Newyorkerbyheart

Råkostsalat og hjemmelavede fritter……..

De hjemmelavede fritter klar til at komme i ovnen…….

Råkostsalat………

Fiskefrikadeller……….

De færdigbagte fritter…………

Aftenens tallerken……..

I aften har vi fået fiskefrikadeller, en skøn råkostsalat, hjemmelavede fritter og remouladesovs – det smagte genialt!!! Fiskefrikadellerne vil jeg ikke trætter Jer så meget med, da jeg jo har postet fiskefrikadeller et par gange herinde. Jeg blandede bare farsen med lidt citronsaft, lidt purløg, salt, friskkværnet peber og hakket persille. Men selvom det er simpel mad, så smager de jo altid godt. Råkostsalaten var særlig lækker synes jeg – den skulle I tage at prøve!! Lidt anderledes end bare revne gulerødder, som jeg tit forfalder til. Der skulle have været solsikkekerner i, men jeg valgte pinjekerner i stedet for. Der skulle også have været en appelsin mere i, men jeg havde læst forkert og kun købt 1 appelsin……

Fritterne blev også rigtig gode og remouladesovs går man jo aldrig fejl af 🙂

Råkostsalat 4 pers.:

½ blomkål i små buketter

4 gulerødder

2 store appelsiner

2 spsk. solsikkekerner (jeg brugte letristede pinjekerner)

1 spsk. god olivenolie

salt, friskkværnet peber

Gulerødderne skrælles og skæres i tynde skiver. Blomkålen deles i små fine buketter og appelsinen pilles og skæres i tern. Det hele blandes i en skål sammen med pinjekerner/solsikkekerner. Jeg blandede det hele med 1 spsk. god olivenolie, groft salt og friskkværnet peber (se note 1).

Hjemmelavede fritter 4 pers.:

4 store bagekartofler

groft salt

god olivenolie

citronsaft

Skrub kartoflerne og skær dem i både – eller hvordan du nu synes. Dup dem godt tørre i et viskestykke. Kom dem i en pose og kom 1 spsk. olivenolie og lidt citronsaft i. Ryst posen godt, så olien og citronsaften bliver jævn fordelt. Kom kartoflerne på en bradepande med bagepapir og fordel dem godt, så de ikke ligger for meget ovenpå hinande. Krydr med groft salt og sæt dem i ovnen ved 225 grader i 30 minutter – eller til de er brune og let sprøde.

Remouladesovs:

½ dl remoulade

1½ dl ymer/yoghurt naturel eller creme fraiche (jeg brugte creme fraiche 9%)

2 syltede drueagurker

1 spsk. kapers

Remouladen vendes godt i surmælksproduketet. Hak kapers og drueagurkerne og vend også dem i (se note 2).

Note 1:

Olivenolien, salt og friskkværnet peber er min egen tilsætning – det står IKKE i original opskriften, men jeg synes at der skulle være lidt form for “dressing”. Jeg synes også at lidt groft salt og friskkværnet peber gjorde sin ret. Men I kan jo selv bestemme hvis i prøver at lave det…..

Note 2:

Drueagurker og kapers er igen min egen “opfindelse”, jeg synes at det hører sig til i remouladesovsen, men det er IKKE i original opskriften, så I bestemmer jo selv 🙂

Efter jeg fik genopfrisket min kærlighed til rygeostsalat i går, købte jeg et stykke rigtig rygeost i dag. Kærestens mor var så sød at tage mig med ned i byen i dag, fordi jeg også skulle på apoteket. Nede i den lokale Kvickly fik jeg så et stort stykke rigtig rygeost til kun kr. 20,-!!! Så vi tog glade hjem, blandede det op med lidt creme fraiche 9%, purløg og radiser………HEAVEN!!! det smagte super skønt 🙂

Jeg lå og læste i Kiwi bladet i går aftes i sengen (det gratis blad fra Netto) og der var en artikel om venne-ferie. Er det nogen af Jer der tager på ferie med venner? Jeg tror aldrig rigtig at det vil være mig. Kæresten og jeg er ret enige om, at når vi tager på ferie, så er det kun os 2. Ja ok, når vi tager på skiferie er vi 3, men det er jo også fordi jeg ikke står på ski og så har kæresten en “legekammerat”. Men ellers tror jeg ikke at vi kunne finde på det. Vi er begge meget “private” mennesker, som godt kan lide at have muligheden for at kunne lukke sin dør og så være sig selv. Hvis vi nogensinde skulle af sted med andre, så skulle det ihvert fald være i seperate hytter/lejligheder/huse, så vi ikke var tvunget til at være sammen hele tiden. Vi skulle også køre i hver sin bil og der skulle nok ligesom være indforstået, at vi kunne gøre forskellige ting og så evt. mødes og spise aftensmad sammen og hygge om aftenen. Jeg kunne simpelthen ikke holde ud til at have mennesker omkring mig hele tiden……ikke engang hvis det var nære venner. Jeg var engang på højskole og var ved at gå helt op i limningerne, fordi det hele var så socialt. Jeg boede på det et værelse som jeg delte med en anden og toiletter/bad var bare båse/lange rækker. Jeg kunne aldrig gå ind og bare være mig selv, ikke engang når jeg var i bad og det kunne jeg bare ikke holde ud. Måske er det bare mig der er speciel?? Man kan så sige at det er godt at min kæreste har det på samme måde. Tænk hvis han var sådan en der bare havde brug for at omgive sig med mennesker hele tiden – så ville jeg have været klar til den lukkede afdeling i løbet af nul komma fem 🙂

Nå, men i morgen står den på skinke/champignontærte med en eller anden form for grønsager til……

Print Friendly
Tilbage

8 kommentarer


 1. Jul 3, 2007
  10:59 pm

  Julie

  Hi, you’ve just been tagged, go to my blog “Noshtalgia” to find out more.


 2. Jul 3, 2007
  11:44 pm

  Kagekonen

  Fiske-deller m. hjemmelavede fritter og remo-sauce er altid et hit, og lidt afveksling i salatskålen er heller ikke af vejen.

  Du spørger om nogen af os tager på venne-ferie. Jeg kan jo kun tale for mig selv… Min mand og jeg (og for det meste også min store søn) tager hver påske afsted til Sydfrankrig eller et andet sted i Sydeuropa for at klatre med en hel masse ligesindede. Vi fylder hver bil op med 4-6 personer (alt efter biltype og pladsforhold) og så sover vi i telt enkelt eller parvis, bilholdene laver mad sammen og sørger for indkøb til morgenmad og frokost. Det plejer at gå fantastisk. Min mand og jeg plejer at køre en “kæreste-tur” en af dagene og så sørger vores passagerer bare for sig selv den dag.

  Vi har dog også prøvet at have en ven med på sommerferie og det gik af hel…. til. Vi har også prøvet at dele ferielejlighed med et par venner, og det var heller ikke sagen, vi var bare ikke enige om standart for oprydning, mad-kvalitet osv.

  Men den årlige telt-tur med klatre-vennerne, den er et hit. Der er selvfølgelig også mulighed for at trække sig tilbage i sit eget telt 🙂


 3. Jul 4, 2007
  10:40 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Kagekone!

  Jeg kunne godt forestille mig at sådan en klatretur er lidt anderledes, fordi I på en eller anden måde har et formål og noget i alle interesserer Jer for.
  Men sådan, ellers som du nævner, at tage i sommerhus eller 1 uges ferie et sted hen……det er mit mareridt 🙂 Netop som du skriver hvis man ikke er enig om oprydning, opvask, mad, osv….

  Mange hilsner
  Birthe


 4. Jul 4, 2007
  12:12 pm

  gitte

  Hej Birthe,

  Jeg har nøjagtig samme synspunkt som dig. Jeg ville få spat hvis jeg ikke kunne trække mig tilbage og kun være mig selv. Jeg lever egentlig lidt under sådanne forhold, idet vi bor i en lejlighed under mine svigerforældres hus. Og det er til tider et mareridt!!!!! Men dadadada, nu går vi jo igang med at bygge og så er det problem løst. Hurra.
  De varmeste ( i bogstaveligste forstand!) hilsener fra Malta
  Gitte


 5. Jul 4, 2007
  12:19 pm

  Newyorkerbyheart

  Kære Gitte!

  ja, jeg tænkte godt nok på det da du skrev det i en af dine mails…..det må være ret hårdt!! Vi har haft i tankerne at hvis vi fik solgt huset og blev nødt til at flytte ud før vi kan overtage det andet, så skulle vi måske bo sammen med kærestens mor i en kort periode (på 100 kvm.!!). Det kan give mig voldsomme mareridt om natten!!! Jeg holder meget af hende, men ligefrem være sammen med hende 24 timer i døgnet…..det er nok at strække det lidt 🙂

  De varmeste hilsner og tanker
  Birthe


 6. Jul 4, 2007
  12:57 pm

  mig selv

  NEJ… ferie er for min mand og mig.. jeg er 100 % egoistisk hvad det angår, men jeg vil simpelthen ikke gamble med noget så vigtigt som en ferie… får nok familie og svigermor til hverdag… egoistferie.. det rykker…
  Ps.. havde igen succes med en af dine retter igår… den med kylling fra forleden…
  PPS.. nu ved du jo så meget om mad, så lige et lille spg.. / jeg synes pinjekerner smager fantastisk men også at de er rimeligt dyre.. kan man nogen steder købe en gigant pose?? synes kun jeg ser bitte små poser til over 20 dkr.. eller kan solsikkekerner bruges i stedet for??


 7. Jul 4, 2007
  2:03 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Mig selv!

  Ja, nemlig. Egoist-ferie rykker!! 🙂

  Godt at I kunne lide chilikyllingen, jeg synes også at de var rigtig gode 🙂

  Netto har nogle gange rimelig billige pinjekerner og så når de har det, køber jeg en hel stak!. Heldigvis er det sådan med pinjekerner at de er ret drøje, der skal ikke så mange til før det er lækkert (synes jeg). Jeg ved ikke om er findes poser i større størrelse – måske nogle af Jer andre herinde ved det?
  Måske hvis I kommer til udlandet at du skulle prøve at se efter dem…..jeg tror at de er billigere udenfor DK (hvad mange ting jo er *S*). Men ellers tror jeg at både græskarkerner og solsikkekerner kan bruges…

  Mange hilsner
  Birthe


 8. Jul 5, 2007
  11:05 am

  mig selv

  okey, jeg må igang med at prøve mig lidt frem 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!