Newyorkerbyheart

Kærestens føs’da…………..

De lækre cookies med 2 slags chokolade

Dessert kagen klar til at komme i ovnen…….

Den færdigbagte kage……….

Portionsanrettet aftensmad, som er Tortillas a la Newyorkerbyheart

Desserten………

I aften har vi jo fejret kæresten der fylder år i dag. Han har haft fri og knoklet som en gal hele dagen: repareret en tagplade, klippet hæk osv., men i aften har vi hygget os med hans mor og den ene af hans søstre. Vi har haft en superskøn og meget hyggelig sommeraften ude på terrassen.

Til hovedret til vi:

tortillachips med hjemmelavet guacamole og Tortillas a la Newyorkerbyheart, som er flot at servere. Jeg portionsanrettede det – og alle blev mere end rigelig mætte 🙂

Til dessert fik vi en super god og lækker chokolade-/marcipankage pyntet med sigtet flormelis, en kugle is og lidt frugt. Opskriften på kagen følger:

Chokolade-/marcipankage:

75 g smør

75 g god mørk chokolade min. 70%

2 spsk. god kakao

revet skal af 1 appelsin

2 æg

180 g sukker (jeg brugte 140 g)

75 g marcipan, revet

75 g mel

Bræk chokoladen i mindre stykker og smelt det sammen med smørret over ikke for høj varme. Bland chokolademassen med appelsinskal og kakao. Rør æg og sukker hvidt og skummende, riv marcipanen og rør den i æggemassen sammen med de øvrige ingredienser (jeg sigtede melet). Hæld dejen i en smurt springform med bagepapir i bunden (ca. 20 cm. i diameter) og bag kagen ved 175 grader i ca. 25 minutter.

Note:

Kagen er SUPER god, men noget tung i det, så den kræver lidt is og frisk frugt – synes jeg. Men sikken smag af den mørke fyldige chokolade, den lækre appelsinskal og marcipanen…..

Jeg har fået mange reaktioner på mine barndomsminder ang. fødselsdag, som jeg skrev om i går!!! Min fødselsdag er på mandag – mandag den 13.!! Jeg var vred i mange år på min “far” pga. af hans overgreb på mig, men min vrede har ikke været mindre mod “mor” for hendes psykiske “terror” imod mig. Jeg bærer ikke rundt på vreden længere, den har jeg lagt fra mig for nogle år siden – og sikke en lettelse!!! I dag har jeg nærmest ondt af dem, for de er jo syge mennesker, som trænger/trængte til en eller anden form for hjælp. Min “mor” lever ikke længere, hun døde for nogle år siden af kræft. Jeg var ikke med til hendes begravelse og har ikke besøgt hendes gravsted og tror aldrig jeg gør det. Selvom jeg har sluttet fred med det på min egen måde, ønsker jeg ikke at se hendes grav. Hendes sidste ønske var at snakke med mig en sidste gang – det opfyldte jeg ikke – og jeg har det stadig godt med det og skal jeg være helt ærligt, så tror jeg aldrig nogensinde at jeg fortryder det!!! Det lyder måske hård – og som en form for hævn – på nogen, men det er det IKKE. Jeg havde bare ikke noget at sige til hende – og jeg havde ikke lyst til at tage imod nogen ord fra hende. Selvom jeg synes jeg er kommet langt, så tror jeg aldrig at de oplevelser omkring min fødselsdag og jul vil ændre sig – det er noget som vil være en del af mig altid og af den person jeg er. Jeg var gammel før jeg vidste, at det ikke er sådan alle mennesker holder fødselsdag…….

Nå, men i morgen skal vi leve af rester, så jeg vender tilbage på torsdag med mad igen – hvad det bliver ved jeg ikke helt endnu 🙂

Print Friendly
Tilbage

9 kommentarer


 1. Aug 8, 2007
  11:40 am

  Nille

  Kære Birthe,

  Lækker lækker mad!!! Din kæreste satte forhåbentligt pris på det 😉

  Jeg tror aldrig man kommer helt over så traumatiske hændelser – hvad de så end består af. Og de er med til at forme den person man bliver fremover – det kan ikke være anderledes. Så selvom du ikke føler had længere men snarere medlidenhed – så kan du aldrig slå en streg over det skete.

  Så somt som i week-enden havde jeg en diskussion med en ven, som sagde til mig at jeg ikke havde givet nok slip efter min fars død. Det er rigtigt, at det er det mest traumatiske og forfærdelige der er sket i mit liv – og at der er nogle ting jeg bebrejder mig selv – såsom at flytte til Belgien blot 2 måneder inden. Men jeg kan ikke ‘bare’ glemme det – det vil altid være en del af mig – og den Pernille jeg er idag er en anden end før det skete. Som et ‘klogt’ menneske sagde til mig i Senegal for 1 år siden – man kan se en dyb tristhed i dit blik. Ja, det kan man… og de oplevelser kan jeg ikke gøre om igen.

  Så man må prøve at lære at leve med dem – acceptere at de er en integreret del af en selv.

  Men jeg håber alligevel så meget for dig, at du får en god dag på mandag – på din måde. Måske ved at lave helt om på nogle traditioner – finde en måde DU kan holde fødselsdag på uden, at det bringer for meget frem…..

  Hav en god afslappende dag!


 2. Aug 8, 2007
  11:46 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Nille!

  Ja, han satte pris på det og alle nød det……og vi havde en god og hyggelig aften 🙂

  Ja, det er nemlig livets hændelser der former os til de mennesker vi bliver/er – og selv om mange velmenende siger at man skal “komme videre”, så vil oplevelserne altid være en del af ens personlighed – også selvom man har givet slip….det kan man jo ikke ændre på 🙂
  Jeg ved, at du heller ikke altid har haft/har det nemt og jeg sender mange tanker til dig – jævnligt 🙂

  Tak for dine altid søde og varmende kommentarer…..

  De varmeste hilsner
  Birthe


 3. Aug 8, 2007
  1:00 pm

  Sascha

  Får helt lyst til at give dig endnu en Rock’in Girl knap. Synes ikke det er ondt på nogen måde ikke at opfylde et sidste ønske hvis man ikke har lyst til det. Synes tvært imod at det stærkt gået af dig.

  YOU ROCK ;-D


 4. Aug 8, 2007
  2:02 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Sascha!

  Tusinde tak for dine søde og varmende ord!!!

  De varmeste hilsner
  Birthe


 5. Aug 8, 2007
  7:53 pm

  Eva

  Kæreste Birthe,

  Jeg havde tænkt på det, men turde ikke spørge om, hvilken dag du fylder år.

  Tillykke med kæresten din. Tænk hvor meget dejligt, du fik gjort for ham. At du trods dine egne grimme og traumatiske oplevelser omkring fødselsdage, har lysten og overskudet til at ville fejre din kærestes fødselsdag, kan måske betyde, at du en dag alligevel kan få et andet forhold til disse traditionsrige dage. Det håber jeg i hvert fald for dig. At du også på dine “mærkedage” kan føle at det er din dag, og du er guld værd for dine nærmeste.

  Din far synes jeg ikke at have læst om. Står der om ham på bloggen? Hvis ja – hvor hitter jeg det?

  Mange varme hilsner fra Eva


 6. Aug 8, 2007
  8:12 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Eva!

  Tak for dine altid varme og opmuntrende ord, det berører mig dybt at “fremmede” mennesker kan være så godgørende mod andre – tak 🙂

  Kan du ikke lige maile til dig, jeg har fundet linkene frem, men hvis jeg skriver dem herinde kan du ikke klikke på dem (det er ikke fordi I andre ikke må få dem, for det må I gerne *S*), men det er mere fordi det er så besværligt for Jer…

  Varme hilsner
  Birthe


 7. Aug 8, 2007
  8:33 pm

  Eva

  Tusind tak 🙂

  Så har jeg sendt dig en mail…


 8. Aug 8, 2007
  8:57 pm

  Janne

  Kære Birthe,

  Jeg har vist skrevet det til dig før, men du må altså være lavet et af helt helt specielt stof, eftersom det er lykkedes dig at overleve al den ondskab og alligevel blive det dejlige menneske, som jeg er sikker på du er.

  Det er jo ubegribeligt og skærer mig dybt i hjertet at høre om din barndom. Jeg ønsker sådan for dig at du alligevel engang kan nyde din fødselsdag og lade dig fejre af dem der holder af dig.

  Knus og tanker
  Janne


 9. Aug 8, 2007
  9:05 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Janne!

  Dejligt at høre fra dig igen 🙂

  Jeg ved ikke om jeg er lavet af noget specielt, det tror jeg såmænd ikke!!
  Men jeg ved af erfaring at: “det der ikke slår dig ihjel, gør dig helt bestemt stærkere!!”

  De varmeste hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!