Newyorkerbyheart

Pagasius “tournedos” med lækker salat, del 2…….

De færdige tournedos’er………

……nærbilled…….

Aftenens tallerken……

I aften har vi fået virkelig lækker mad: pangasius tornedos med rød pesto og en skøn salat. Det smagte vidunderligt og tog ikke særlig lang tid at lave. Tournedos’erne egner sig godt til grillen – men vi grillede ikke, for vi er ved at svømme væk i regn!!!! TV2 vejret siger, at vi har fået 53 mm i dag – det tror jeg gerne, for vi har ihvert fald fået rigtig, rigtig meget vand!!!

Ideen til pangasius tournedos’erne inde fra Jubii debatten (da jeg stadig var derinde *S*) og salaten er fra Anne Larsen (Søndagsavisen i søndags).

Pangasius tournedos med lækker salat 2 pers.:

2 pangasius filet’er

rød pesto (jeg købte det bare færdig på glas)

dild

salt, friskkværnet peber

friskpresset limesaft

4 skiver bacon

Dup filet’erne tørre med køkkenrulle. Krydr dem på den ene side med salt og friskkværnet peber. Smør et tyndt lag rød pesto på (grøn kan sikkert også bruges – men kom ikke for meget på, for så bliver smagen for overdøvende – synes jeg). Dryp med saft fra ½ lime, drys lidt frisk dild over og skær så midt ned igennem fisken (på langs). Rul hver “strimmel” pangasius til en “roulade” og vikl en skive bacon om. Der behøves ikke tandstikker til at holde det hele på plads, det holder fint af sig selv. Sættes i et fad – på bagepapir – og krydr lige med lidt friskkværnet peber over de færdige tournedos’er inden de sættes i ovnen ved 200 grader i ca. 25 minutter.

Sommersalat med sennep-/honningdressing:

1 romainesalat

½ bdt broccoli (jeg brugte en hel)

½ blomkål (jeg brugte 2/3)

1 bdt. radiser

4 gulerødder

1 rødløg

Dressing:

1 dl olivenolie

1 spsk. hvidvinseddike (det havde jeg ikke, så jeg brugte balsamico)

1 spsk. dijonsennep

1 spsk. akaciehonning (jeg brugte ahornsirup)

salt, friskkværnet peber

Skyl, rens og tør alle grønsager. Jeg dampede broccolien et par minutter, fordi jeg bryder mig ikke så meget om helt rå broccoli. Skær bunden af romainesalaten og del bladene. Anret op ad siderne i en glas salatskål. Skær små buketter af broccoli og blomkål, skiver af radiser og gulerødder og tern af rødløg. Bland det hele sammen (se note 1). Ryst alle ingredienserne til dressingen sammen, smag den til og server.

Note 1:

Jeg blandede alle grønsagerne i en skål og blandede lidt af dressingen i, inden jeg hældte det over til romainesalaten. Så serverede jeg resten af dresingen til. Jeg synes, at det fungerede fint på den måde.

Vi har haft en mand ude i dag for at få lavet tilstandsrapport og vi var jo ret spændte – det hjalp jo ikke ligefrem a regnen stod ned i lår-tykke stråler. Men det gik nu ret godt og han sagde at huset er i virkelig fin stand, når man tænker på at det er fra 1960. Der var 1 bemærkning indenfor, i form af en flise ude i gangen der sad lidt løs. Udenfor var der en revnet tag plade, som vi bare skal lave og ellers kun småting – så det er rigtig dejligt!!!

Jeg får mails nogle gange hvor I undskylder at I kontakter mig – det skal I IKKE gøre – undskylde altså!!! Jeg ELSKER at modtage mails og alle er velkomne til at kontakte mig – faktisk gør det mig rigtig glad at nogen gider at tage sig tid til at sende mig en mail, eller en kommentar. Det er en stor glæde for mig at vide lidt om Jer der læser min blog – jeg er jo et nysgerrigt menneske!!!! Mange af Jer herinde føler jeg jo at jeg kender og I er efterhånden ved at blive som “familie” for mig – nu håber jeg ikek at jeg skræmmer nogen væk 🙂

Så min opfordring lyder: Giv Jer endelig til kende!!!! Enten mail til mig eller smid en kommentar på bloggen, det gør mig så glad at høre fra Jer 🙂

Print Friendly
Tilbage

19 kommentarer


 1. Jul 24, 2007
  9:41 pm

  MALH

  Det ser virkelig lækkert ud.
  Men lige et spørgsmål, du skriver du fandt den da du stadig var på jubii debatten, har du forladt den da?! :gruble:

  🙂


 2. Jul 24, 2007
  10:14 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej MALH1

  Ja, der var et sammenstød mellem mig og en anden bruger. Du kan se den her: http://debat.jubii.dk/mad+%26+vin/mad+%26+opskrifter/ikke+mere+mad_491174.html?

  Det var rigtig lækkert og smagte SÅ godt…

  HIlsen
  Birthe


 3. Jul 24, 2007
  10:32 pm

  Marianne's mening

  Uhmmm… lækkert ser det ud.
  En lille hilsen fra Belin, hvor jeg have lidt af de cookies jeg bagte med. De belv meget vel modtaget 🙂


 4. Jul 24, 2007
  10:34 pm

  MALH

  Okay.. 🙂 har været på ferie og optaget af meget andet så har ikke fulgt så meget med derinde.

  Men sørgerlig tråd (har kun læst noget af den).

  Vil blot sige at jeg synes din blog er inspirerende og jeg kan nu sagtens finde rundt i den.

  Og jeg kan godt forstå du henviser til den da det er OK at vise at man er god til noget.
  En anden debattør et andet sted på jubii viser TIT sine kreationer frem og får meget ros for det.

  Synes der skal være plads til at vise man er god til noget. Også selvom det kommer i form af links.

  Glæder mig til flere opskrifter med tilhørende appetitlige billeder.

  Mange regnvejrshilsner
  Marie-Louise


 5. Jul 24, 2007
  10:36 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Marianne!

  Tak for din hilsen, jeg bliver helt beæret – og så helt fra Berlin 🙂

  Godt at de også kan lide kagerne der….der er altså også gode (måske lidt for gode?)

  Mange hilsner og forsat god tur

  Birthe


 6. Jul 24, 2007
  10:44 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Marie-Louise!

  Ja, lidt træls. Jeg havde en meget dårlig dag og det blev bare for meget – men jeg har det nu ok med min beslutning og så er den jo nok rigtig 🙂

  Jeg synes måske, at det værste er de rygklappere der lige pludselig skyder op og ikke kan rose vedkommende nok – det er lidt kvalmende, men dem om det…..

  Jeg håber, at du stadig vil kigge forbi herinde af og til – og jeg håber at du har haft en fantastisk ferie!!

  mange hilsner
  Birthe


 7. Jul 25, 2007
  11:35 am

  Brigitte

  Please kom tilbage til jubii NY, vi er mange der savner dig.
  Knus Brigtte (goldmembergirl)


 8. Jul 25, 2007
  11:57 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Brigitte!

  Jeg tror desværre ikke at jeg vender tilbage til Jubii debatten, med det der er blevet skrevet derinde og der tænker jeg især på dette:

  Oprindeligt indlæg af mqudee
  Ja der er mange der linker til en eller flere opskrifter, når folk leder efter noget helt specifikt.
  Hvis NY ikke ønsker at deltage her, er det en personlig beslutning, som man må respktere. I min optik har NY aldrig deltaget rigtigt, kun henvist til sin egen blog-side. Man må ikke linke i signaturen – derfor er der link på profilen, henvisning til samme og links til bloggen I ALLE NY’s indlæg!!!

  NY linker ikke til Alletiders kogebog, Madgal, Webopskrifter, Karolines Køkken eller andre madsider. NY linker ene og alene til sin egen side!! Det er simpelthen “hits”-fiskeri til egen side, ikke en dyt andet!!

  Og jeg tror ikke, det er fordi NY ikke kan finde ud af at cut-paste. Det forekommer mig, at når NY er computer-klog nok til at kunne finde ud af, at redigere en hjemmeside (selv om det blot er i html-skabelon), så kan hun dælme også finde ud af at kopiere en tekst og sætte den ind her.

  Jeg har aldrig oplevet at Eddy skulle være lav-fra-bunden-snob eller komme med stikpiller til nogen – overhovedet!
  Det er også yderst sjældent Eddy linker til sin egen hjemmeside .. eller overhovedet nævner den!!
  Jeg måtte lede efter den selv, for at finde den.
  Eddy’s side er forresten meget mere overskuelig

  Da har jeg ingen interesse I at vende tilbage (ihvert fald ikke foreløbig) – men jeg håber, at du stadig vil følge mig herinde 🙂 Hvis jeg vender tilbage en dag, kan du være helt sikker på, at jeg bruger det samme navn 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 9. Jul 25, 2007
  1:21 pm

  Betina

  Hej Birthe

  Nu vil jeg også lige give mig til kende!
  Jeg læser med på din blog hver dag, og glæder mig altid til at se hvad du har fundet på af spændende ting. Det er skønt med inspiration.

  Jeg synes det er dejligt at du “krydrer” bloggen med historier og tanker fra dit eget liv, jeg føler næsten jeg kender dig 🙂

  Jeg fandt dig selv på jubii i sin tid, er ikke selv særlig aktiv derinde, men kan nu ikke se hvorfor det skal gøres til et problem at du linker til din blog. Mange har jo fundet ud af hvor god en blog du har.

  I øvrigt synes jeg det er dejligt at høre at jeres tilstandsrapport blev så flot, jeg håber det kan lægge en dæmper på den urolighed du har haft omkring hussalget.

  Endnu engang tak for en dejlig og inspirerende blog!
  Mange tanker og hilsner Betina


 10. Jul 25, 2007
  1:34 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Betina!

  Mange tak for din kommentar og fordi du giver dig til kende – det glæder mig 🙂

  Jeg er glad for at du har fundet min blog og at du kan bruge den som inspiration….

  Ja, nu håber vi meget at tilstandsrapporten vil kunne være med til at sælge huset – snart!!

  Igen, tak for at du har givet dig til kende.

  Mange hilsner
  Birthe


 11. Jul 25, 2007
  7:30 pm

  Anonymous

  hej.

  vil bare lige sige, at jeg synes, at det er en super side du har her.
  Jeg ææælsker alt hvad der har med mad at gøre, og er blevet rigtig glad for at sidde og savle over dine opskrifter. Dejligt at det er enkle og spændende retter..
  Det er blevet en vane for mig lige at gå ind og se hvad du har at byde på….
  Så fortsæt det gode arbejde og held og lykke fremover…

  Mange hilsner Lone 😉


 12. Jul 25, 2007
  7:45 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Lone!

  Mange tak fordi du giver dig til kende, det er jeg meget glad for 🙂

  Det er en stor glæde for mig at kunne være med til at give inspiration og ideer omkring mad – så jeg håber, at du vil blive ved med at kigge ind….

  Mange hilsner
  Birthe


 13. Jul 25, 2007
  10:17 pm

  Karina

  Hej!
  Nu opfordrede du os til at give os til kende, så det vil jeg da også lige gøre. 🙂 Jeg har fulgt din blog længe og har savlet over meget af dit mad. 🙂
  Er ked af at du har forladt jubii debatten, men har fuld forståelse for det. Jeg har “talt din sag” en smule i din afskedstråd, håber det er okay, men blev simpelthen så harm over Eddy og Mqudee. Håber du en dag vender tilbage, og indtil da vil jeg følge dig her på bloggen.

  Mvh. Karina (inaknud)


 14. Jul 25, 2007
  10:32 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Karina!

  Skønt at I sådan tager min opfordring om at give Jer til kende op – TAK for det 🙂

  Jeg har godt set at du har “stået op” for mig derinde – og tak for det, det er helt iorden. Jeg orkede ikke selv at tage diskussionen og de klarede det jo også fint selv *S* Er nu glad for at den blev lukket, for den var da ved at komme lidt langt – og en enkelt person kunne ikke nære sig for at poste billeder af hans mad 🙂

  Jeg tror ikke at jeg vender tilbage til debatten, ihvert fald ikke foreløbig, men hvis jeg gør, så bliver det under sammen navn. Er MEGET glad for at du følger mig herinde i stedet for – tak for det…

  Mange hilsner
  Birthe


 15. Jul 26, 2007
  7:25 am

  MALH

  Mange tak 😀 havde bestemt en god ferie men er ikke god til at få opateret min blog 🙂

  Fortsat held og lykke med at få solgt huset.
  Mange hilsner Marie-Louise (Tvill på debatten)


 16. Jul 26, 2007
  10:07 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Marie-Louise!

  Mange tak 🙂

  Hilsen
  Birthe


 17. Mar 10, 2008
  9:29 am

  Anonymous

  Hej
  Er begyndt at komme forbi hver dag… det er bare så lækkert…
  Hilsen Bentewm


 18. Mar 10, 2008
  10:44 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Bente!

  Velkommen til herinde, jeg er glad for at du kommer forbi – og at du kan lide hvad du ser 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 19. Aug 12, 2013
  9:21 pm

  Jani andersen

  Super lækkert mad du laver Birthe…
  Har lavet mad herfra nogle gange efterhånden :-))
  Vh jani

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!