Newyorkerbyheart

Flamberet hakkedrenge med whiskey sauce, røsti kartofler og bønnesalat, del 2……..

Røsti kartoflerne………

Aftenens tallerken……..

Noget af fjernvarmen er sat til (tror jeg)…….

Lofterne er sat op……..

Der er gjort klar til væghængt toilet…….

I aften har vi fået flamberede hakkedrenge, med whiskey sauce, røsti kartofler og bønnesalat og det smagte meget godt. Jeg havde måske nok forventet mig mere af whiskey saucen – og kæresten ville gerne have haft den tykkere – men alt i alt var det godt!!! Lige en påmindelse: når der står at flambering kan give høje flammer så tag det for pålydende!!!! – jeg havde nær brændt vores køkken af – og HUSK at slukke emhætten!!

Flamberet hakkedrenge med whiskey sauce, røsti kartofler og bønnesalat:

oksefars til 4 hakkedrenge

lidt smør til stegning

Whiskey sauce:

10 grønne peberkorn (de ligger i lage), jeg brugte lidt flere

1 løg

salt

2 dl piskefløde

2 dl oksebouillon

2 dl whiskey (jeg synes at det lød af lidt meget, så jeg tog kun 1½ dl)

Røstikartofler:

400 g kartofler

1 løg

olie (jeg brugte raps olie)

3 dl revet emmentaler (se note)

Bønnesalat:

300 g grønne bønner (mine var fra frost, som jeg havde tøet op)

150 g cherrytomater

1 rødløg skåret i kvarte

Røsti:

Kartoflerne skrælles. Løget hakket meget fint og kartoflerne rives groft. Bland kartofler med løg, salt og friskkværnet peber. Riv osten og kom den i. Bland det hele godt sammen. Læg nogle “klatter” på en bageplade med bagepapir og pres dem godt sammen og flade. Dryp dem med ganske lidt olie og sæt dem i ovnen ved 225 grader i ca. 20-25 minutter (tror jeg), de skal være brune og lidt sprøde.

Hakkedrenge:

Knus de grønne peberkorn og hak løget meget, meget fint – bland de to ting sammen. Gnid bøfferne på begge sider med blandingen og sørg for at det er mast godt ind i bøfferne. Brun dem kort på begge sider – og husk at krydre med salt og friskkværnet peber. Tag bøfferne af varmen og læg dem på en tallerken, hvor de holdes varme. Hæld fløden i stegepanden og lad det koge op til en jævn sky, spæd med bouillonen. Hæld skyen op i en skål og tør panden af. Opvarm panden igen og smelt lidt smør. Læg bøfferne på igen og lad dem stege alt efter hvordan de ønskes stegt. Hæld whiskey over og antænd det – PAS PÅ: DET GIVER HØJE FLAMMER!!!! Hæld fløden på når flammerne har lagt sig og lad saucen småsimre et par minutter.

Bønnesalat:

Opvarm en gryde eller wok og kom lidt olivenolie i og lad det blive varmt. Kom løg, grønne bønner og cherrytomater i og lad det stege ved hård varme i et par minutter. Smag til med salt og friskkværnet peber – så er det klar til servering.

Note 1:

Jeg ved ikke hvor meget emmentaler jeg brugte, jeg målte det ikke af, men de blev nu meget gode. De skulle have været stegt på panden, men jeg synes at det fungerede fint med at putte dem i ovnen.

Vi var oppe ved huset i dag for at se hvad der er sket siden sidst. De er blevet helt færdig med at sætte lofter op og de har gjort klar til at det væghængte toilet kan blive sat op. De har også tilsluttet noget – som jeg tror er til fjernvarmen – ude i bryggerset……..ellers er der ikke sket noget. Vi er dog stadig meget glade for at de fik fjernet de buske, for det har givet et helt andet lys inde i stuen. Desværre sker der ikke rigtig noget på salgs-fronten med det gamle hus – æv, æv!!!!

Jeg har gået og “rocket” hele dagen med både min Ipod og min Creative, det har været SÅ skønt bare at gå rundt og høre god musik. Jeg har været noget træt efter vores “eskapader” i går aftes, vi gik meget og stod meget så i dag ligner mine små fødder, elefantfødder!!! Af en eller anden grund har jeg også fået så ondt i mine ribben igen, hvilket gør at min nattesøvn ikke er speciel god. For et par år siden havde jeg så ondt i mine ribben, at jeg have svært ved at trække vejret og det gjorde ondt at sidde (hvis jeg kom til at synke for meget sammen), jeg håber ikke at det bliver sådan igen!!! Når jeg rører ved dem, er de så ømme at det føles som om jeg er fyldt med blå mærker (hvad jeg altså ikke er!!).

I morgen skal vi prøve at grille en flæskesteg i Weber’en og så må jeg finde på noget tilbehør…..

Print Friendly
Tilbage

6 kommentarer


 1. Aug 26, 2007
  12:00 pm

  Anne-Mette

  Sikke en inspirerende blog du har 🙂 – jeg må vist kikke ind i bloggen, da jeg også er lidt af en madfreak, men ikke altid har den fornøden tid i hverdagen – i hvert tilfælde ikke til at fotografere osv. undervejs. Det bliver til lidt en gang imellem.
  Flæskesteg i Webber’en det er lækkert. Kan varmt anbefales, jeg har prøvet det en enkelt gang her først på sommeren. Mums.
  Mange hilsner
  Anne-Mette


 2. Aug 26, 2007
  12:30 pm

  Kagekonen

  Det ser godt nok lækkert ud… her har den stået på gammel dansk husmandskost i et par dage… Æbleflæsk med inspiration fra http://www.himmelsehavet.blogspot.com og hakkedrenge med bløde løg og brun sovs. Idag skal vi have frikadeller og ovnbagt spidskål.

  Mht. flæskestegen har du så prøvet at lave den a la Jamie med fyld af smør, ferskner og timian og viklet med bacon. Det er så lækkert og fungerer perfekt i en weber.

  Håber dine “ribs” er i bedring, det er altså ikke til at holde ud, når vores nattesøvn bliver endnu dårligere end den er i forvejen.


 3. Aug 26, 2007
  3:11 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Anne-Mette!

  Mange tak – det var jo det eneste rigtig at lave, når jeg er sådan en “mad-freak”. Jeg har siddet og savlet over de amerikanske madblogs i rigtig lang tid 🙂

  Jeg glæder mig virkelig til at lave flæskesteg i Weber’en, men det lyder da godt at det er lækkert 🙂

  Tak for din kommentar herpå bloggen og håber, at du kigger forbi en anden gang….

  Mange hilsner
  Birthe


 4. Aug 26, 2007
  3:14 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Kagekone!

  Jeg har prøvet Jamie Olivers svinekam, det er ikke så forfærdelig længe siden, indlægget er her: http://newyorkerbyheart.blogspot.com/2007/04/svinekam-med-ferskner-hvidlg-og-frisk_21.html
  Det smagte virkelig lækkert og jeg var VILD med den sauce det gav!!! Men i aften står den nu bare på helt almindelig flæskesteg, så må jeg prøve den anden en anden gang 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Aug 26, 2007
  7:06 pm

  Louise

  Hej :o) Åh, hvor er det lang tid siden, men nu er jeg vist ved at være lidt med igen. Jeg har i hvert fald endelig, langt om længe fået taget mig sammen til at opdatere min egen blog, og nu skal der gang i bloggeriet igen. Jeg er lige blevet færdig med at skrive den nye udgave af Turen Går til Egypten. Den skal afleveres mandag d. 3. september, og det bliver en kæmpe lettelse at få den ‘skudt af’. Den udkommer ganske vist først næste år, og der kommer et laaaangt efterarbejde, men det store hug er gjort nu. Done!!

  Og så har der jo også været mine rejser her i løbet af året – 1 uge på research i Egypten i januar,
  3 uger + nogle dage i USA i april/maj og endelig 2 uger på mere research i Egypten her i juli måned. Jeg har haft tid til at læse, men ikke til at blogge. Det håber jeg at der bliver lavet om på nu.

  Jeg er en af dem der har prøvet Jamie’s flæskesteg med ferskner og alt det der, det er sindssygt lækkert, og jeg var også helt vild med sovsen. Nam nam!!!!

  Men her ser der jo ligeså skønt ud som der plejer, og jeg er allerede så sulten at mine tænder løber i vand. I aften skal vi dog ikke have noget særligt. Faktisk ved jeg ikke hvad vi skal have, for vi skal bare ned og hente et eller andet, ingen af os gider at lave mad i dag.

  Håber I får solgt huset, og så er det jo spændende at følge med i byggeriet af det nye.

  Vi ses

  :o)


 6. Aug 26, 2007
  9:03 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Bogsider!

  Hold dag op det lyder som noget af et arbejde du har været igennem…..men også ret spændende!! Det var sådan noget jeg godt kunne tænke mig at lave – hvis jeg altså kunne arbejde. Sådan noget med research, det tror jeg lige er mig….

  Har desværre aldrig været i Egypten, men jeg har på fornemmelsen at det er et ret spændende land – og jeg ville jo rigtig gerne se en pyramide….

  Skønt at se dig igen 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!