Newyorkerbyheart

Marineret laks med blomkål og mandler…….

17 august , 2007 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Tilbehør/vegetar retter - Tags: , ,

Laksen marineres……..

Kartofler stegt i ovnen med sesam………

Lakstestykkerne med blomkål og mandler…….

Aftenen tallerken………

Dessert: Gulerodskage fra New Orleans

Vi har haft besøg af en af vores venner fra København i aften, super hyggeligt!!! Vi har fået marineret laks med blomkål og mandler, dertil kartofler stegt i ovnen med sesam, broccoli og hollandaise sauce. Det var virkelig lækkert det hele og det med mandler/blomkål til laksen, det kan jeg kun varmt anbefale!! Ideen med blomkål/mandler til laksen er fra denne uges SøndagsAvis, men jeg har lavet lidt om på opskrifter idet jeg marinerede laksen inden jeg stegte den i ovnen.

Marinade til laksen:

olivenolie
friskpresset citronsaft
wasabi fra tube
ahornsirup
salt, friskkværnet peber
presset hvidløg

Jeg lod fisken marinere mens jeg gjorde kartoflerne klar og indtil de skulle i ovnen, måske gør det ikke noget at lade dem marinere lidt længere. Laksen grilles eller steges i ovnen ved 200 grader i 12-15 minutter.

“Topping til laksen”

1 lille blomkål i små buketter og kogt et par minutter i letsaltet vand
50 g smuttede mandler, hakket
lidt god olivenolie

Bland blomkålen med de grofthakkede mandler, kom blandingen ovenpå laksestykkerne og dryp med en anelse god olie.

Sesamkartofler:

passende mængde skrabte/skrællede eller vaskede kartofler, skåret i grove stykker
olivenolie
salt, friskkværnet peber
sesamfrø

Dup kartoflerne helt tørre om kom dem i et ovnfast fad. Dryp med en anelse olie og krydr med salt, friskkværnet peber og sesamfrø. Steg i ovnen ved 225 grader i 3o – 40 minutter, de skal være gyldne og sprøde (de kartofler er SÅ gode!!!).

Til dessert fik vi et stykke af den lækre gulerodskage, hvis I endnu ikke har bagt den, så kan det ikke kun gå for langsomt!! Den er SÅ skøn og jeg har gennem tiderne fået så meget ros for den – og givet utallige kopier af den. Den kan holde sig længe i køleskab og den kan også fryses – men IKKE med frostingen ovenpå. Lav den og jeg garanterer for at I får succes med den 🙂

Jeg bruger stadig forholdsvis meget tid på at lege med min nye Ipod, jeg synes at den er helt utrolig og kæresten er også ret “syg” for at finde ud af hvordan den liiiiige fungerer *S*. Jeg har dog været lidt træt efter i går, hvor jeg var “på” i rimelig lang tid – men det var det værd, for min lille guddatter er bare SÅ skøn!!

I morgen har vi planlagt at tage på en udflugt, lige hvor den kommer til at gå hen ved jeg endnu ikke, men det finder I jo ud af når i vender tilbage hertil……..

Jeg vender tilbage med mad igen på søndag………

Print Friendly
Tilbage

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!