Newyorkerbyheart

Baconsvøbt farsspyd med kartoffel- og gulerods “quesadillas”…….

Spyd’ene inden de kommes i ovnen…….

Kartoffel-/gulerodsmosen kommes på tortillas…….

De færdigstegte spyd…….

Kartoffel-/gulerods “quesadilla klar til servering…….

Aftenens tallerken…….

I aften har vi fået baconsvøbt farsspyd med kartoffel-/gulerods “quesadillas” en opskrift fra svenske Tina Nordström (hende fra Tina’s Mat), som jeg har modificeret lidt. Det smagte rigtig godt, er anderledes og samtidig super let at lave. Jeg tror, at det tog mig godt 45 minutter fra jeg gik i gang, til det var færdigt!!! Der skulle have været brugt pastinak i stedet for gulerod, men jeg tror ikke lige at det er sæson for pastinakker endnu. Hun brugte også en bare ren ymer som dressing, hvor jeg tog creme fraiche og kom lidt forskelligt i – men det kan I jo gøre som I synes……

Baconsvøbt farsspyd, 4 pers.:

500 g blandet fars (jeg brugte okse)

1 pk. bacon i skiver

1 porre, fintsnittet

½ frisk chili, fintsnittet (jeg brugte chilipulver, fordi jeg ikke havde en frisk chili)

3 spsk. sød chilisauce

3 spsk. ketchup

½ tsk. spidskommen (jeg tog 1 tsk.)

salt, friskkværnet peber

Forvarm ovnen til 200 grader. Læg træspyd i blød i koldt vand. Finhak chili og porre. Bland farsen med porre og chili. Smag til med salt, friskkværnet peber, chilisauce, ketchup, spidskommen, salt og friskkværnet peber. Form farsen til 8 aflange pølser og stik et træspyd igennem hver. Vikl et stykke bacon om hver og læg på bageplade med bagepapir. Bages i ovnen i 15-20 minutter.

Kartoffel- pastinak “quesadillas”, 4 pers.:

4 bløde tortillas (jeg brugte nogen med tomat i)

8 kartofler

2-3 pastinakker (jeg brugte gulerødder)

1 lille dåse majs, afdryppet

1 æg

3 spsk. creme fraiche

1 spsk. smør

salt, friskkværnet peber

smør og olie til stegning (jeg brugte smør og rapsolie)

Skræl kartofler og pastinakker (gulerødder) og skær dem i mindre stykker. Kog dem i saltet vand til de er møre. Hæld vandet fra og mos til en grov kompot. Rør creme fraiche, majs, æg og smør i. Smag til med salt og friskkværnet peber. Smør ca. et 1½ cm. tykt lag på 2 tortillas og læg de 2 andre på som låg. Steg dem en ad gangen på en pande i en blanding af olie og smør. Når de er brune – og let hævede (souffle’rede) så vendes de og steges gyldne og sprøde på den anden side. Skæres i 4 “lagkage” stykker inden servering.

Min dressing:

creme fraiche

1 fed hvidløg

salt, friskkværnet peber

et nip sukker

lidt friskhakket persille

lidt hakket purløg

Det hele blandes sammen og servers til.

Indtil nu har vi klaret os med 1 mobiltelefon, men nu har vi fået en til, fordi vi vil opsige vores fastnet telefon. Det er helt utroligt hvor meget vi betaler i abonnement om året for en telefon vi næsten ikke bruger. TDC må sidde inde med en guldgrube af folk, der bare ikke får sig taget sammen til at få afsagt deres fastnet telefon!!!!

I morgen skal vi bare have rester, men jeg vender tilbage på torsdag med en fiskeret…..

Print Friendly
Tilbage

8 kommentarer


 1. Aug 21, 2007
  8:13 pm

  Zpitzen

  🙂 Den så jeg hende også lave.. Og har længe overvejet at lave den… Nu må jeg til det…


 2. Aug 21, 2007
  8:13 pm

  Eva

  Hej Birthe,

  Det ser godt nok lækkert ud. hvor er det dejligt, at du altid gør så meget ud af madlavningen.

  Hvordan har din dag været?

  Mange hilsner Eva


 3. Aug 21, 2007
  8:19 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Zpitzen!

  Ja, du skulle prøve, det er virkelig lækkert 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 4. Aug 21, 2007
  8:19 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Eva!

  Ja, det var rigtig lækkert og det kom lidt bag på mig at det faktisk var så let at lave *S*
  Jeg har da været lidt produktiv i dag, har også fået bagt franskbrød, men ellers er det ikke blevet til det helt store….

  Jeg håber at du har haft en god dag og får en hyggelig aften – og tak fordi du spørger 🙂

  Mange hilsner og tanker
  Birthe


 5. Aug 21, 2007
  9:56 pm

  Marianne's mening

  Ok, Birthe, det må jeg altså lave. Det ser og lyder bare så lækkert.


 6. Aug 21, 2007
  9:58 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Marianne!

  Det er lækkert, så bare kom igang *S*

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Aug 22, 2007
  6:30 pm

  mig selv

  Det ser LÆKKERT ud… jeg prøver også og jeg er sikker på at det bliver godt… dine opskrifter er altid så nemme at forstå det elsker jeg kære mad guinde 🙂
  Hvordan går det med projekt ejendomsmægler ?? er hun/de skiftet ud?
  Jeg krydser stadig fingre og tæer for jer
  Hilsen
  Mig selv


 8. Aug 22, 2007
  6:36 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Mig selv!

  Dette er ihvert fald super nemt at lave – og det har vist ikke noget med min forklaring at gøre 🙂

  Vi har stadig samme ejendomsmæglerkæde, men der sker absolut INTET!! lige pt…

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!