Newyorkerbyheart

Marineret kylling med nudler og mangosalsa……

Mangosalsa……..

Grønsager og marineret, stegt kylling…….

Sukkerærter kommes ved…….

Nudler og cashewnødder kommes ved…….

Aftenens tallerken………

I aften har vi fået marineret kylling med nudler og mangosalsa, super LÆKKERT!! Jeg synes at mangosalsa’en smagte skønt, kæresten var ikke så vild med den, men jeg ELSKER mango. Jeg undskylder lige til Eva, at det har taget mig så lang tid at få lagt aftenens mad ind……..men kærestens mor var lige et smut forbi. Det er nu 4. gang i denne uge at jeg ser hende, så nu må det altså godt liiiige vare et par dage inden vi skal ses igen!!!! Jeg har ikke noget imod hende som sådan, men 4 gange på en uge er altså lige i overkanten for mig……..

Kylling med nudler:

500 g kylling i strimler

2 spsk. olivenolie

1 spsk. brun farin

saft af ½ citron

masser af soya

4 fed knust hvidløg

friskkværnet peber

1 courgette i julienne

1 løg, halveret og skåret i skiver

250 g champignon i skiver

50 g sukkerærter i strimler

100 g cashewnødder, hakkede (jeg havde kun saltede, usaltede er nok bedst)

250 g kinesiske nudler

½ liter hønsebouillon (jeg brugte vand og flydende bouillon)

Marinaden blandes sammen af olivenolie, citronsaft, brun farin, soya, hvidløg og friskkværnet peber. Kyllingestrimlerne lægges i (eller det hele kommes i en pose) og det skal marinere i mindst 4 timer, gerne natten over. Kom rapsolie i en wok – eller en stor pande – og steg de marinerede (og afdryppede) kyllingestrimler ved høj varme. Tag den af og tilsæt champignon, løg og squash, steg ca. 3 minutter. Kom kyllingestykkerne tilbage i wokken/panden og tilsæt sukkerærter og cashewnødder. Vend det hele godt rundt. Hav nudlerne parat – eller kog dem imens – i hønsebouillon efter anvisning på pakken (se note). Bland nudlerne i og vend det hele godt rundt. Server straks.

Note:

Tit er det nok at bouillonen er kogende også bare hæld det over nudlerne og lad det stå et par minutter. Afdryp.

Mangosalsa a la Newyorkerbyheart:

1 mango

3 forårsløg

1 frisk chili, finthakket

½ rødløg, finthakket

saft af 1 lime

salt, friskkværnet peber

lidt rørsukker efter smag (jeg brugte ca. 1 tsk.)

Skræl mango’en og skær den fri fra stenen. Skær kødet i små tern, kom det i en skål med hakket forårsløg, rødløg og chili. Pres limesaften over, rør lidt rørsukker i og smag til med salt og friskkværnet peber. Smag det til og lad det stå og trække lidt inden servering.

Kæresten er blevet helt vild med at se tennis efter at han har fået gang i hans eget tennisspil igen. Der var et par år hvor han ikke rigtig spillede, men nu spiller han og en kammerat af og til, hvilket de begge nyder og går højt op i. Jeg har aldrig rigtig fået lært at spille tennis. Jeg spillede meget badminton som barn/ung og var rimelig god til det, men det gjorde at jeg havde ret svært ved at lære tennis, da jeg brugte håndleddet for meget. Min far i USA prøvede ihærdigt at lære mig det, for når vi boede nede på øen om sommeren (Martha’s Vineyard), havde vi vores egen tennisbane, men jeg lærte det aldrig helt – jeg tror dog at ville kunne være blevet en god baseball-spiller!!!!

Jeg har dog altid set meget tennis, især da jeg var yngre, hvor jeg godt kunne finde på at stille vækkeuret og stå op og se US Open om natten. Det var dengang spillerne hed: Mats Willander (som var min store helt), Ivan Lendl, Jimmy Conners, Martina Navratilova, Chris Evert-Lloydd, John McEnroe, Boris Becker, Michael Stich, Stefan Edberg, Michael Chang, Gabriella Sabatini, Steffi Graff osv. Nogen af Jer der kan huske dem??? Jeg var Så vild med Mats Willander, både pga. af hans udseende og pga. af hans spil. Han spillede ret fantastisk og havde en super karriere – og så lod han til at være et ret sympatisk menneske. Nogen endnu mere imponerende er det dog, at Martina Navratilova staidig spiller på højt plan, godt nok i double men alligevel!!!

Print Friendly
Tilbage

7 kommentarer


 1. Aug 20, 2007
  1:16 pm

  Signe

  Hvor ser det lækkert ud. Det må jeg hellere få lavet i denne uge. Tak for god inspiration 🙂


 2. Aug 20, 2007
  1:29 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Signe!

  Ja, det smagte ihvert fald godt – og nu skal jeg snart have resterne til frokost 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Aug 20, 2007
  5:40 pm

  Eva

  Hej Birthe 😉

  Du er tilgivet, men jeg var godt nok inde og lure mange gange…!

  Håber alt er vel hos dig.

  Min forkølelse er heldigvis ikke blevet til mere.

  Mange hilsner

  Eva


 4. Aug 20, 2007
  6:21 pm

  Eva

  Og wow det ser godt ud… Meget bedre end Indisk kylling.

  Hvad står menuen mon på i dag?

  Eva


 5. Aug 20, 2007
  7:56 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Eva!

  Jeg er da glad for at du har tilgivet mig 🙂 – også godt at høre at du er kommet dig…..

  Mange hilsner
  Birthe


 6. Aug 20, 2007
  8:05 pm

  Eva

  🙂

  Har du haft en dejlig dag i dag?

  Mange hilsner fra Eva


 7. Aug 20, 2007
  8:25 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej igen Eva!

  Nahhh, jeg er noget træt og sådan lidt “blue”. Jeg ved egentlig ikke hvorfor, men nok mest fordi energiniveau’et er helt i bund!!! Jeg håber, at det snart bliver bedre….
  Tak fordi du spørger 🙂

  Hav en rigtig god aften…

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!