Newyorkerbyheart

Laks med ahornsirup og wasabi dertil sesam/citron kartofler…..

Ahornsirup-/wasabi marinaden………

De marinerede laksestykker……..

………de steges på panden………

Sesam-/citron kartofler………

Aftenens tallerken…….

I aften har vi fået laks marineret med ahornsirup og wasabi, dertil fik vi sesam-/citronkartofler, grønne bønner og hollandaisesauce – og det smagte fabelagtigt!!!! Jeg vil måske nok sige, at næste gang vil jeg putte lidt mere wasabi i marinaden – men ellers så var det rigtig godt. Laksen blev utrolig lækker med det søde/stærke og skøn stegeskorpe. Laksestykkerne skulle have været på grillen, men det regnede, så jeg stegte dem på panden i en blanding af smør og olie – og det blev også godt!!. Jeg kan også kun anbefale kartoflerne, de smagte super godt.

Laks med ahornsirup og wasabi, 2 pers.:

2 laksefileter

1 tsk. wasabi pasta

1 spsk. ahornsirup (eller lys sirup/flydende honning)

1 spsk. olie (jeg brugte olivenolie)

groft salt, friskkværnet peber

Wasabi-pasta, ahornsirup, olie, salt og friskkværnet peber blandes sammen til marinaden. Marinaden pensles på laksefileterne. Stilles i køleskab i mindst 30 minutter (jeg lod dem stå i en god times tid). Grill/steg fisken nogle minuter på hver side til de bliver brune og sådan lidt karameliseret.

Ovnkartofler med citron og sesam:

600 g kartofler

skal af 1 citron, revet

saft af ½ citron

olivenolie

tørret timian

groft salt, friskkvænet peber

sesamfrø

Kartoflerne skrabes/skrælles/vaskes og skæres i passende stykker. Kom dem i et fad og dryp lidt olivenolie over (ca. 1 spsk.) sammen med groft salt, friskkværnet peber, citronsaft og tørret timian. Vend det hele godt rundt og kom i ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter. Tag ud og drys sesamfrø over (et par spsk. eller efter behag) og sæt ind i ovnen igen i 15 minutter. Kartoflerne må gerne være gyldne og sprøde. Når de er færdige vendes den revne citronskal i (jeg rev citronskallen på en juliennejern), men et helt almindelig rivejern kan jo bruges. De smager skønt til mange forskellige ting.

Jeg fik den skønneste overraskelse i dag: Jerzy har sendt mig en Josh Groban cd!!! TUSINDE TAK!!!! Jeg er simpelthen så overvældet over at der findes mennesker som ham, der fik lyst til at glæde mig bare fordi han kunne……. Tænk at der findes mennesker som ham! Det giver mig gåsehud og jeg kan slet ikke forstå det – og det bragte i den grad tårer frem i øjnene på mig – igen tak Jerzy!! 🙂

Ja som jeg skrev i foregående indlæg så er vi ret trætte af hussituationen lige pt. I er nok også snart trætte af at læse om det!!! Men lige nu sker der da bare nada. Der plejer ellers at være lidt respons når den har været i den lokale avis, men det har der ikke været denne gang. Heller ikke på nettet sker der noget, den sidste uge har der været 2(!!) inde og kigge, hvor der førhen har været ca. 20-30 inde og kigge HVER dag! Det er bare SÅ træls………….

I morgen skal vi grille kyllingevinger og have salat til……

Print Friendly
Tilbage

10 kommentarer


 1. Aug 11, 2007
  12:24 pm

  Mahalo

  Jeg har lige “opdaget” din blog…og kan se at du (også) er total vild med USA! Det er jeg også. Hvis jeg kunne, boede jeg der! 🙂

  Forresten tillykke med udnævnelsen!


 2. Aug 11, 2007
  1:29 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Manhalo!

  Tak fordi du efterlader en kommentar, det er skønt 🙂
  Ja, USA er jo ikke “Guds eget land” for ingenting – jeg ville bestemt heller ikke have noget imod at bo der……slet ikke!! 🙂

  Håber, at du får lyst til at kigge forbi tit…..

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Aug 11, 2007
  3:50 pm

  Mahalo

  Tak, skal du have Birthe 🙂

  Jeg har skrevet dig på min “liste”.


 4. Aug 11, 2007
  4:07 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej igen Mahalo!

  smukt navn iøvrigt! Jeg har lige været et kort smut forbi din side og den ser vældig spændende ud…

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Aug 11, 2007
  7:12 pm

  mig selv

  Søde Birthe
  Det skal NOK lykkes :-))


 6. Aug 11, 2007
  7:44 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej igen!
  Ja, det håber vi jo – selvom det er svært at blive ved med at bevare optimismen….

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Aug 11, 2007
  8:29 pm

  mig selv

  Det skal nok gå… vi må finde et lille job til dig så bliver det nemmere med to indtægter… jeg har faktisk tænkt på at vi får så mange “dumme” tynde ugeaviser her i området…. hvad med at jeg foreslår dem at de får Birthes spalte med mad i hver uge i en af dem?? så kunne du tjene penge på alle de her gode opskrifter som du er så vildt god til at formidle??
  I sidste uge i kokke programmet med ham Ramsey var der noget med en momma Cherie der havde hende soul food “skur” 🙂 du skulle da også have dig et NEWYORKERBYHEART food place ?? Tror der er så mange fine talenter gemt i dig…bare du ved det…
  Ps kan man ikke skifte ejendomsmægler??


 8. Aug 11, 2007
  8:35 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej igen mig selv (jeg bliver altså lidt skizo af at skrive det *S*)!
  Ja, en ekstra indtægt ville være dejlig – desværre er der jo ikke så meget andet jeg kan holde til end at sidde på min “flade” foran min elskede bærbare *G* – og helst kun i mit eget tempo….
  Jeg så desværre ikke det med soulfood, men jeg har det på dvdoptageren, har bare ikke fået det set endnu…
  Det kunne være fedt at have kræfter til sådan en lille madbiks, hvor jeg kunne servere dagens Newyorker-ret hver dag *S*

  Mange hilsner – tak fordi du ALTID formår at få mig i godt humør!!
  Birthe

  PS: vi er meget i tvivl om det hjælper at skifte ejendomsmægler…


 9. Aug 11, 2007
  11:15 pm

  mig selv

  så bare skriv Mette 🙂 det er jo også mit navn 🙂 og ps altid til tjeneste…

  Pps….nej man ved ikke om det hjælper at skife.. … men måske det kunne være et forsøg værd….synes man har hørt om det før og synes ikke det lyder ok det man hører om den nuværende ordning…og det er vel gratis at skifte når de andre ikke har fået solgt huset endnu eller hvad?
  pppppppps… havde også tænkt at du skulle sidde derhjemme i det NYE hus og nørkle med opskrifterne og så maile dem til avisen !! det var lige sådan jeg kunne se det foregå..hø hø… ideen er slet ikke dum, har du forresten ikke overvejet at udgive en kogebog?? det kom jeg også lige til at tænke på…


 10. Aug 11, 2007
  11:35 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Mette!
  Det er bare fordi min hukommelse er så dårlig at jeg aldrig kan huske hvad dit navn er *S* – sorry….
  Der er flere der har foreslået en kogebog, men det er jo ikke mine opskrifter. Jeg afprøver dem jo bare *S*. Men ideen er god, jeg ville ønske der var et job jeg kunne udføre i mit hjem, når jeg havde lyst, kræfter og overskud – ikke noget der skulle være færdig til et bestemt tidspunkt….

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!