Newyorkerbyheart

Ribs med skøn BBQ sauce………

Løg og hvidløg svitses…….

…….de andre ingredienser tilsættes og den simrer……..

De grillede ribs………

Aftenens tallerken…….

I aften har vi grillet, skønt at få gang i grillen igen 🙂 Vi fik spareribs med en rigtig lækker BBQ sauce og er fra USA, dertil ovnkartofler (fra Netto) og majskolber – det smagte skønt!!! Jeg købte bare nogle spareribs i Netto, det var meningen at vi ville have haft dem ved slagteren, men de havde ikke flere. Dem fra Netto var udemærket og rimelig kødfulde. BBQ saucen er super god, sådan sød/stærk og så er det der ikke bruges til at pensle med rigtig godt til at dyppe kartoflerne og ribs’ene i……

Autentisk amerikans BBQ sauce:

2 løg, finthakket

3 fed hvidløg, finthakket

1 dl vand

3½ dl ketchup

4 spsk. vineddike (jeg brugte balsamico)

4 spsk. worchestershire sauce (Lea & Perrins er den bedste, synes jeg)

saft af ½ citron

5 spsk. brun farin

1 spsk. dijonsennep

salt, friskkværnet peber

tabasco efter smag

cayennepeber efter smag

Kom lidt olie i en lille gryde og svits løg og hvidløg, de skal blive brune uden at branke. Tilsæt resten af ingredienserne og lad det simre UDEN låg i ca. 20 minutter. Det giver en rimelig god portion og kan bruges til kylling, kalkun, koteletter, svinemørbrad og så selvfølgelig til spareribs. Pensl ribs’ene med saucen under stegningen og læg låget på indimellem, så saucen ligesom “tørrer” ind og sætter sig. Pas på, at kødet ikke bliver så sort som mit blev *S*

I morgen er det jo kærestens fødselsdag, så der får jeg travlt. Jeg skal have bagt og gjort klar til aftensmad hvor kærestens mor og ene søster jo kommer. Det bliver ikke det helt store, men lidt skal der jo laves……

Jeg er så træt i disse dage og har det ikke sådan helt godt!!! Grunden er:

1: jeg savner min familie i USA og

2: min fødselsdag nærmer sig….

Det er det samme hvert år – og til jul forøvrigt – og hænger sammen med “traumerne” fra min barndom. Mine fødselsdage som barn var jo altid forfærdelig og fyldt med frygt og derfor nyder jeg heller ikke mine fødselsdage som voksen. Jeg holder konsekvent ikke fødselsdag og ville helst kunne spole hurtigt hen over dagen. Som barn brugte jeg alle mine fødselsdage låst inde på mit værelse, fordi min “mor” altid fandt noget hun kunne straffe mig for. Hun lavede altid mine livretter og så fandt hun noget jeg gjorde forkert så hun kunne straffe mig. Det kunne være at jeg havde lagt bestik forkert på plads, ikke havde dækket bord som hun havde tænkt sig, havde beskidte negle, ikke var kommet hurtig nok når hun kaldte, havde vækket hende ved at gå på toilet når hun sov middagssøvn eller alt mulig andet mellem himmel og jord. Derfor blev jeg så hvert år låst inde på mit værelse uden mad og drikke – og resten af familien fejrede så min fødselsdag med min livret, lagkage og kakao……. De første mange år slog jeg nærmest knuder på mig selv for ikke at kunne gøre noget forkert, så jeg kunne opleve min fødselsdag……..men det lykkedes aldrig og tilsidst opgav jeg – derfor HADER jeg min fødseldag og jeg får det altid pyskisk dårligt når det nærmer sig!!! Det var iøvrigt det sammen med jul som jeg også altid “fejrede” alene inde på mit værelse uden mad og drikke – så julen hader jeg også…….

Print Friendly
Tilbage

18 kommentarer


 1. Aug 7, 2007
  8:54 am

  Kagekonen

  Sødeste ven, jeg sidder her og ryster og aner ikke hvad jeg skal sige. Det er dog nogle forfærdelige oplevelser du har været igennem. Jeg har aldrig hørt noget lignende og jeg har ellers hørt en del… Jeg håber du med tiden og med din amerikanske familie i baghånden kommer så meget over din barndoms triste og traumatiske oplevelser, at du om ikke kommer til at kunne nyde både jul og fødselsdag. Det fortjener du!
  Din mad ser som sædvanlig rigtig lækker ud, også selvom jeg ikke er så meget til ribs… Vi grillede også: hele majskolber med blade og det hele på grillen i ca. ½ time og så nogle spyd med hvidløgs- og chilimarinerede tigerrejer og også lige nogle spyd med små chorizopølser, champignon, squash og let kogte kartofler med bacon.


 2. Aug 7, 2007
  10:30 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Kagekone!

  Jeg ved ikke om jeg nogensinde kommer til at nyde min fødselsdag og jul, jeg tror at minderne sidder for dybt…..

  Ribs er heller ikke ubetinger min livret, men hvis de er gode og der penslet med en god sauce, så kan det være en god oplevelse 🙂
  Det I grillede lyder nu FANTASTISK lækkert……det ville jeg gerne have været inviteret til *S* Jeg er vild med chorizopølser, men har endnu ikke prøvet at grille dem – det må prøves – og så ELSKER jeg jo tigerrejer!!!

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Aug 7, 2007
  10:41 am

  Nille

  Kære Birthe,

  Ja…. kan ikke finde ord for det heller… nogle ting giver mere mening når jeg læser det du skriver her: Din amerikanske familie etc.

  Men hvordan man kan være så grusom mod et barn det fatter jeg ikke!?!?! Men at det sætter dybe dybe spor i sjælen – det kan jeg forstå. Men denne fødselsdag kan du sige til dig selv, at du nu ‘officielt’ har en ny familie – og det er dem, du skal tænke på ved højtiderne – og ikke de andre. Nemt at sige – det ved jeg godt. Men jeg synes, at det er så uretfærdigt at netop du ikke skulle kunne nyde de lejligheder, der endnu mere indbyder til nydelse og fest og god mad.

  En kort bemærkning om chorizo… jeg laver dem nogle gange bare som tapas til aperitif – fjerner skindet, skærer i skiver på 1/2 cm og i et ovnfast fad i ovnen. Det får en del af fedtet til at forsvinde og de bliver dejligt sprøde…men det går lige pludseligt hurtigt. Så man skal holde øje… de er også gode i en gang spaghetti på den måde.

  Hav en rigtig god dag!
  Pernille


 4. Aug 7, 2007
  11:31 am

  Pedrsn

  Arii altså den marinade bankede jeg også sammen igår.. Den er rigtig lækker .. Uhmm . men tror den skal øses over nogle koteletter og måske lidt kylling.. hmm . . 😉

  Din barndom – Æv altså.. Den lyder bare slem . .

  Heldigvis både lyder – og ser det ud til, at du er kommet godt videre i dit liv. Mange ville måske ha’ været gået i stå – for hvor sku man gå hen? . . Og hva’ sku man ta’ med sig af værdier og normer – når dem man fik af sin familie bare stinker….

  You go girl!!


 5. Aug 7, 2007
  11:58 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Nille!

  Ja, det sætter sig spor og hver år prøver jeg at komme et skridt videre 🙂 I dag er det jo kærestens fødselsdag – min er først på mandag – mandag den 13. *S*
  Mmm, de chorizo lyder også gode…..jeg har også nogle gange kommet dem i spaghetti (først ristet lidt) og i omelet…

  Mange hilsner
  Birthe


 6. Aug 7, 2007
  11:59 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Pedrsn!

  Ja, jeg er sikker på at BBQ saucen også vil være rigtig god på koteletter og ikke mindst kylling, mmmm…..

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Aug 7, 2007
  4:58 pm

  Sascha

  Som de andre har skrevet det før: er dybt rystet. Rystet over at nogle kan være så et gennemført afskyligt og grimt menneske over for andre, især deres eget barn.
  Ae ae dig:)
  Fokuser på din nye familie, katten og den dejlige mand ved din side.
  Og så synes jeg du skal være stolt af dig selv for at du ikke er gået helt “nedenom og hjem”.

  Og endnu engang har du gjort mig totalt lækkersulten aaaaalt for tidligt.
  Ov mht. chorizoen. Plejer at skære den i skiver som jeg rister sprøde på panden. Spiser det til pasta med pesto og til kartoffelmos. YUMMO!


 8. Aug 7, 2007
  5:08 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Sascha!

  Tak for dine søde ord 🙂

  Tak til Jer alle for de gode ideer med chorizo – det er skønt 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 9. Aug 7, 2007
  8:10 pm

  Eva

  Kære Birthe,

  Jeg er så vred!!!
  Vred på din “Mor” Hvordan kan man være så ondskabsfuld??? Øv!

  Jeg håber virkelig, at du får en god fødselsdag – trods alt. Det fortjener du!

  Kh
  Eva


 10. Aug 7, 2007
  10:28 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Eva!
  Tak for dine ord – de varmer mig 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 11. Aug 8, 2007
  11:00 pm

  Pollyanna

  Fy for pokker – sikke et svigt fra de mennesker der skal passe på en!

  Jeg håber, du er kommet videre – det lyder det til. God vind!


 12. Aug 9, 2007
  3:25 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Pollyanna

  Tak for det 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 13. Aug 11, 2007
  10:05 pm

  gitte

  Søde Birthe,
  Har netop læst det du skrev om din fødselsdag og er virkelig ked af det på dine vegne. Det er der ingen, hverken børn eller voksne, der fortjener og slet ikke dig. Jeg kender dig jo kun fra bloggen og vores mails, men jeg synes du er et fantastisk menneske med så meget overskud, trods alt det du har været igennem og stadig går igennem! Det skinner jo klart igennem på bloggen at du er en enestående person!!!!! Derfor har du også så mange hits på bloggen.
  Pas på dig selv søde, og hav en god fødselsdag trods alt.
  Knus


 14. Aug 11, 2007
  10:55 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej igen Gitte!
  Tusinde tak for dine søde og varmende ord – det er rart når perioden er lidt vanskelig – tak 🙂

  De varmeste hilsner og tanker
  Birthe


 15. Aug 13, 2011
  7:30 pm

  Bettelaus

  Hejsa Birthe,

  Jeg sidder her med tårer i øjenene, og ved slet ikke hvad jeg skal skrive. Det er jo forfærdeligt, det som du har oplevet – jeg kan slet ikke sætte mig ind i hvorfor, de har været sådan mod dig…. Tænker på min egen lille søn, hvor meget jeg vil gøre for ham og elsker ham højere end noget andet i livet…. på glæden i hans små øjne, når han er glad og ler og hvor ked af det han kan blive, hvis han falder og slår sig – det gør ondt helt ind i mit hjerte, selvom små børn nu engang falder, fra tid til anden – det gør også ondt i mit hjerte, når jeg læser det du har skrevet. Det er så frygteligt….hvordan dit barnesinds lys er blevet slukket, gang på gang…. jeg ved selv hvormeget jeg elsker min fødselsdag, trods alderen der følger med he he he, og lige så julen – elsker det så meget….
  Birthe, håber virkelig, du kan lære, at suge til dig, fra de mennesker der elsker dig og holder af dig og kun vil dig det bedste, både på din fødselsdag og til jul – de kan ikke give dig din barndomsdrømme igen, men de kan give dig håbet om at finde lyset indeni….

  Søde søde dig….

  Knus Rikke 😉


 16. Aug 14, 2011
  1:15 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Rikke!

  Tak for dine enormt søde ord, Rikke!!! De rører mig dybt 🙂

  Knus
  Birthe


 17. Aug 16, 2011
  10:20 pm

  Bettelaus

  Hejsa Birthe,

  DU fortjener hvert eneste ord og DU fortjener, at få dine barndomsdrømme igen…..

  Knus Rikke


 18. Aug 16, 2011
  10:34 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej igen, Rikke!

  Tusinde tak, hvor er du sød 🙂

  KH
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!