Newyorkerbyheart

Pangasius på karry-grønsager og kokos-/limesauce…..

Grønsagerne er svitste med karry…..

Pangasius i skåret i stykker lægges ovenpå……

Kokos-/limesaucen…….

……færdigstegt, lidt sauce hælds over og fadet pyntes med rejer……..

Aftenens tallerken……

Vi har fået virkelig lækker mad i aften, det er lang tid siden jeg har været så tilfreds med mig selv – og så MÆT!!!! Jeg er så mæt at jeg ikke kan rokke med ørerne, hvis jeg altså kunne det i forvejen……

Vi har fået pangasius på et leje af karry-grønsager med en kokos-/limesauce og pyntet med rejer – dertil ris. Det MÅ i simpelthen prøve at lave – og hvis I er så meget til fisk er dette en god ret til at prøve med – for det smager simpelthen FANTASTISK!!!!.

Pangasius på karry-grønsager og kokos-/limesauce 2-3 pers.:

2 pangasius filet’er skåret i 3 stykker hver

1 squash, skåret i halvmåner

1 bdt. friske, grønne asparges, skåret i stykker på skrå

3 store gulerødder, skåret i ikke for tykke skiver på skrå

karry efter smag

salt, friskkværnet peber

olie (jeg brugte raps)

saft fra 1 lime

150 g rejer

Kokos-/limesauce:

1 ds kokosmælk (light er fint nok)

karry efter smag

lidt safran

lidt gurkemeje (for farvens skyld)

salt, friskkværnet peber

saft af 1 lime

evt. lidt maizena udrørt i lidt vand til jævning

Grønsagerne gøres i stand og snittes. Karryen brændes lige lidt af i olien inden grønsagerne kommes på, svitses kort og krydres med salt og friskkværnet peber. Hældes op i et ovnfast fad. Pangasius skæres i stykker, krydres på begge sider med salt og friskkværnet peber, lægges ovenpå grønsagerne og saften fra 1 lime presses over. Stilles i en ovn ved 200 grader i ca. 15 minutter. Risene koges imens – et bedre valg end vores basmatiris vil nok være brune ris eller vilde ris.

Kokos-/limesauce:

Kokosmælken hældes op i en gryde og der tilsættes karry, et nip safran (kan udelades), lidt gurkemeje, salt, friskkværnet peber og saften fra 1 lime. Lad det koge lidt sammen og jævn den lidt med maizena udrørt i lidt vand. Lidt af saucen hældes over fiskefadet når det er færdigt og der pyntes med rejer. Server resten af saucen til.

Jeg må ærlig tilstå, at jeg simpelthen ikke forstår de mennesker der har et “Reklamer – nej tak”skilt på deres dør!!! Altså jeg ved godt, at der kan spares nogle resourcer på papir osv. hvis der ikke blev omdelt så mange reklamer, men helt ærlig – de er da sjove at kigge i. Jeg nyder det hver lørdag når der kommer en kæmpe stak reklamer, jeg synes at det er så hyggeligt at kigge i dem. Jeg ved godt at også kan se dem på nettet, men det er altså ikke helt det samme – ligesom jeg heller ikke synes at det er det samme at læse avis på nettet. Det er nu noget over at have papir udgaven………måske lidt gammeldags 🙂 Hvis jeg skal synes om noget godt ved julen, så er det når alle de glitrende og tykke kataloger vælter ind gennem brevsprækken…….

Jeg var med kæresten oppe og se hans kammerat spille tennis i dag – og det var faktisk ret sjovt!!! Det er jo bare i vores lille lokale klub, men de spillede nu meget godt alligevel. Klubmesterskaberne er jo i gang, kæresten er slået ud og i dag var det hans kammerats tur til at blive slået ud, men han kæmpede til allersidste bold!! Vi har snakket lidt om at jeg måske skal op og træne lidt, hvis jeg kan holde det ud!! Da jeg var ung spillede jeg meget badminton og var faktisk ret god til det, men jeg har aldrig rigtig fået lært at spille tennis. Jeg prøvede lidt halvhjertet da jeg var i USA, fordi jeg havde så let adgang til tennisbane, men det blev aldrig rigtig til det helt vilde. Jeg håber, at det måske kan give mit et spark så jeg kan komme i gang med at træne lidt igen…….for det er da noget sløvt!!! Jeg har fået lavet yogalates i dag, men det et også ved at være et stykke tid siden sidst, så det er ikke noget at prale af. Sidste efterår gik det så godt med træningen, så jeg håber at jeg kan komme ind i en rutine igen…

I morgen står den på grønsagssuppe og hjemmebagte kommensbrød, desuden vil jeg også bage blåbærmuffins….

Print Friendly
Tilbage

7 kommentarer


 1. Aug 30, 2007
  12:19 am

  conny

  Pangasius er bare tidens fisk – også hos os. Jeg tror, jeg vil prøve din gode opskrift, næste gang pangasius hopper op i min kurv. Godt med grønsager og anderledes sovs end vi plejer. Jeg er ikke så improviserende med fisk, så din opskrift er lige guf på min fiskemølle 🙂


 2. Aug 30, 2007
  11:06 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Conny!

  Ja, vi er også meget glade for pangasius og jeg anstrenger mig for at lave det forskelligt hver gang……..jeg tror dog næsten at dette tager prisen for det bedste – det smagte SÅ fantastisk (og der var nok til frokost i dag *S*).

  Held og lykke med det

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Aug 31, 2007
  8:34 pm

  Sifka

  Jeg er også sådan lidt reklamevild og blir næsten helt frustreret, hvis de ikke kommer. Det er ikke så godt det med papirforbuget, men altså…

  Jeg tror, at jeg kommer til, at stjæle en ide eller flere fra din fiskeanretning. Uhm, det lyder lækkert med kokos/limesauce…

  Du må ha’ en rigtig dejlíg weekend:)


 4. Aug 31, 2007
  8:51 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Sifka!

  Stjæl du bare, det smagte super godt og er rigelig med mad til 2 personer (men så er der jo også lidt til frokost *S*)

  Ja, der er nogle gange når der er ferieafløsere på, så får vi ikke vores reklamer og jeg kan altså godt blive sådan lidt småvranten over det….. 🙂

  Også god weekend til dig.

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Jul 4, 2012
  7:20 pm

  Lars

  Skøn skøn opskrify dejlig sommer mad


  • Jul 5, 2012
   12:14 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Lars!

   Dejligt at du kunne lide det 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 6. May 5, 2013
  5:12 pm

  stefan kristensen

  Nu er det vist også lige på sin plads jeg roser denne opskrift. Vi har efterhånden fået det en 4-5 gange og det smager fantastisk. Samtidig er det også nemt….

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!