Newyorkerbyheart

Rødgrød…………

13 juli , 2007 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Dessert - Tags:

Jordbær og hindbær koges……….

Den færdige grød………

Værs’go’ og spis…………

Til dessert i aften har vi fået rødgrød med fløde (-og lidt mælk). En af de bedste minder jeg har fra min barndom er når min mormor lavede rødgrød til mig. Jeg ELSKEDE rødgrød – og især hvis jeg fik lov til at få fløde på 🙂

Min mormor brugte friskplukkede bær fra hendes have – hun lavede også nogle gange æblegrød eller stikkelsbærgrød – men jeg brugte bare frosne bær………..

Rødgrød:

1 pose frosne jordbær

1 pose frosne hindbær

ca. 6 spsk. sukker – eller efter behag

vand

ca. 6 spsk. maizena + dobbelt så meget vand

Kom bærrene og sukker i en gryde og kom vand ved så det næsten dækker. Lad det koge ca. 10 minutter. Hvis der ikke ønskes klumper i grøden, så sigt den og pres lidt af kernerne fra hindbærrene med igennem sigten. Jævn grøden med maizena rørt ud i vandet og lad det koge op i 1 minut. Hæld grøden i en skål og drys med lidt sukker så det ikke danner skind. Nydes kold med lidt mælk – eller hvis det skal være rigtig godt – fløde 🙂

Print Friendly
Tilbage

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!