Newyorkerbyheart

Pandekager med spinat og skinke, del 2……

Aftenens tallerken……..

Lidt tættere på………

Prinsessen vækket midt i hendes før-middagslur lur……..

I aften har vi fået pandekager med spinat og skinke, dertil en skøn salat og hold da op hvor smagte det godt……….jeg kunne næsten ikke holde op med at spise 🙂 Spinatblandingen indeni pandekager smagte virkelig godt (husk at krydre det godt) og salaten er jo som altid et hit. I dag var dressingen: Fransk dressing (en af de små poser fra Knorr). De er så lette og især den franske dressing er min favorit dressing hvad angår de dressinger. Jeg køber altid en masse når der er tilbud på dem……

Pandekager med spinat og skinke, 4 pers.:

Dej:

174 g mel

1 knsp. salt

2 æg

1 æggeblomme

2½ dl mælk

50 g smeltet smør (jeg brugte margarine)

Fyld:

500 g spinat (jeg brugte 100 g frisk og 400 g frossen som jeg tøede op og pressede for vand)

2-3 revne gulerødder

175 g flødeost naturel

2 spsk. friskrevet parmesan

150 g skinke i strimler (jeg brugte skinketern)

salt, friskkværnet peber

½ tsk. revet muskatnød

revet ost til gratinering

Melet sigtes og salt blandes i. Rør æg, æggeblomme og mælk i blandingen. Derefter det smeltede smør (margarine). Lad dejen hvile 1 time. Pisk dejen godt igennem og bag 12 pandekager.

Skyl spinaten godt og damp den under låg i 5 minutter. Vrid vandet ud og hak spinaten. Bland spinat og de revne gulerødder godt sammen. Rør så flødeost, parmesan og skinke i. Smag godt til med salt, friskkværnet peber og revet muskatnød. Kom blandingen på pandekagerne og rul den sammen om fyldet. Læg dem i et smurt ovnfast fad – læg dem tæt sammen og med sammenføjningen nedad. Kom lidt smør/margarine klatter på og drys med revet ost. Sæt i ovnen ved 200 grader og gratiner til de bliver gyldne (se note). Server med en god salat og evt. brød.

Note 1:

Retten kan tilberedes helt ind til gratineringen, men hvis de er kolde når de sættes i ovnen, så vent lidt med at drysses osten på og sæt måske ovnen lidt lavere, så de ikke bliver for brune. Det er kan også være en ide at lægge stanniol over, de skal jo have så meget varme at fyldet bliver gennemvarmt. Inden de er helt færdige så drys osten over og giv dem til osten er smeltet og let gyldent.

Salaten var den sædvanlige – som jo er et hit her i huset og som vi ALDRIG bliver trætte af: iceberg salat, agurk uden kerner i stave, gulerødder i små tern, mango i tern (mango er SKØN i salat!!), tomater uden kerner, grofthakket, emmentaler ost i små tern.

Der har jo været en og kigge på huset i dag, men vedkommende kunne vist – ifølge ejendomsmægleren – ikke helt overskue at skulle lægge nyt gulvtæppe på!! Så hende bliver det jo så nok ikke 🙂 Hende ejendomsmægleren der skulle vise huset frem i dag, var helt ny (kun været ansat i 1 måned) og jeg vil være ærlig og sige, at vi ikke var helt trygge ved hende. Hun virkede ikke som om hun helt havde styr på det og var slet ikke entusiatisk på nogen måde……ikke særlig betryggende!!! Jeg håber kun at hun har vores sag pga. ferie ellers tror jeg nok at vi vil foretrække selv at fremvise huset…….

Bøger:

Jeg må indrømme at jeg ikke rigtig får læst i denne periode – ihvert fald ikke i bøger!!! Jeg tror aldrig nogensinde før at jeg har haft sådan nogle lange perioder hvor jeg ikke har læst bøger – men min hjerne er simpelthen så optaget af så meget andet, at jeg ikke kan koncentrere mig om at læse bøger lige pt. Det irriterer mig vanvittigt og jeg håber at min koncentrationsevne snart vender tilbage……

Jeg tror, at i år er det år hvor vi har grillet mindst!!! Det er længe siden vi sidst har grillet og det er egentlig lidt træls, men når vejret endelig har været til det, ja så har jeg ikke lige kunnet tage mig sammen til det. Vi må håbe, at sensommeren byder på bedre vejr og flere aftener hvor vi får grillet……

I morgen blogger jeg ikke, for da skal vi have de lækre rester fra i dag. Men jeg vender tilbage på fredag med fyldte auberginer og rissalat.

Print Friendly
Tilbage

14 kommentarer


 1. Aug 2, 2007
  12:18 am

  Lise

  Griner lidt skævt, Jesper og jeg var forbi dit hus, holdt faktisk på vejen og jeg viste Jesper hvor du boede … gnæk! Du er lidt en kendis hos os.

  Nå men så havde vi lige en fremvisning af Nørreled på Maltvej med home idag, ville købe huset for at dele det op, og så leje det ud bagefter. Hold da op noget lort…. og hold dog KÆFT en lorte ejendomsmægler, er du da helt rundt på gulvet. Hvem var det nu der havde jeres hus til salg, ikke home vel? (jeg tjekker lige i min mail senere, for at finde dit link igen)

  Der skal nok komme en køber til jeres hus, det kan jeg bare mærke…. virkelig mærke!

  – Lisen


 2. Aug 2, 2007
  10:22 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Lise!

  Måske I skulle købe vores hus og leje det ud?? *S*

  Jo, det er Home og hende vi havde i går var en skuffelse!!!! Vi plejer at have en anden dernede – også en kvinde – og hun plejer at være virkelig god 🙂

  I er jo velkommen til at komme ind og hilse på….hvis I tør og (og især hvis I vil købe *S*)

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Aug 2, 2007
  10:35 am

  JJ

  Hej Birthe.

  Nej hvor ser det lækkert ud de pandekager, dem skal jeg have forsøgt mig med.

  Jeg har brugt din side rigtig meget, så du har tit være skyld i at jeg har fået lækker varm mad.

  Tak for de søde ord om min blog, du skal være mere end velkommen, også hvis du har forslag til nogle bøger jeg bør læse.

  JJ


 4. Aug 2, 2007
  10:42 am

  Newyorkerbyheart

  Hej JJ!
  De pandekager var bare SÅ lækre, det er ihvert fald ikke sidste gang jeg laver dem…..

  Har du læst “Drageløberen”? Jeg har lige fået den og har hørt så meget godt om den, så jeg glæder mig til at komme i gang med den…

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Aug 2, 2007
  10:46 am

  JJ

  Nej, den har jeg ikke læst. Du må lige fortælle mig om den er god. Jeg har også hørt om den.


 6. Aug 2, 2007
  10:53 am

  Newyorkerbyheart

  Hej igen JJ!

  Oki, det skal jeg nok……det varer nok lidt, jeg er jo lidt sløv lige for tiden *S*

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Aug 2, 2007
  1:26 pm

  Lise

  Hej Birthe,

  åååh ve oh skræk, det må have været den samme ejendomsmægler vi taler om. Nu er jeg jo selv mægler, men det fik hun ikke at vide, måske er det strengt?!?
  Nå men i hvert fald lavede hun så mange fodfejl, at jeg nærmest stod og græmmede mig. Hun anede intet om huset, og var mildt sagt temmelig ligeglad med det og os. Uhyggeligt du!

  Vi kigger måske ind one fine day ;o) men ikke uanmeldt.

  Kærligst
  Lise


 8. Aug 2, 2007
  1:31 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Lise!

  ja, det er skræmmende at sådan nogle kan blive ansat – og endnu mere skræmmende hvis det er hende der skal sælge vores hus, for så bliver det da aldrig solgt!!

  Mange hilsner
  Birthe


 9. Aug 2, 2007
  6:18 pm

  Lise

  Kære Birthe,
  jeg ville virkelig fortælle det til home hvis jeg var jer – jeg stoler ikke et sekund på at hun kan sælge noget som helst. Hvis hun gør det, er det ikke fordi hun sælger, men fordi køberne er desperate.

  Kh
  Lise


 10. Aug 2, 2007
  6:22 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Lise!
  Kan vi godt bede om at det ikke er hende der skal vise vores hus frem? Vi vil ihvert fald hellere selv gøre det end have hende til det!!
  Vi er så bange for at hun har overtaget vores “sag”….

  Mange hilsner
  Birthe

  PS. Påtænker I seriøst at købe noget herovre for at leje ud? *S*


 11. Aug 2, 2007
  6:41 pm

  mig selv

  ej altså nogen ved hvor du bor :-)) jeg ville også være perfekt til at køre forbi og vinke med et par poser af du ved nok hvad… ellers må det blive med spion briller en mandag i netto…. vi har lige indkøbt et stort ringbind, uden på står der alt muligt godt fra Birthes blog :-)) så behøver vi nemlig ikke at printe hver gang vi skal have en af dine retter :-))

  Ps Synes også roligt at du kan fyre den ejendomsmægler !! de er vildt dyre, så de skal bare levere varen 🙂 og man skal være tilfredse til den pris…


 12. Aug 2, 2007
  6:45 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Mig selv!

  *LOL* Jeg tror aldrig det vil blive det samme at handle i Netto mere, jeg vil konstant kigge efter hunkønsvæsner der går rundt med pinjekerner i hånden…..

  Ja de er ihvert fald ikke ublu når de forlanger salær *S*

  Mange hilsner
  Birthe


 13. Aug 3, 2007
  11:54 am

  Dagmar

  Å, vad gott det låter och ser ut! Mums! 🙂


 14. Aug 3, 2007
  12:00 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Dagmar!

  Dejligt at se dig herinde 🙂

  Ja, det smagte også rigtig godt, jeg kan kun anbefale det….

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!