Newyorkerbyheart

De lækre kanelsnegle a la Morten Heiberg……

Remoncen smøres på dejen………

Klar til at blive bagt……

……lige fra ovnen………

…..og så et close-up………..

Gulerodsboller……

Jeg skrev i går, at jeg ikke ville blogge i dag – og alligevel bliver det nu til 2 gange 🙂

Den anden dag i Go’morgen Danmark, så jeg Morten Heiberg bage hans lækre kanelsnegle, så de skulle altså afprøves i dag. De så simplethen så lækre ud………ud lad Jer ikke narre………det er de også!!!

Jeg skulle lige have brugt resten af gæren, så jeg bagte også lige en lille portion gulerodsboller.

Kanelsnegte a la Morten Heiberg:

80 g smør

250 g mel

1 dl sødmælk (jeg brugte skummetmælk)

20 g gær

1 æg

20 g sukker

lidt groft salt

korn af ½ stang vanilie (han anbefaler at der IKKE bruges vaniliesukker, så hellere undvære)

Fyld:

100 g smør

100 g marcipan

100 g sukker (jeg brugte 75 g)

1-2 spsk. kanel

æg til pensling

Skær smør i mindre stykker og kom det i en skål med melet. Bland det sammen. Lun mælken til det er fingervarmt (pas på det ikke bliver for varmt!!) og rør gæren godt ud i det. Pisk æg, sukker, salt og vaniliekorn sammen i en skål for sig selv og hæld det i melblandingen. Tilsæt også mælkeblandingen. Ælt dejen smidig og glat (det tog lidt ekstra mel for mig). Sæt dejen til side og lad den hæve lunt og tildækket til dejen er dobbelt så stor. Forvarm ovnen til 200 grader. Til fyldet røres smør, revet marcipan, sukker og kanel sammen. Rul dejen ud mellem 2 stykker film – det gør det meget nemmere at rulle ud. Fordel fyldet og rul dem sammen ved hjælp af filmen (det er faktisk ikke så svært) på den lange led. For at de ikke flyder ud, så læg dem i muffinsforme (papir), det holder sammen på det hele og gør dem meget pænere at se på. Skær dem i ca. 2 cm. tykke skiver og læg dem i papirsformene. Lad dem hæve til dobbeltstørrelse, pensl med let sammenpisket æg og bag dem på NEDERSTE rille i 12-15 minutter. Afkøles. De kan serveres med glasur, men jeg HADER glasur og jeg synes at det ville være synd….

Gulerodsbollerne er fra “God mad, let at lave” og er som følgende:

Gulerodsboller 18 stk.:

2 gulerødder (ca. 200 g)

25 g gær

2½ dl lunkent vand

2 spsk. olie (jeg brugte rapsolie)

1 tsk. salt

1 æg

100 g grahamsmel

ca. 350 g hvedemel

drys evt. med solsikkekerner (jeg havde ikke nogen) og pensl med mælk

Riv gulerødderne. Rør gæren ud i lunkent vand. Tilsæt de revne gulerødder og de øvrige ingrediensern. Ælt dejen godt igennem (det tog noget mere mel for mig). Stil den til hævning et lunt sted i ca. 1 time. Slå dejen ned. Tril den til en pølse og del den i 18 stykker. Tril hvert stykke til en bolle og sæt dem på en bageplade. Lad bollerne efterhæve i 15 minutter. Tænd ovnen på 225 grader. Pensl med mælk og drys evt. med solsikkekerner. Bages midt i ovnen i ca. 20 minutter (jeg bagte dem ved 200 grader varmluft i ca. 15-20 minutter). Lad dem køle af på en rist.

Jeg fik mail fra min mor i USA i dag – det er jo altid skønt. Hun skrev bl. a. at de måske kommer til København igen til oktober til et nyt fægtestævne!!! Det afhænger lidt af om de kan få det til at passe ind i Emma’s og Tristan’s skemaer……….og de regner også med at komme til fægtestævnet i Valby hallen (det som de var til i april da vi var i København) til forår, hvor de både Joyce (min mor) og Tristan skal fægte!!!! Behøver jeg at sige at jeg glæder mig som en vanvittig??? De er MIN eneste familie og jeg savner dem voldsomt HVER eneste dag.

Nå, nu blogger jeg altså ikke mere i dag 🙂 Men i morgen vender jeg tilbage med en ret med torsk.

God lørdag til Jer alle 🙂

Print Friendly
Tilbage

14 kommentarer


 1. Aug 5, 2007
  7:46 pm

  Tina Mølgaard Andersen

  Avs jeg så først nu at du er blevet nomineret en gang før, håber det er ok du får en til. :o)
  Jeg har også givet dig en nominering, du kan se nærmere på min blog.

  Tak for alle de dejlige opskrifter du deler. :o)))


 2. Aug 5, 2007
  8:31 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Tina!

  Tusinde tak – jeg er meget stolt af at blive nomineret igen 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Aug 5, 2007
  8:53 pm

  Nille

  Kaere Birthe,

  Jeg lavede din graeske kylling i gaar aftes til gaester – en total succes!! Men med gaskomfur gaar det hurtigere end de 15 minutter – og jeg havde brugt Arborio ris da de optager vaesken bedre. Og med et godt hjemmebagt foccacia med basilikum…. rigtigt godt!

  Tak for ideen!


 4. Aug 5, 2007
  9:49 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Nille!

  jamen, det var da så lidt 🙂

  Jeg er glad for at det blev en succes – jeg tror også at jeg vælger arborio ris næste gang….

  God søndag aften.

  mange hilsner
  Birthe


 5. Aug 5, 2007
  10:32 pm

  Pollyanna

  Dejlige kanelsnegle – har lige afprøvet opskriften med enkle variationer. 😉


 6. Aug 5, 2007
  10:50 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Pollyanna!

  Ja, de smager ret fantastisk – selv dagen efter 🙂

  Hvilke variationer lavede du? (er jo lidt nysgerrig)

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Dec 17, 2007
  3:18 am

  Birgit

  Mmmmmmm, sikke de smager…

  Kun et problem… Det smager FOR godt…


 8. Dec 17, 2007
  10:14 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Birgit!

  Jeg kan kun give dig ret…….de er ALT for gode 😀

  Mange hilsner
  Birthe


 9. Jul 27, 2009
  1:20 pm

  Linebinevaskemaskine

  er der bare alm. sukker og ikke brun farin til remoncen? :)de lyder super gode.
  Det kunne være hyggeligt at bage dem på en regnvejrdag som dem vi har for tiden 🙂


 10. Jul 27, 2009
  1:45 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Line!

  Som du kan se i opskriften står er det bare sukker…..

  /Newyorkerbyheart


 11. Oct 26, 2010
  8:59 am

  Desirée

  Uhmm mums for en opskrift, det var til stor glæde for sønnen og kæresten.. 🙂 De bliver lækre uden æg (kan fam. ikk tåle) og uden form blev de også fine.

  Tak for de dejlige opskrifter. Man kan altid blive inspireret..


 12. Oct 26, 2010
  12:20 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Desirée!

  Ja, det er virkelig lækre, disse kanelsnegle :.-) Tak for oplysningen om at de kan laves uden æg, det er hermed givet videre….

  Mange hilsner
  Birthe


 13. Oct 19, 2012
  12:35 pm

  Mette

  Hej Birthe,

  Er i gang med at forberede brunch til min søsters polterabend i morgen. Og endnu engang er næsten alle opskrifterne hentet fra din side 🙂 – er pt. i gang med kanel sneglene. Tak for dine lækre opskrifter der altid er en succes.
  Mange hilsner fra Mette


  • Oct 19, 2012
   12:43 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Mette!

   Tusinde tak, det er jeg super glad for at høre. Det er fantastisk når andre kan finde inspiration i det jeg laver 🙂

   Mange hilsner
   Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!