Newyorkerbyheart

Pasta med laks og spinat i sennepsfløde….

Laksefilet’er steges………..

Rødløg og en rest champignon svitses…….

(Madlavnings)fløde, vand, dijonsennep og citronsaft kommes ved………

Frisk kogt pasta, babyspinat og laks vendes sammen med saucen……..

Aftenens tallerken…….

I aften har vi fået en pastaret med madlavningsfløde, laks, dijonsennep og spinat – og det smagte formidabelt!!! Skøn smags sammensætning og hurtig at lave, så den kan jeg kun anbefale at I får prøvet af……

Pasta med laks og spinat i sennepsfløde, 4 pers.:

4 laksefilet’er

400 g pasta penne

2 dl madlavningsfløde

1 spsk. dijonsennep

1 spsk. citronsaft

2 rødløg i tynde skiver

1 pk. frisk baby spinatblade

salt, friskkværnet peber

Dup laksefilet’erne tørre med køkkenrulle og krydr dem (se note 1). Steg dem i på en pande, jeg stegte dem i en blanding af olivenolie og rigtig smør. Kom madlavningsfløde, sennep, citronsaft, rødløg og 1 dl kogevand fra pastaen i en gryde og bring det i kog under omrøring (se note 2). Lad det småkoge i et par minutter og bland så godt vasket, friske spinatblade, den stegte laks – brækket i mindre stykker – og den friskkogte pasta i saucen. Krydr med salt og friskkværnet peber og server straks.

Note 1:

Jeg krydrede laksefileterne med groft salt, citronpeber og lidt hvidløgssalt på begge sider. Desuden dryppede jeg dem med lidt frisk citronsaft efter de var stegt.

Note 2:

Jeg stegte rødløg – og så havde jeg en lille smule frisk champignon – i en anelse olivenolie inden jeg tilsatte madlavningsfløden og de andre ingredienser. Jeg synes, at stegte løg giver en lidt bedre smag end løg der bare er kogt.

Sport:

Hold da op hvor var det flot af Michael Rasmussen i dag, at beholde den gule trøje!!!! Det må have været svært for ham at koncentrere sig fuldt ud, med al den postyr der har været om ham i de sidste dage. Jeg synes, at mange glemmer det rets princip der – heldigvis – gælder i de fleste lande. Man er USKYLDIG indtil det modsatte er bevidst – og INGEN har bevidst det modsatte om Michael Rasmussen, så lad ham dog få ro og lov til at koncentrer sig om sit livs største bedrift – og hvorfor ikke glæde sig på hans vegne, istedet for at sætte spørgsmålstegn ved det?? Jeg tror ikke, at Jesper Worre er den mest populære mand i DK lige i øjeblikket – jeg håber det i hvert fald ikke…….

Bøger:

Jeg er jo stadig ved at læse Sam Bourne’s “De retfærdige mænd” og det er altså stadig god. Den har sådan lidt gåder og religion i sig, lidt a la Dan Brown – og så alligevel ikke….

Jeg er nu blevet færdig med at kategorisere opskrifterne i opskrift indekset, som I kan komme til her. Jeg er selv ret godt tilfreds med det og synes at det nu er blevet nemmere at overskue opskrifterne…..

I morgen blogger jeg ikke, vi skal til fødselsdag hos kærestens bror – ikke særlig populært hos mig (eller hos kæresten) lige midt i Tour de France og så oveni købet på en VIGTIG bjergetape!!!! Familien har INGEN forståelse for at vi vil se Tour de France, faktisk synes de at vi er ret underlige – for hvorfor sidde og se Tour de France når vejret er godt? Men nu er det jo altså sådan, at vi heller ikke bestemme hvad de laver hvornår og hvad de ser i TV, så jeg/vi mener, at de også er vores egen sag!!!! Vi har aftalt at næste år – i de 3 uger der er Tour de France – tager vi ikke imod nogen gæster og vi tager ikke i byen – BASTA!!

Mandag har vi aftalt at vi skal have junk-food og hygge os med den store bjergetape der, så jeg blogger nok først igen på tirsdag…..

Rigtig god lørdag aften og søndag til Jer alle 🙂

Print Friendly
Tilbage

6 kommentarer


 1. Jul 22, 2007
  11:20 am

  Mia

  Jeg synes også det er blevet meget bedre med opskrift indekset og den nye inddeling du har lavet i kategorier. Det er klart nemmere at finde rundt i nu.


 2. Jul 22, 2007
  11:26 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Mia!

  Det er jeg glad for at du mener – tak 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Jul 22, 2007
  4:25 pm

  Pia

  Uhmmm og mig der ELSKER laks, som den eneste her i familien- desværre.
  Tror du man kan bytte fløden ud med mælk? Jeg kan overhovedet ikke tåle den fede mad for tiden, og PRØVER at finde alternativer hvor som jeg kan.

  Tak for nogle altid gode og overskuelige opskrifter, og billederne gør det ikke mindre inspirerende:)


 4. Jul 22, 2007
  9:07 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Pia!

  Ja, det vil jeg da tro at du kan, måske du så bare skal jævne den lidt med noget maizena eller noget…..

  Det er nu ikke fordi den er så fed, fordi der bruges madlavningsfløde og 1 dl kogevand – og citronsaften hjælper også på den “fede” smag 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Jul 23, 2007
  7:57 pm

  mig selv

  YES så lykkedes det mig at få stemt på din blog :-)) efter 32 forsøg… men never mind… nu glæder jeg mig til at komme up to date med dine indlæg og få set på opskrift index… jeg er ikke nogen it haj så det er muligt at jeg skriver igen og beder om hjælp…
  Op med humøret det hele BLIVER bedre…


 6. Jul 23, 2007
  8:38 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej mig selv!

  Ej hvor træls, at det tog så mange gange, bare for at stemme på min blog – men jeg er da glad for din indsats – tak 🙂

  Håber, at du vil kunne lide indekset og har du spørgsmål, så skriv endelig igen, jeg hjælper så godt jeg kan 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!