Newyorkerbyheart

Grillet flæskesteg med dobbelt bagte kartofler og skysauce……

Drypbakken er klart til grillen……..

De dobbelt bagte kartofler er klar til at komme i ovnen igen…….

…….så er de færdige……

Jeg ville ønske I kunne dufte den………skøøøøønt…….

Aftenens tallerken……..

I aften grillede vi – for første, men IKKE sidste gang – flæskesteg i Weber’en og hold da op hvor blev det godt!!! Jeg har da sjældent smagt en flæskesteg, som smagte SÅ godt!!! Sikke en smag det gav til grisen at komme ind under Weber’ens kugle og nyde godt af røgen, det kan jeg kun anbefale Jer hvis I ikke her prøvet det før. Sværen blev også sprød og lækker. Skyen i drypbakken gav en skøn skysauce. Absolut en værdig afslutning på en god weekend!!

Flæskesteg i (Weber)grill:

vand (jeg brugte nu halvt vand, halvt rødvin og lidt bouillon)

1 løg i grove stykker

rosmarin (jeg brugte frisk, men er sikker på at tørret også går an)

tørret rosmarin ( frisk ville måske nok være bedre *S*)

2 fed hvidløg i grove stykker

1 laurbærblad

nogle hele peberkorn

1 flæskesteg

groft salt, friskkværnet peber

Jeg kom vin, vand, bouillon, løg, laurbærblad, rosmarin, timian, peberkorn og hvidløg i en foliebakke, som stod under flæskestegen mens den blev grillet. Flæskesværen blev gnedet godt ind i groft salt (sørg for at det kommer godt ned i rillerne, det gør sværen sprød) og friskkværnet peber. Jeg brugte et helt rør (grillstarteren) af Heatbeads og sørgede for at de var perfekt varme inden de kom i grillen. Flæskestegen skal grilles over inddirekte varme, så kullene i den ene side og drypbakken i den anden side. Flæskestegen lægges så på risten over drypbakken og så lægges låget på – og der skal den blive i ca. 2-2½ time. Jeg lagde noget letsammenkrøllet stanniol under flæskestegen i den ene side, som jeg også gør i når jeg laver flæskesteg i ovnen, for at sværen står lige. Tag ikke låget af for mange gange undervejs, da det taget noget af varmen. For at få sværen helt sprød, gav jeg den lige kort tid over de varme kul (med låg på) og sværen blev fuldstændig perfekt!!! Lad stegen trække lidt – utildækket – inden den skæres ud. Løft forsigtigt den MEGET varme drypbakke op fra grillen og lav sauce af skyen. Jeg sigtede den, kogte den lidt ind, smagte den til og jævnede den lidt med Maizena. Jeg serverede flæskestegen med dobbelt bagte kartofler med ost og grønne bønner.

Dobbelt bagte kartofler med sennep, bacon og ost:

bagekartofler

creme fraiche (jeg brugte 9%)

salt, friskkværnet peber

dijonsennep

purløg

ristet bacon

1 fed hvidløg (kan udelades, eller der kan tilsættes mere)

revet emmentaler

Vask kartoflerne og prik nogle huller i dem med en gaffel eller en kødpind. Pak dem ind i stanniol og bag dem i 1 time ved 200 grader. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle lidt af, så de kan holdes ved. Halver dem og udhul dem – pas på at skindet ikke går for meget i stykker – og kom fyldet i en skål. Mos kartoffelfyldet og bland det med salt, friskkværnet peber, creme fraiche, dijonsennep, ristet bacon, hakket purløg og presset hvidløg. Bland det hele godt sammen og fyld det tilbage i kartoffelskallerne. Sæt de fyldte kartofler på en bageplade eller i et fad igen, kom revet ost på – hertil kan de forberedes i god tid – og sæt dem så tilbage i ovnen ved 200 grader til de er gennemvarme og osten smeltet.

Print Friendly
Tilbage

12 kommentarer


 1. Aug 27, 2007
  3:54 pm

  mig selv

  nej hvor det lyder fantastisk godt… mange hilsner fra en træt og udkørt og ugidelig lærer tæt på dig…


 2. Aug 27, 2007
  3:57 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Mig selv!

  Ja, det må I prøve, det smagte SÅ godt!!

  Opkvikkende hilsner og tanker til dig 🙂

  Birthe


 3. Aug 27, 2007
  6:32 pm

  Louise

  Jeg skal da prøve at lave de kartofler i morgen. Jeg har desværre ikke nogen grill (bor i lejlighed), så det bliver ikke med weber-grillet flæskesteg til, men mon ikke jeg kan finde på noget andet i stedet. Synes i hvert fald at det lyder helt fantastisk med de kartofler, og som en god måde at variere bagte kartofler på.
  Jeg vender tilbage når jeg har prøvet dem.


 4. Aug 27, 2007
  6:35 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Bogsider!

  De kan bruges til stort set alt og de er rigtig gode – jeg har også lavet en anden variation engang, de kan ses i indeks’et hvis du er interesseret 🙂

  Glæder mig til at høre fra dig igen…

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Aug 29, 2007
  7:16 pm

  Louise

  Ja, så er kartoflerne i ovnen her….venter spændt på at pille dem ud, halvere og lægge fyld i igen. Vender tilbage ;o)


 6. Aug 29, 2007
  8:11 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Bogsider!

  Jeg glæder mig til at høre om resultatet….

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Aug 29, 2007
  8:26 pm

  Louise

  Resultatet var fantastisk, og jeg har ondt i maven nu ;o) Spiste aaaalt for meget. Jeg lavede det fuldstændigt efter din opskrift, bortset fra at jeg undlod hvidløget, for det kan kæresten ikke så godt lide. Jeg lavede lækre, saftige, økologiske koteletter og majs til. Det var virkelig lækkert!


 8. Aug 29, 2007
  8:43 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Bogsider!

  Menuen lyder rigtig lækker og jeg er glad for at I kunne lide kartoflerne….
  Jeg er ikke så god til at lave koteletter (jeg synes altid at de er lidt kedelige), men måske det er tid til at prøve igen…

  Mange hilsner
  Birthe


 9. Aug 29, 2007
  9:06 pm

  Louise

  Tricket med koteletter er ikke at stege dem hverken for meget (de bliver sindssygt tørre og kedelige) eller for lidt (de er ækle at spise rå ;o) ). Jeg ‘dyrker’ ikke økologi på nogen måde, men valgte altså i dag at købe nogle økologiske koteletter. De var virkelig gode. Nogle gange smører jeg koteletterne ind i en smule olivenolie (er naturligvis ikke nødvendigt, da de har fedt på i forvejen, men for at få krydderier til at hænge fast) og drysser timian og basilikum på dem. Uhhmmm.


 10. Aug 29, 2007
  9:14 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej igen Bogsider!

  Jeg køber næsten aldrig økologisk, men jeg tror godt at jeg kunne finde på det lige i tilfældet koteletter!! Jeg tror også at man skal finde nogen der ikke er for tynde og så er det som du skriver, med at finde balancegangen mht. stegetiden……for er der noget der kan være kedeligt, så er det koteletter!!

  Tænkte på, for du nogle gratis eksemplarer af din rejsebog….jeg kunne da godt tænke mig at læse den *S*

  Mange hilsner
  Birthe


 11. May 30, 2009
  2:39 pm

  Niels

  Hej Fælles Grill venner… Nyder pinse vejret med par kølige… Og har gjort grillen klar til 2.6 kg gris… og kartoflerne er i ovnen..


 12. May 30, 2009
  9:46 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Niels!

  Hold da op, det var da godt nok en ordentlig steg 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!