Newyorkerbyheart

Kylling i østerssauce med dampet broccoli……..

Rødløg, hvidløg og kylling svitses……..

Vand, soya- og østerssauce hældes ved……

Forårsløg kommes i……
De dampede broccoli………

Aftenens tallerken………

Vi har fået en utrolig lækker asiatisk inspireret ret i aften. Det smagte super godt det hele og sikke flotte farver. Det mindede sådan lidt om noget der kan fåes på en kinesisk restaurant – af den gode slags!!! Utrolig velsmagende – pas på med at salte, da der er salt i både soya- og østerssauce, hurtig at lave og meget mættende – hvad kan man forlange mere? Dog lige et tip: Hav alt klart i forevejen, for når først du går i gang skal det hele gå lidt tjept og der er ikke tid til at stå og hakke/skylle osv. under madlavningen!!

Kylling i østerssauce med dampet broccoli:

olie (jeg brugte rapsolie – olivenolie er ikke så godt her!!)

1 finthakket rødløg

2 fed hvidløg, finthakket

ca. 500 g kyllingefilet i strimler

1 spsk. frisk ingefær, finthakket

2 spsk. soyasauce

2 spsk. østerssauce

3 dl vand

maizena

et bdt. forårsløg, skåret i skrå stykker

Dampet broccoli:

olie (igen brugte jeg rapsolie – olivenolie er ikke godt her!!)

1 broccoli i små buketter og stokken i tynde skiver

2 fed hvidløg, finthakket

1 dl grønsagsbouillon (jeg brugte vand og flydende bouillon)

Opvarm olien i en sauterpande eller wok, den skal være godt varm. Svits kyllingestrimlerne, løg og hvidløg i et par minutter. Tilsæt vand (brug lidt af vanden til at rørs maizenaen ud i), soya-, østerssauce og ingefær. Kog retten i ca. 1 minut. Hæld lidt maizena udrørt i lidt vand i, så saucen jævnes. Lad den småsimre i et par minutter. Kom forårsløgene i og krydr med lidt friskkværnet peber. Lad det varme igennem et halvt minuts tid og server så med ris og de dampede broccoli.

Dampet broccoli:

Opvarm olien i en stor pande ved god varme. Kom hvidløg på og lad det svitse, men pas på at de ikke bruner. Tilsæt broccoli, lidt groft salt og bouillon. Læg lige låg på i et par minutter, så broccolien får en flot grøn farve. Tag låget af og damp for kraftig varme et par minutter til det meste af vandet er fordampet.

Puhhhh, nu må det godt snart blive lidt køligere igen – tak! De her dage er bare for varme for mig, jeg lider og føler mig konstant overophedet. Jeg har det bedst med min bedste ven – blæseren – ved siden af mig hele tiden!!! Jeg glæder mig til at det igen bliver omkring de 20 grader, det er mere vejr for mig 🙂

Musik:

Kæresten fik en cd med Amy Winehouse i fødselsdag gave og hold da op hvor er den god!! Altså jeg havde jo hørt “Rehab”, men alle de andre stykker på cd’en er helt fantastiske. Tit synes jeg at det kun er et par stykker der er gode på en cd, men det er ikke tilfældet på denne cd, de er simpelthen alle gode. Så hvis I trænger til noget nyt eller vil forkæle Jer selv, så køb hendes cd!!

I morgen vender jeg tilbage med laks med noget wasabi-et-eller-andet og kartofler med sesam og citron (tror jeg nok *S*)…….

Print Friendly
Tilbage

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!