Newyorkerbyheart

Grønsagssuppe………

Grønsagerne til suppen……….

Porre, løg og bladselleri svitses…….

Kartofler, gulerødder og squash tilsættes…..

Tomater og bouillon hældes ved og så: simre, simre……

Èt voila: aftenens tallerken med svensk landbrød til……..

Det er som om vi har “skudt” efteråret i gang med sæsonens første gang suppe!!!! Det smagte rigtig godt og der er masser af gode grønsager i, derfor også ret mættende. Jeg kan virkelig anbefale denne sunde og lækre suppe, som tager sig så fin ud i tallerknen……så frem med suppegryderne igen…..

Opskriften er fra USA, så derfor har jeg bare taget den mængde grønsager som jeg som jeg synes passede sig (uden at skele for meget til målene).

Grønsagssuppe:

olivenolie

1 hakket løg

1 porre, skåret i ringe

4 stilke bladselleri i tern

4-5 gulerødder i tern

2 pænt store kartofler i tern

1 squahs i tern

1 dåse hakkede tomater

2 liter grønsagsbouillon (jeg brugte vand og flydende bouillon)

2 gode håndfulde frosne ærter

2 gode håndfulde suppehorn (pasta)

salt, friskkværnet peber (jeg kom også noget hvidløgssalt i)

Opvarm olien i en stor gryde/suppegryde og svits løg, porre og bladselleri til de bliver lidt bløde. Kom grønsager og kartofler ved og lad det svitse lidt. Tilsæt squash, hakkede tomater og bouillon og smag til med salt, friskkværnet peber og evt. hvidløgsalt, lad det komme i kog. Skru ned for varmen, læg låg på og lad det simre til kartofler og gulerødder er møre – ca. 15-20 minutter. Kom (ukogt) pasta og frosne ærter i og lad det varme med i ca. 5 minutter. Server rygende varmt med godt brød til.

Der er kommet en ny madside, som hedder: Spis sammen som er et ret godt initiativ synes jeg. De arrangerer madklubber, der er opskrifter, blogs, forum osv. derinde – og hvis jeg var single ville jeg helt sikkert prøve om jeg kunne få en madklub op at stå. Jeg har IKKE noget med projektet at gøre overhovedet, men omtaler det KUN fordi jeg synes at det er en god ide!! Så hvis der er nogle af Jer derude som er singler (ja par kan da sikkert også deltage) og som kunne tænke til at være med i en madklub, ja så er det bare med at komme igang…….

Jeg har været med kæresten oppe på tennisbanen i dag, for at slå lidt til bolde. Jeg er ikke noget stor-talent, men hvis heller ikke helt umulig!!! Det føltes SÅ godt at få brugt kroppen lidt, for min træning har jo lagt MEGET stille – og ikke at sige nærmes ikke eksisterende – i det sidste lange stykke tid. Jeg vil lyve hvis jeg siger at det ikke gjorde ondt i kroppen og nej, i morgen kan jeg sikkert ikke komme ud af sengen og må kravle på toilet……….men hold da op hvor jeg nød at mærke suset i kroppen!!! Suset af at få noget motion og løbe lidt rundt (selvom det var sneglefart), mærke den skønne form for træthed og tilpashed der breder sig i kroppen efter at have lavet noget motion, det har jeg savnet!!! At jeg så nok ikke kan røre mig i morgen og at jeg nu pt. siddende her i sofaen har store smerter – ja det er jo så bare noget jeg må tage med 🙂

I morgen skal vi have rester af suppen så dag blogger jeg ikke, hvad vi skal have på lørdag ved jeg endnu ikke, men det finder I jo tidsnok ud af………….godnat 🙂

Print Friendly
Tilbage

10 kommentarer


 1. Aug 31, 2007
  12:59 pm

  JJ

  Nej hvor ser det altså lækkert ud.


 2. Aug 31, 2007
  1:56 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej JJ!

  Ja det smagte altså også rigtig godt – og jeg tror ikke det bliver mindre godt i aften, når vi skal have rester 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Sep 1, 2007
  12:19 am

  Kagekonen

  uh… den lyder god den suppe. Sådan en rigtig varm og nem sag, den opskrift skal gemmes, den ku’ snildt gå hen og blive en tøm-køleskabet-favorit…

  Håber du har overlevet dagen på trods af (trænings-)smerter og ledstivhed.


 4. Sep 1, 2007
  10:48 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Kagekone!

  Ja altså i går kravlede jeg rundt i huset og min højre arm var dobbelt så tyk……men jeg mener stadig at det var det hele værd!! Det sus jeg følte i kroppen efter en gang træning og pulsen op – og trætheden bagefter…..det har jeg sådan savnet!!!

  Ja, suppen ER god og som du siger, perfekt til at få ryddet køleskabet…og den smagte også godt i går, dagen efter 🙂

  God weeekend.

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Sep 1, 2007
  1:55 pm

  Johanna

  Mums.. jeg elsker suppe i alle afskygninger, og ser frem til tiden der kommer, hvor man kan lave det ofte.

  Tak for deling af opskrift 🙂


 6. Sep 1, 2007
  3:24 pm

  Frk. Bibo

  MUMS! Det skal jeg have engang i løbet af efteråret… MANGE GANGE. Takker samtidig for kommentar i min blog (bollerne). Jeg bringer opskriften lige pludselig… der er vist flere der efterlyser. Men ellers god blog du har her – bestemt et sted jeg vender tilbage til. Også for at blive inspireret til aftensmaden.

  God weekend, smiler frk. Bibo


 7. Sep 1, 2007
  4:14 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Johanna!

  Ja jeg ELSKER også suppe og sidste efterår havde jeg en “regel” om at vi skulle have det en gang i ugen….det kom der mange opskrifter ud af (hvis du er interesseret, kan de bl. a. ses i indekset).

  Mange hilsner
  Birthe


 8. Sep 1, 2007
  4:16 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej frk. Bibo!

  Velkommen til 🙂

  Ja de boller ser ret interessante ud, så jeg må holde udkig efter opskriften *S*

  Dejligt at du havde lyst til at kigge forbi – håber at se dig igen 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 9. Sep 1, 2007
  5:01 pm

  Frk. Bibo

  Tak for det – jeg tror slet ikke jeg kan lade være med at kigge forbi. 😉


 10. Sep 1, 2007
  5:06 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej igen frk. Bibo!

  Det er jeg da glad for at høre, altid dejligt med nye læsere 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!