. a. marcipan og chokolade og smager skønt til en god kop kaffe………så I kan godt komme igang 🙂

Kringle med marcipan og chokolade:

350 g mel (jeg måtte bruge lidt mere, hvor meget ved jeg ikke helt)

200 g margarine

1 dl mælk

1 pk. gær

1 spsk. sukker

2 æg

1 tsk. kardemomme

Fyld:

100 g smør

1 dl rørsukker (jeg brugte vel ca. 3/4 dl, måske lidt mindre)

1 spsk. mel

30 g marcipan

50 g hakket chokolade

Gæren opløses i sukker. Margarinen smeltes og mælken lunes. Æg, kardemomme og den lune mælk vendes i gærmassen. Mel tilsættes og dejen æltes (jeg måtte tilsætte mere mel for at kunne ælte en dej – og den er ret fedtet – men let at samle). Lad dejen hæve til dobbelt størrelse et lunt sted. Imens røres fyldet sammen (jeg gjorde det med en el-mikser). Efter hævnin rulles dejen ud til 2 aflænge stænger. Fyldet fordeles på langs af dejen – inde midt på. Først foldet endestykkerne ind, derefter langsiderne. Pensl stængerne med æg eller fløde og drys med perlesukker og hakkede nødde- eller mandelflager. Bages ved 200 grader i ca. 15-20 minutter. Smager bedst lun.

Sikke noget med det Tour de France og jeg må jo sige, at jeg stadig har et lidt ambivalent forhold til at Michael Rasmussen er taget ud. På den ene side forstår jeg det godt, men på den anden side så er han altså stadig ikke testet positiv for noget som helst – så en lidt underlig situation!!! Men efterhånden må det være svært at finde en “værdig” vinder, for Contador har jo også haft hans navn i forbindelse med den spanske dopingsag…….og hvor mange andre i feltet sidder ikke med en gammel dom/udelukkelse for doping? Der er vist ikke mange tilbage der ikke har haft fingrene i den forkerte kagedåse!!

Når alt det er sagt, så er jeg jo altså stadig facineret af cykel-sporten!!! Jeg ved godt at nogen vil synes at det er tåbeligt og helt uforståligt, men kærligheden til sporten overvinder alt. Jeg vil stadig se Tour’en færdig og jeg vil såmænd også sidde foran skærmen igen til næste år (hvis altså der er nogen der sender det *S*), kald det naivt, dumt eller hvad som helst, men sådan er det altså og jeg ved at der – heldigvis – er mange der har det sådan 🙂

Som landsholdstræneren sagde i Tour studiet, så skal vi også få lidt perspektiv i det og indlede en umenneskelig hetz på Michael Rasmussen. Han skal stadig ud af dette som et helt menneske og ikke som et nedbrudt vrag. Det er jo trods alt “kun” sport og han har altså ikke skadet andre mennesker eller sat menneskeliv på spil. Så giv nu manden lidt ro til at komme sig over den skuffelse/frustration og alt mulig andet det må være for ham. Lad ham få ro til at finde sig selv og komme sig psykisk over denne kæmpe nedtur. Han er jo kun et menneske………

Jeg vender tilbage i morgen med kyllingetærte og en salat…..

Print Friendly
Tilbage

12 kommentarer


 1. Jul 26, 2007
  3:01 pm

  Nille

  Hej Birthe,

  Det er ikke uden et vist ironisk smil, at jeg læser at du har ‘kyllinge’-tærte på menuen imorgen 😉 Hak nu ikke for meget i den!!!

  Jeg synes nærmest at det bliver “mere” interessant at følge Tour de France i 2008 – at se, hvordan de vil få vendt denne krise til noget positivt – for ‘underholdningsværdien’ er da så absolut i højsædet… mere spænding end den bedste krimi næsten!

  Nille


 2. Jul 26, 2007
  3:21 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Nille!

  ja, synes du ikke at det er ret godt planlagt? 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Jul 26, 2007
  7:41 pm

  Kagekonen

  Den ser lækker ud, den kringle.

  Vi skulle have haft noget pasta med laks a la den du lavede forleden, men jeg kunne altså ikke stå for fristelsen til at servere “roti-kylling” hvilket jo er en fransk specialitet, som egentlig bare er en langtids-grillet kylling… og så gider jeg ikke høre et ord mere om doping, løgne osv. jeg vil bare gerne se Le Tour!!! Men jeg kan altså ikke lade være med at ha’ lidt ondt af knægten fra Tølløse.


 4. Jul 26, 2007
  9:11 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Kagekone!

  Den blev faktisk også god, men jeg tror nok at en anden gang vil jeg skære drastisk ned på chokoladen – hvis ikke helt udelade den…. (lidt for sød til mine smagsløg *S*)

  Laver du selv roti-kylling og i så fald hvordan gør du? Det lyder så lækkert 🙂

  Enig, nu vil vi sgu’ en Tour – uden flere skandaler…..men jeg har i højeste grad også sympati for Michael og er lidt nervøs for hans mentale tilstand…

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Jul 27, 2007
  7:05 am

  Virtuella

  Ja!!! Jeg skjønner godt dansk, takk for besøk i bloggen min!
  🙂


 6. Jul 27, 2007
  10:23 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Virtuella!

  Det var så lidt, det er en skøn blog du har 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Jul 27, 2007
  12:04 pm

  Astrid

  Det er da utroligt som du kan lokke med dine opskrifter, meen må nok heller lade vær´ med at bage kringle 😉

  Mvh Astrid


 8. Jul 27, 2007
  12:40 pm

  Kagekonen

  “Roti-kyllingen” køber jeg hos byens bedste grill-pizzaria, men jeg har faktisk set en til at sætte i Webergrillen, lidt dyr… http://hjem.dk/have/grill/grilltilbehoer/weber-rotisserie.aspx men måske man skulle ønske sig den til jul…


 9. Jul 27, 2007
  1:05 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Astrid!

  Ja, I bestemme jo heldigvis selv om I vil bage 🙂 men måske engang hvis du skal have gæster…..

  Mange hilsner
  Birthe


 10. Jul 27, 2007
  1:07 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Kagekone!

  Uhm, bare vi havde sådan en biks i vores lille by 🙂
  Den ser da godt nok lidt dyr ud, men ja, måske det er et gaveønske (måske indflyttergave *S*).

  God weekend.

  Mange hilsner
  Birthe


 11. Jul 27, 2007
  1:11 pm

  Nille

  Hej Birthe,

  Den traditionelle franske (og belgiske) søndagsfrokost består ofte af klassikeren poulet roti!

  Men – det er de færreste som selv laver dem. Hernede har enhver slagter eller ethvert supermarked med respekt med sig selv et apparat som du kan se i dette link:
  http://perso.orange.fr/rotisskleber/P1010048.jpg

  På mit lokale marked kommer der en 40 fods lastbil – Le roi du Poulet (Kyllingekongen) – som klapper hele langsiden ned og så er der ellers bare kyllinger i lange baner.

  Der hænger de så og drejer rundt i timevis mens fedtet drypper af. Som regel ligger der små Grenaille-kartofler i bunden som opsuger fedtet… ikke et ord om kalorier her!

  Enten bestiller du dem på forhånd – så ligger de i varmedisken i en speciel pose med dit navn på – eller du tager det stykke eller den kylling du helst vil have.

  Til hjemmebrug vil jeg gå ud fra at det bedste er, at have et apparat der drejer kyllingen rundt.


 12. Jul 27, 2007
  1:33 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Nille!

  Uhmmm, hvor lyder det dog lækkert – det ville jeg gerne prøve 🙂

  Måske jeg må vente på at du inviterer mig på frokost en dag *S*

  God weekend.
  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!